Dolar 32,3791
%0.19
Euro 35,0153
%-0.14
Altın 2.325,780
%0.23
Bist-100 9,10
%0.19

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Kriz masası polemiği büyüyor: AK Parti'den Yücel'e yanıt

Kriz masası polemiği büyüyor: AK Parti'den Yücel'e yanıt

İzmir Buca’da meydana gelen 4.9 şiddetindeki deprem sonrası oluşturulan kriz masasına İçişleri Bakanı Soylu ve İzmir Valisi Köşger ile beraber AK Partili vekiller çağrılırken, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer davet edilmedi. Başkan Soyer’in davet edilmemesine CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel sosyal medya hesabından tepki gösterdi. CHP’li Yücel’e AK Parti'den yanıt gecikmedi. AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli, ''İzmir’in genelini ilgelendiren kronik sorunlarda uyarı ve önerimize kulak vermeyen, her krizi ve afeti göstermelik işlerle geçiştiren CHP’li Büyükşehir Belediyesi deprem sonrası neredeydi? Bıraksınlar mızıkçı çocuklar gibi davranmayı; önce bunun açıklamasını yapsınlar!'' dedi. Öte yandan İzmir Büyükşehir Belediyesi AK Parti Grup Başkanvekili Özgür Hızal’dan geldi. AK Partili Hızal, ‘’ Bu tarz çıkışlarda bulunmadan önce kendi yetersizliğinize bakmanızda fayda görüyoruz’’ ifadelerini kullandı.

  • Ege Postası
  • 05.11.2022 - 15:26

EGEPOSTASI- İzmir Buca’da meydana gelen 4,9'luk deprem sonrası İl Afet ve Koordinasyon Merkezi'nde kriz masası toplandı. Toplantıya İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, AFAD Başkanı Yunus Sezer ve Deprem ve Risk Azaltma Genel Müdürü Orhan Tatar katıldı. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in ise toplantıya davet edilmediği ortaya çıktı.

Yücel: Devlet böyle yönetilmez efendiler!

Başkan Soyer’in davet edilmemesine CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel tepki gösterdi.

Yücel sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "İçişleri Bakanı, İzmir Valisi, Afad Başkanı ve AKP milletvekilleri yine kendileri çalmış, kendileri oynamış. Devlet böyle yönetilmez efendiler! Bir kentin seçilmiş Büyükşehir Belediye Başkanını yok saymak, o kentte yaşayan hemşehrileri ve milli iradeyi yok saymaktır. Devletin tüm kurumlarını yozlaştırdığınız gibi bu iş bilmez, devlet terbiyesi ve liyakat tanımayan, afetlerde ve kederde bile partizanlık yapan halleriniz nedeniyle sandıkta da millet sizi yok sayacak!’"ifadelerini kullandı. 

Sürekli: Bıraksınlar mızıkçı çocuklar gibi davranmayı

CHP’li Yücel’e yanıt AK Partili mevkidaşı Kerem Ali Sürekli'den geldi.

AK Parti İl Başkanı Sürekli açıklamasında, ''Buca depremi yaşandığında sırça köşklerinden mesaj atanlar; sabah olmadan halkımıza dokunan; Valimiz, AFAD ve Vekillerimizle toplantı yapan İçişleri Bakanımız Sn. Soylu’yu ve usulünü eleştiremez! Devlet, devletliğini yapmıştır. Meseleyi siyasallaştıran CHP’nin kendisidir. İzmir’in genelini ilgelendiren kronik sorunlarda uyarı ve önerimize kulak vermeyen, her krizi ve afeti göstermelik işlerle geçiştiren CHP’li Büyükşehir Belediyesi deprem sonrası neredeydi? Bıraksınlar mızıkçı çocuklar gibi davranmayı; önce bunun açıklamasını yapsınlar!'' ifadelerine yer verdi. 

Hızal: Başkan ortalıkta yoktu

İzmir Büyükşehir Belediyesi AK Parti Grup Başkanvekili Özgür Hızal, Tunç Soyer’in deprem sonrası bölgede bulunmadığına dikkat çekerek, "Gece yaşadığımız depremden sonra gün doğmadan İçişleri Bakanımız ve Genel Başkan Yardımcımız soluğu İzmir'de vatandaşın yanında aldılar. Ama şehrin Büyükşehir Belediye Başkanı ortalıkta yoktu. Bu tarz çıkışlarda bulunmadan önce kendi yetersizliğinize bakmanızda fayda görüyoruz’’ ifadelerini kullandı. 

Kırkpınar: Devlet adabı bu tür durumlarda ‘davet’ beklemeyi gerektirmez

CHP İl Başkanı Deniz Yücel’in sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamaya AK Parti’den tepki dinmiyor, son olarak Milletvekili Yaşar Kırkpınar da Yücel'e tepki gösterdi.

Kırkpınar “Devlet adabı bu tür durumlarda ‘davet’ beklemeyi gerektirmez. Soyer’in o toplantıya katılması görevi ve sorumluluğudur. Soyer her zaman olduğu gibi görevini yerine getirmemiştir” ifadelerini kullandı. 

Kırkpınar yaptığı açıklamada şu ifadeler yer verdi;

“İlimizde yaşanan depremin hemen ardından İçişleri Bakanımız Sn. Süleyman Soylu, Genel Başkan Yardımcımız Sn. Hamza Dağ ve Valimiz Sn. Yavuz Selim Köşger başta olmak üzere ilgili kurum ve kuruluşların temsilcileri hem bölgede gerekli incelemelerde bulunmuş, hem de İl Afet ve Koordinasyon merkezinde toplantı yapmışlardır. 

Devlet tecrübesi ve devlet adabı bu tür konularda ‘davet’ beklenmemesi gerektiğine işaret eder. 

Ayrıca Büyükşehir Belediye Başkanı’nın, İl Afet ve Acil Durum Koordinasyon Kurulu’nun doğal bir üyesi olarak bu toplantıya katılması görevi ve sorumluluğudur. 

Hal böyle iken CHP il başkanının açıklamaları yersiz ve gereksizdir.”

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.