Dolar 32,4698
%-0.05
Euro 34,7775
%-0.56
Altın 2.443,820
%0.31
Bist-100 9.916,00
%2.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Kongreye saatler kala kulisler hareketlendi: Kimler aday olacak?

Kongreye saatler kala kulisler hareketlendi: Kimler aday olacak?

CHP Menderes’te yaşanan toplu istifayla başkan ve yönetimin düşmesinin ve yerlerine de geçici yönetimin atanmasının ardından ilçede yarın yeni başkanın seçilmesi için sandıklar kurulacak. Kongre için 3 adayın ismi geçerken başkanlık yarışının ise 2 aday arasında geçmesi bekleniyor. 

  • Ege Postası
  • 19.11.2021 - 10:27

TENZİLE AŞÇI/EGEPOSTASI- Geçtiğimiz aylarda CHP Menderes İlçe Örgütü’nde 8 ilçe yöneticisinin  istifa etmesiyle birlikte ilçede yönetim düşmüştü ve ilçeyi olağanüstü kongreye götürecek geçici yönetimin başına Muammer Karabacak atanmıştı. 

Kongreye 24 saat kala parti kulisleri hareketlenirken başkanlık için kimler aday olacağı da netleşmeye başladı. 

KARABACAK ADAY OLMAYACAK

İlçede kongre sürecinin ne zaman başlayacağı merak konusu olurken geçici yönetim başkanı Karabacak, kongrede başkanlık için aday olmayacağını belirtmiş ve “Aday olmayacağım. Önümüzdeki süreçte de genç arkadaşlarımızın önünü açmak gerekir diye düşünüyorum” demişti.

KONGRE KAÇ ADAYLI GEÇECEK?

Kongre tarihinin açıklanmasıyla birlikte ilçede başkanlık için 3 adayın ismi ön plana çıkmış ve ilerleyen süreçlerde 4. adayın da çıkabileceği ifade edilmişti.

Kongrede adaylık için ön plana çıkan isimler, Ferhun Baloğlu, Çağrı Çiftçi, Güler Yılmaz olurken parti kulislerinde 4. adayın ise Ahmet İşler olduğu konuşuluyordu.

Öte yandan; aday olmak isteyen isimlerden Güler Yılmaz’ın adaylık için gerekli imza sayısını topladığı öğrenilirken Çağrı Çiftçi’nin ise henüz yeterli imzayı toplayamadığı ve çalışmalarına devam ettiği belirtildi.

BALOĞLU YARIŞTAN ÇEKİLDİ

Adaylar arasında adı geçen Ferhun Baloğlu'nun ise sağlık sorunları nedeniyle adaylıktan çekilme kararı aldığı ve herhang bir adaya destek vermediği öğrenildi. 

Öte yandan; 3 aday arasında tek isim üzerinde birleşilmesinin istendiği ve Yılmaz’ın adaylık konusunda iddialı olduğu ifade edildi.

Kongrenin ise Yılmaz ve İşler arasında geçmesi bekleniyor.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.