Dolar 32,3728
%0.17
Euro 35,0404
%-0.07
Altın 2.326,620
%0.27
Bist-100 9,14
%0.66

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Kongreye günler kala kulisler hareketlendi

Kongreye günler kala kulisler hareketlendi

Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) Menemen kongresine sayılı günler kala ilçede seçim çalışmaları hız kazanırken parti kulisleri de hareketlendi. Şu ana kadar 4 adayın isminin geçtiği kongrede son dakika sürprizleriyle seçimin 2 aday arasında geçmesi bekleniyor.

  • Ege Postası
  • 03.08.2021 - 10:05

TENZİLE AŞÇI/EGEPOSTASI- Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) Menemen ilçe örgütü 8 Ağustos Pazar günü sandık başına gidiyor.

Kongre tarihinin belirlenmesinin ardından mevcut Menemen İlçe Başkanı Ömer Güney, ilk günden kongrede aday olacağını açıklamış ve “Kongrede aday olacağım. Bu kararı zaten tek başımıza vermedik. Delege arkadaşlarımız ve partililerimizin talebi devam etmemiz noktasında oldu. Biz de devam edeceğiz ve yapacağımız işleri toparlayacağız” demişti.

Güney’in ardından ikinci adaylık açıklaması ise 2019 Yerel Seçimlerinde Belediye Başkanı aday adayı olan Erdoğan Çınar’dan gelmişti. Çınar, yaptığı açıklamada, “8 Ağustos Pazar günü partimize iktidarı müjdeleyecek olan bir demokrasi şöleni havasında geçeceğine inandığım olağanüstü kongremizde CHP Menemen İlçe Başkanlığına aday olduğumu bilgilerinize sunmaktan büyük bir mutluluk ve onur duymaktayım” ifadelerini kullanmıştı.

Ayrıca Metin Yaşatürk ve Metin Çoban’ın da kongrede başkanlık için yarışacağı ifade edilmişti.

Kongreye sayılı günler kala ilçede seçim çalışmaları devam ederken parti kulisleri de hareketlendi.  

KONGRE 2 ADAYLI MI GEÇECEK?

Şu ana kadar kongrede başkanlık için 4 adayın yarışılacağı konuşulurken başkanlık yarışının iki aday arasında geçeceği belirtildi.

Parti kulislerinde ise Metin Çoban ve Erdoğan Çınar’ın kongre gününden önce adaylıktan çekileceği ve iki adayın arkasına aldıkları desteğin Ömer Güney ve Metin Yaşatürk arasında bölüştürüleceğinin konuşulduğu ifade edildi. 

Edinilen bilgilere göre; delegelerin çoğu, Güney üzerinde mutabık ve Güney’in kongreyi kazanmasına kesin gözle bakılıyor. Güney’in kongreden başkan olarak çıkmasına garanti gözüyle bakılmasının gerekçesi olarak ise Güney’in Erdoğan’ın görevden alınmasının ardından hem Genel Merkez’in hem İl Başkanlığı’nın hem de büyükşehirin onayıyla göreve gelmesinin gösterildiği belirtildi. Ayrıca Güney için yapılan kamuoyu yoklamasında da başkanlık için Güney’in ön plana çıktığı öğrenildi.

TURAN’IN DESTEĞİ YAŞATÜRK’E

Görevden alınan ilçe eski başkanı Erdoğan Turan ve ekibinin ise kongrede Metin Yaşatürk’ü destekleyeceği ifade edilirken geçmiş dönemlerde Turan’a destek verenlerin Ömer Güney’i destekleyeceği belirtildi. 

5. ADAY DA MI ÇIKACAK?

Öte yandan; ilçede Ali Sakallı’nın da kongrede başkanlık yarışına girmeyi planladığı ifade edilirken Sakallı’nın aday olabilmek için gerekli imzayı toplayamayacağı ifade edildi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.