Dolar 32,4843
%-0.17
Euro 34,9549
%0.36
Altın 2.438,920
%0.65
Bist-100 9.717,00
%-0.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Kongre öncesi CHP Menemen’de hareketlilik: 3. aday da ortaya çıktı

Kongre öncesi CHP Menemen’de hareketlilik: 3. aday da ortaya çıktı

CHP’de pandemi nedeniyle ertelenen kongrelerin yapılması kararının ardından 8 Ağustos’ta sandık başına gidilecek CHP Menemen’de gözler ilçe başkanlığı adaylıklarına çevrildi. Şu ana kadar mevcut İlçe Başkanı Ömer Güney’in aday olacağını açıkladığı Menemen İlçe Kongresi’nin 3 adaylı geçmesi bekleniyor.

  • Ege Postası
  • 26.07.2021 - 11:18

EGEPOSTASI- Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) Genel Merkezi’nin geçtiğimiz ay, pandemi nedeniyle yapılamayan kongrelerin yapılması talimatı vermesinin ardından CHP İzmir İl Başkanlığı, Menemen ve Kınık ilçeleri için harekete geçmişti.

İl yönetim kurulu toplantısında Menemen’de 8 Ağustos’ta, Kınık’ta ise 15 Ağustos’ta kongre yapılmasına karar verilmişti.  

Kongre tarihlerinin belirlenmesinin ardından gözler kongrelerde kimlerin aday olacağına çevrilmişti.

Mevcut Menemen İlçe Başkanı Ömer Güney, ilk günden kongrede aday olacağını açıklamış ve “Kongrede aday olacağım. Bu kararı zaten tek başımıza vermedik. Delege arkadaşlarımız ve partililerimizin talebi devam etmemiz noktasında oldu. Biz de devam edeceğiz ve yapacağımız işleri toparlayacağız” demişti.

İKİNCİ ADAYLIK AÇIKLAMASI ÇINAR’DAN

Güney’in ardından ikinci adaylık açıklaması ise 2019 Yerel Seçimlerinde Belediye Başkanı aday adayı olan Erdoğan Çınar’dan gelmişti. Çınar, yaptığı açıklamada, “8 Ağustos Pazar günü partimize iktidarı müjdeleyecek olan bir demokrasi şöleni havasında geçeceğine inandığım olağanüstü kongremizde CHP Menemen İlçe Başkanlığına aday olduğumu bilgilerinize sunmaktan büyük bir mutluluk ve onur duymaktayım” ifadelerini kullanmıştı.

3 ADAYLI KONGRE

Öte yandan; parti kulislerinde konuşulanlara göre; şu ana kadar iki adaylığın açıklandığı Menemen İlçe Kongresi, 3 adaylı geçecek.

Edinilen bilgilere göre; kongrede başkanlık için yarışacak 3. isim Metin Yaşatürk olacak. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.