Dolar 32,5884
%0.35
Euro 34,7899
%0.17
Altın 2.509,200
%0.99
Bist-100 9.693,00
%1.77

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Mahalle olmak istemişlerdi: Akarca’nın talebi meclis gündemine taşınıyor

Mahalle olmak istemişlerdi: Akarca’nın talebi meclis gündemine taşınıyor

İzmir’in Seferihisar ilçesinin sahil bölgesinde bulunan Akarca, özellikle son dönemde şehir dışından gelenlerle önemli nüfus artışının ardından mahalle olma isteklerini AK Parti Seferihisar İlçe Başkanı Ahmet Aydın’a iletmişlerdi. Konuya ilişkin açıklama yapan Başkan Aydın, konunun AK Partili Seferihisar Belediye Meclis Üyeleri tarafından, Seferihisar Belediyesi Şubat ayı Olağan Meclis Toplantısı’nda önerge olarak sunulacağını duyurdu.

  • Ege Postası
  • 07.02.2022 - 18:06

İzmir’in Seferihisar ilçesinin sahil bölgesinde bulunan Akarca, özellikle son dönemde şehir dışından gelenlerle önemli nüfus artışı yaşadı. Bölge sakinleri, nüfusun artmasıyla birlikte Akarca’nın kamu hizmetlerinden daha iyi yararlanabilmesi için mahalle olma isteklerini AK Parti Seferihisar İlçe Başkanı Ahmet Aydın’a iletmişlerdi.

Başkan Aydın ve Seferihisar AK Parti İlçe Teşkilatı Akarca’nın mahalle olması konusunda çalışmalar yapmış, konuya katkı sunacak pek çok isimle görüşüp, temaslarda bulunmuştu.

Konuya ilişkin açıklama yapan Başkan Aydın, konunun 8 Şubat tarihinde gerçekleştirilecek Seferihisar Belediyesi Şubat ayı Olağan Meclis Toplantısı’nda gündeme geleceğini duyurdu.

AK Partili Seferihisar Belediye Meclis Üyeleri, Şubat ayı Seferihisar Belediye Meclis toplantısında “Akarca’nın mahalle olması” konusunu önerge olarak meclise sunacak.

Seferihisar’ın Hıdırlık ve Tepecik mahallelerinin sınırlarında yer alan Akarca, doğu ve batı Akarca olarak ikiye ayrılıyor. Büyük bir alanı kapsayan bölge iki farkı mahalle sınırında yer aldığı için kamusal hizmetlerden etkin olarak yararlanamıyor. Bölge sakinlerinin talepleri doğrultusunda yürüttükleri çalışmalar hakkında bilgi veren AK Parti Seferihisar İlçe Başkanı Ahmet Aydın, “Vatandaşlarımızdan gelen talep üzerine yaptığımız çalışmalar Seferihisar’ın genelinde olumlu bir karşılık buldu, bizde temaslarımızı ve incelemelerimizi tamamladık. Yarın yapılacak olan Seferihisar Belediye Meclis Toplantısında, Akarca’nın mahalle olması konusu meclis üyelerimiz tarafından, meclise önerge olarak sunulacak. Konunun belediye meclisinde olumlu bir karşılık bulacağına ve hem Belediye Başkanımızın hem de diğer meclis üyesi arkadaşlarımızın konuya olumlu katkılar sunacağına inanıyoruz” ifadelerini kullandı. Birlikte çalışma vurgusu yapan Başkan Aydın, Seferihisar’ın ihtiyaçları noktasında birlikte atılacak adımların Seferihisar’a değer katacağının altını çizdi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.