Dolar 32,5192
%-0.06
Euro 34,8732
%0.13
Altın 2.432,040
%0.37
Bist-100 9.775,00
%0.55

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Kırkpınar’dan seçime ilişkin dikkat çeken yorum: MHP İzmir’de vekil çıkaramaz

Kırkpınar’dan seçime ilişkin dikkat çeken yorum: MHP İzmir’de vekil çıkaramaz

İYİ Parti İzmir İl Başkanı Hüsmen Kırkpınar, Büyük İzmirTV’de ülke ve kent gündemine ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Gürsel Tekin’in HDP’ye ilişkin ifadeleriyle başlayan tartışmaya ilişkin açıklamalar yapan Kırkpınar, partisinin oy oranları hakkında da bilgi verdi. İzmir’de sistematik artış ivmesi yakalayan tek parti olduklarının altını çizen Başkan Kırkpınar, milletvekili sayılarına ilişkin de dikkat çeken ifadeler kullandı ve “Şu anda mevcut durumda 3+3 vekil alıyoruz. 8 ay sonra bu yüzde 30’ları bulur. Eğer oy oranımız bu kadar yükselirse MHP İzmir’den vekil çıkaramayabilir. 8 ay sonraki seçimlerde bizim vekil sayımız 8’i bulur” dedi.

  • Ege Postası
  • 12.09.2022 - 14:17

EGEPOSTASI- İYİ Parti İzmir İl Başkanı Hüsmen Kırkpınar, Büyük İzmirTV’de yayınlanan Gündeme Dair programında Figen Avcıoğlu’nun kent ve ülke gündemine ilişkin sorularını yanıtladı.

Gürsel Tekin’in HDP’ye ilişkin ifadeleriyle başlayan tartışmaya ilişkin açıklamalar yapan Kırkpınar, “CHP ile ittifak olmayacağı” iddialarını da değerlendirdi.

Kırkpınar ayrıca, İzmir’in kurtuluşunun 100. Yılı 9 Eylül Kutlamaları’nda İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in konuşması ve konuşmasına gelen tepkilere ilişkin de değerlendirmelerde bulundu.

“6’LI MASAYA ANCAK ZARAR VERİR”

Geçtiğimiz haftalarda CHP eski milletvekili Gürsel Tekin’in “HDP’ye bakanlık verilmedi” ifadelerini ve Barış Yarkadaş’ın HDP olmazsa cumhurbaşkanlığı seçiminin kazanılamayacağına ilişkin ifadelerini değerlendiren Kırkpınar, Tekin’in açıklamalarına ilişkin “yersiz” tanımı yaptı ve “Geçen haftaya damgasını vuran, geçmiş dönemde CHP’de il başkanlığı, milletvekilliği, genel başkan yardımcılığı görevlerinde bulunmuş tecrübeli biridir gürsel Bey. Bu ifadesini ilk duyduğumda da çok şaşırmıştım. Bu ifadelerin dile getirilmesini garipsedim. Çünkü 2018 yılının Haziran ayında İYİ Parti ve CHP bir ittifak kurdu. Önümüzdeki seçimlerde büyük bir sınav vereceğiz. Burada ortak hedef parlamenter sisteme geçmek. 6’lı masanın bir araya gelmesinin nedeni bu. Biz o partlere ittifak diyemeyiz. Millet İttifakı, artan bir ivme kazanmışken, Cumhur İttifakı da sürekli bombardımana tutmuşken sürekli ‘Masanın altında HDP var’ diyor. Bana göre Gürsel Tekin'in açıklamaları yersiz. Sayın Akşener’in de dediği gibi HDP’nin olduğu bir masada yer almamız mümkün değil. Sayın Kılıçdaroğlu’nun tespiti doğru bir tespit. Ama münferit de olsa siyasi birikimi olan böyle bir ismin bu şekilde bir demeç vermesi olsa olsa 6’lı masaya zararı olur” dedi.

“ŞU AN SEÇİM YOK NEYİN İTTİFAKI?”

İYİ Parti Genel sekreteri Uğur Poyraz’ın mevcut koşullarda ittifak olmadığı söylemlerini de değerlendiren Kırkpınar, “Sözler çok doğru ve rasyonel. Çünkü 2018 seçimlerine giderken bir ittifak oluşturuldu. Yerel seçimlerde de bu ittifak yerelde de devam etti. İttifak meselesi seçimden seçime oluşur. Şu an bir seçim mi var? Neyin ittifakı” diye konuştu.

