Dolar 32,5004
%0.08
Euro 34,6901
%-0.12
Altın 2.496,860
%0.5
Bist-100 9.693,00
%1.77

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Kongrede eleştirilere neden olmuştu: Başkan Gültekin’in listesinde kim kaç ‘çizik’ yedi?

Kongrede eleştirilere neden olmuştu: Başkan Gültekin’in listesinde kim kaç ‘çizik’ yedi?

Dün gerçekleştirilen CHP Bayraklı Olağanüstü İlçe Kongresi’nden kazanan isim oyların büyük çoğunluğunu alan Didem Gültekin olurken seçimin ardından Gültekin’in, kongrede delegeler arasında eleştirilen yönetim kurulu listesinde kimlerin isminin çizildiği merak konusu oldu. Kongrede, Gültekin’in listesinde üzeri en çok çizilen isim CHP İzmir İl Başkan Yardımcısı Sedredil Coşkuner’in kardeşi Faik Coşkuner oldu.

  • Ege Postası
  • 14.03.2022 - 11:14

EGEPOSTASI- CHP İzmir’de istifalar ve görevden almalar sonrası 4 ilçede gerçekleştirilen olağanüstü ilçe kongrelerinin sonuncusu olan CHP Bayraklı Olağanüstü İlçe Kongresi dün Havuz Düğün Salonu’nda gerçekleştirildi.

Yoğun katılımın olduğu kongrede başkanlık yarışı Samed Tekin, Memet Yılmaz ve Didem Gültekin arasında geçti.

369 delegenin oy kullandığı kongrede 365 oy geçerli sayılırken kongrenin kazananı ise 199 oyla Didem Gültekin oldu.

Gültekin’in rakipleri Mehmet Yılmaz 102 oy, Samed Tekin ise 64 oy aldı.

KİM KAÇ ÇİZİK ALDI?

Kongrede, adayların yönetim kurulu asil ve yedek üye listelerini Divan’a sunmalarının ardından bazı adayların yönetim kurulunda yer alan isimler eleştiri konusu olmuştu.

Kongrenin ardından adayların yönetim kurulu listelerinde kimlerin ‘çizik yediği’ merak konusu olurken kongre sonuç tutanağında adayların yönetim kurulu listelerinde hangi isimlerin üstünün çizildiğ ortaya çıktı.

YILMAZ VE TEKİN ‘TAMLADI’

Kongrede 64 oy alan Samed Tekin ve 102 oy alan Memet Yılmaz’ın yönetim kurulu asil ve yedek üyelerinden çizik yiyen olmazken tüm isimler tam oy aldı.

GÜLTEKİN’İN LİSTESİNDE TAM ALAN YOK

Öte yandan; adaylık sürecinde ‘ithal aday’ olarak eleştirilen ve Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal’ın desteklediği Didem Gültekin’in listesinde yer alan yönetim kurulu asil üyelerinin tamamında çizik olması dikkat çekti.

Gültekin’in listesinde üzeri en çok çizilen isim, dün delegeler arasında da eleştirilere neden olan CHP İzmir İl Başkan Yardımcısı Sedredil Coşkuner’in kardeşi Faik Coşkuner oldu. Seçimde Gültekin’e oy veren 199 delegeden 50’si Coşkuner’in isminin üstünü çizdi ve Faik Coşkuner kongrede 149 oy aldı.

Gültekin’in listesinde üzeri en çok çizilen ikinci yönetim kurulu üyesi ise Erol Özmen oldu. Özmen kongrede 189 oy aldı.

Listede ismi en çok çizilen 3. isim ise 9 çizikle Mehmet Uyar oldu. Uyar, kongrede 190 oy aldı. 

Gültekin’in yönetim kurulu yedek listesindeki isimlerin tamamı ise oyların tamamını aldı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.