Dolar 32,5697
%0.07
Euro 34,8560
%-0.03
Altın 2.435,480
%0.22
Bist-100 9.716,00
%0.74

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Kongrede anahtar anlaşmazlığı! Listeler havada uçuştu

Kongrede anahtar anlaşmazlığı! Listeler havada uçuştu

CHP İzmir'in tek adayla gerçekleşen çarşaf listeli il kongresi seçiminde 4 saatten fazla süren 'Anahtar liste' görüşmeleri ve tartışmaların ardından ortaya mutabık kalındığı iddia edilen liste çıktı. Listede kongre sürecinin başından beri etkin olan CHP Genel Başkan Yardımcısı Tuncay Özkan'ın büyük etkisi olduğu belirtiliyor. Öte yandan bir beyaz listenin yanı sıra, sarı, pembe, mavi liste ve gençlik listesi de delegelere seçenek olarak sunuluyor. İl Kongresi'nde bitmeyen mesai!

  • Ege Postası
  • 08.02.2020 - 23:08

YUSUF TOMRUK/EGEPOSTASI - Celal Atik Spor Salonu'nda gerçekleşen CHP İzmir İl Kongresi'nde tek adaylı geçen yarışta İl Yönetim Kurulu, İl Disiplin Kurulu ve kurultay delegelerini belirleyecek seçime bir türlü geçilemedi. Programa göre 19.00'da başlaması gereken seçimler 23.00'da anca başlayabildi. Deniz Yücel'in adaylık konuşması sonrası oy kullanılacak sandıklar ve paravanların 2 saatten uzun bir sürede kurulması dikkatlerden kaçmazken, Tuncay Özkan, Deniz Yücel ve Tunç Soyer arasında anahtar liste krizi yaşandı. Taraflar birbirlerinin hazırladıkları listelerde bir türlü anlaşma sağlayamazken bazı ilçe başkanları da anahtar liste toplantılarına katıldı. Toplantılarda zaman zaman tansiyon yükselse de Tuncay Özkan'ın ağırlığını koyması sonrası anahtar listede mutabık kalındı. 

İŞTE O ANAHTAR LİSTE 



ANAHTAR LİSTEYE KARŞI LİSTE!
Öte yandan eski belediye ve ilçe başkanları ile eski yöneticilerin de bir anahtar listesi ortaya çıktı. Tuncay Özkan, Deniz Yücel ve Tunç Soyer'in yaptığı anahtar listeye tepki gösterilmesi sonrası bu beyaz listenin ortaya çıktığı öğrenildi. 



Kongre salonunda iki liste daha dolaştı. Tuncay Özkan'a tepki olarak ortaya çıkan Sarı Liste, Gençlik listesi ve Pembe liste de oy kullanan delegelere seçenek olarak sunuldu.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.