“ERDOĞAN KAYBEDECEĞİNİ GÖRSE ADAYLIKTAN VAZGEÇER”

Önümüzdeki seçimlere ilişkin politika yorumcularının 6’lı masanın dağılacağı ve yeni ittifaklar oluşacağı iddialarına da değinen Kırkpınar, cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın adaylığı konusunda da yorumlarda bulundu ve “Cumhur İttifakı’nın her iki bileşiminin de 6’lı masa ile ilgili dağılacak emeli olabilir. Sayın Erdoğan'ın cumhurbaşkanı adayı olduğu MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli tarafından paylaşıldı ve Sayın Erdoğan’da İzmir’de bunu ilan etti. 20 yıldır bu ülkeyi yöneten AK Parti iktidarı ve MHP’nin 15 yıl içinde birbirlerine söyledikleri ben burada telaffuz edemem. Ama bugün bir aradalar. Cumhurbaşkanlığı Hükümet sisteminin devamından yana olduklarını belirtiyorlar. Sayın cumhurbaşkanının siyasete başladığı parti ve tarih belli. Kaybettiği çok görülmedi. Eğer AK Parti Genel Başkanı seçmen kitlesi üzerindeki etkisini ve kaybedeceğini görürse cumhurbaşkanı adayı olmaktan vazgeçer” ifadelerini kullandı. 

“EN KÖTÜ 15 İLÇEYİ ALIRIZ”

Yapılan anket çalışmalarında partisinin İzmir’deki oy oranları hakkında da bilgi veren Başkan Kırkpınar, oy oranlarında sistematik artış yaşanan tek parti olduklarına dikkat çekti ve şunları söyledi; “İzmir’de 30 ilçede yapılan daha çalışmasında 22.6 İYİ Parti, 41.4 CHP, 18,6 AK Parti. 30 Mayıs tarihinde yayımladığımız sonuçlar. MHP ise İzmir’de yüzde 4.6 oranında oya sahip. Biz 1,5 ayda yüzde 23.6’ya çıkmışız. CHP’nin oyu da yüzde 41’den yüzde 39 düşmüş. Tüm partiler düşerken biz yükseliyoruz. Yani biz 45 günde oylarımızı 1 puan artırıyorsak… Ben hep en kötü ikinci parti olacağız diyordum. Ama Sayın Genel Başkanımızın HalkTV’de birinci parti olacağız iddiasından sonra ben de birinci parti olacağız dedim.  En az 15 ilçede birinci olacağız. Genel seçim ve ardından yerel seçim var. biz genel seçimlere giderken 6’lı masa dahil olmak üzere ülkedeki mevcut kötü durumu değiştirmemiz için sistem değiştirmemiz gerekiyor. Biz ittifak olarak İzmir ölçeğinde birinci olduk. Eğer biz yine birinci parti çıkarsak o seçim sonucunda aldığımız oy oranı üzerinden bir plan yapmalı ve hedef koymalıyız. Ben de buna bakarak en kötü 15 ilçeyi alırız diyorum.”

“SEÇİMLERDE VEKİL SAYIMIZ 8’İ BULUR”

Anketlerdeki mevcut oy oranlarından hareketle ilerleyen seçimlerde partilerin İzmir’deki milletvekili sayılarına ilişkin dikkat çeken öngörüde bulunan Kırkpınar, “Şu anda mevcut durumda 3+3 vekil alıyoruz. 8 ay sonra bu yüzde 30’ları bulur. Eğer oy oranımız bu kadar yükselirse MHP İzmir’den vekil çıkaramayabilir. 8 ay sonraki seçimlerde bizim vekil sayımız 8’i bulur” dedi. 

“ŞU ANDA PAYLAŞTIĞIM BİR ŞEY YOK”

Kendisinin milletvekili adayı olacağı iddialarına da yanıt veren Başkan Kırkpınar, “Bu soruya hep aynı cevabı veriyorum. Bu bir nasip, istek ve arzu meselesidir. En önemlisi de teşkilat meselesidir. Eğer böyle bir şey gelişirse ben teşkilatımla paylaşırım. Şu anda bu yönde paylaşılmış bir şey yok. Arkadaşlarımızın benim vekilliğime ilişkin ‘Vekil olmanız gerekir’ sözleri oluyor. Ben İnanç sahibiyim. Allah neyi nasip ettiyse onu versin derim” ifadelerini kullandı. 

“SAHİP ÇIKIYORUZ AMA…”

Son olarak İzmir büyükşehir Belediye Başkanı Soyer’in  Eylül kutlamalarında yaptığı konuşmaya gelen “Osmanlı” eleştirilere okuduğu bir demeç üzerinden kısa bir yanıt veren Kırkpınar, şunları söyledi; “Evet Osmanlı da bizim. Sahip çıkıyoruz ama neresinden neresine…”

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.