Dolar 32,4375
%-0.15
Euro 34,7411
%-0.66
Altın 2.441,870
%0.23
Bist-100 9.916,00
%2.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Kovid değil esnaf dip yaptı

Kovid değil esnaf dip yaptı

Gelecek Partisi İzmir İl Başkanı Hakan Yazar, kendi ikametgâhının da bulunduğu Kemalpaşa’da Küçük Sanayi Sitesi’nde tam kapanmadan muaf olan esnafları ziyaret ederek sahada incelemelerde bulundu.

  • Ege Postası
  • 04.05.2021 - 17:43

Gerekli izinleri alarak Kemalpaşa ilçesindeki Küçük Sanayi Sitesi’nde muafiyet belgesi ile çalışan esnafların dertlerini dinleyen Başkan Yazar, esnafın sorunlarını ve taleplerini not ederek bir dosya halinde genel merkeze bildireceğini iletti.

Esnafın sorunlarını yerinde dinlediğini belirten Başkan Yazar, "Salgın hastalıkta yaşanan yüksek vaka artışı sonucunda 29 Nisan17 Mayıs tarihleri arasında uygulamaya geçen "Tam Kapanma Dönemi"nin ilk haftasında sahada incelemelerde bulunduk. Tam kapanmadan öncede zaten pandemi ve uzun zamandır devam eden ekonomik kriz sebebiyle işlerin yok denecek noktaya gelmesinden dolayı esnaflarımızın çoğu kapalıydı. Bugün Kemalpaşa Küçük Sanayisinde sessizlik hâkim. Esnafımız işlerin durma noktasına gelmesinden mustarip. Kira, elektrik, su giderlerini bile zor ödüyoruz, ne yapacağımızı bilemiyoruz diyorlar. Önünü görebilen kimse yok. Artık dip noktadayız ilgililerden çözüm bekliyoruz ama Hükümet bizimle adeta oyun oynuyor. Bu Kovid büyük işletmelere uğramıyor da sadece bize mi uğruyor diye hepsi şikâyetçi. Verilen Bin 100 TL desteğe esnafımız artık gülüyor. Bu parayla elektrik, su faturasını mı ödesinler yoksa kirasını mı? Tüm esnaf bugün her şey normale dönse bile bu sanayi sitesinde bizim normale dönmemiz iki yılı bulur diye dert yanıyor” dedi.

Sözlerine devam eden başkan Yazar, “Kovid dip yapmadı ama ne yazık ki esnafımız dip noktada. Esnafa vergi muafiyeti, faturaların geçici olarak devlet tarafından ödenmesi, zordaki esnafın borçlarının ertelenmesi başta olmak üzere acil destekler verilmeli. Esnafımıza bir dokunuyoruz bin ah işitiyoruz. Bu zorlu günlerde esnaf ve sanatkârlarımıza tüm borçları için yeni bir yapılandırma hakkı sağlanmalı, ticari araçların kullandığı akaryakıt fiyatlarında ÖTV ve KDV indirimi yapılmalı, kısa çalışma ödeneğinin kapsamı genişletilmeli ve hayatın olağan akışına uygun nakdi destekler sağlanmalı” diye konuştu.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.