Dolar 32,5004
%0.08
Euro 34,6901
%-0.12
Altın 2.496,860
%0.5
Bist-100 9.693,00
%1.77

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Kritik zirve gerçekleşti: Başkan Yücel’den ilçe başkanlarına önemli talimatlar

Kritik zirve gerçekleşti: Başkan Yücel’den ilçe başkanlarına önemli talimatlar

CHP İzmir Örgüt Zirvesi bugün Ahmet Adnan Saygun Sanat Merkezi’nde İl Başkanı Deniz Yücel idaresinde gerçekleştirildi. Toplantıda ülke gündemine dair pek çok konu masaya yatırılırken Başkan Yücel’in ilçe başkanlarına partinin İzmir’deki varlığını daha da güçlendirmek için talimatlar verdiği öğrenildi.

  • Ege Postası
  • 24.09.2021 - 15:46

TENZİLE AŞÇI/EGEPOSTASI- 22 Eylül Çarşamba yapılması planlanan ancak CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel’in anneannesinin vefat etmesi nedeniyle ertelenen İl Örgüt Zirvesi, bugün Ahmet Adnan Saygun Sanat Merkezi’nde gerçekleştirildi.

Yaklaşık 1 saat süren toplantıda, gündeme ilişkin konular masaya yatırılırken saha çalışmalarında daha aktif olunması ve partinin İzmir’deki yapısının daha da güçlendirilmesi için yeni hedefler belirlendi. 

Toplantıda, bir dizi programa katılmak için yarın İzmir’e gelecek olan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun programının son halinin görüşüldüğü öğrenildi.

Toplantıda gündeme gelen bir diğer konu ise mahalli sorumluları oldu. Başkan Yücel’in ilçe başkanlarına mahalli sorumlularının atamasının yapılması talimatı verdiği aktarıldı.

PROTOKOL KRİZİ DE GÖRÜŞÜLDÜ

Geçtiğimiz aylarda, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği etkinliklerde il yöneticilerine protokolde yer ayırmaması sorunu gündeme gelmişti. Bugün gerçekleştirilen toplantıda, ilçe başkanlarının da bu konuyu gündeme getirdiği ifade edildi. 

Edinilen bilgilere göre; ilçe başkanları Büyükşehir etkinliklerinde, ilçe başkanlarına protokolde yer ayrılmadığı ve ilçe başkanlarının yok sayıldığı yönündeki şikayetlerini Başkan Yücel’e ilettiler. Başkan Yücel’in ise konuya ilişkin şikayetleri, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’e ileteceğini ve ilgili kişilere bundan sonra protokollerde gerekli hassasiyet ve önemin gösterilmesi konusunda uyarılarda bulunacağını söylediği öğrenildi. 

YÜCEL’DEN İLÇE BAŞKANLARINA ÖNEMLİ TALİMATLAR

Toplantıda masaya yatırılan en önemli gündem maddesinin yeni üye kaydı olduğu öğrenilirken Başkan Yücel’in bir önceki örgüt zirvesinde yaptığı gibi ilçe başkanlarına üye kaydı konusunda yeni hedefler belirlediği ve bu hedefler doğrultusunda çalışılmasını istediği aktarıldı. 

Öte yandan Başkan Yücel’in olası bir erken seçime yönelik sandık görevlilerinin en kısa sürede tamamlanması talimatı verdiği belirtildi.

Başkan Yücel’in, geçtiğimiz günlerde İl Yönetim Kurulu Toplantısı’nda Büyükşehir Meclis Üyeleri’nin 4’er kişilik gruplar halinde 20 grup olarak saha çalışmalarına başlaması kararının ardından bugün de ilçe başkanlarına meclis üyelerini saha çalışmalarına dahil edilmesini söylediği ifade edildi. 

Toplantıda masaya yatırılan bir diğer konu da İl Başkanlığı’nın özel gün etkinlikleri oldu. Başkan Yücel’in önemli günlerde yapılan toplantı ve etkinliklere katılımın daha yoğun ve coşkulu olmasını istediği ve “İktidara gidiyoruz” dediği öğrenildi.

Başkan Yücel’in ayrıca ilçe başkanlarında kendi ilçelerindeki sendikalara, spor kulüplerine ve STK’ları ihmal etmemeleri ve sürekli olarak temas halinde olmaları yönünde talimat verdiği belirtildi.

Toplantıda, son günlerde ülkenin bir numaralı gündem maddesi olan üniversite öğrencilerinin barınma sorunu da konuşuldu. Başkan Yücel’in ilçe başkanlarının bu konuda çalışma yapmalarını istediği belirtilirken partili öğrenci gençlere; erkek öğrencilerin erkek, kadın öğrencilerin kadın öğrencileri evlerinde misafir etmeleri çağrısında bulunduğu öğrenildi.  

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.