Dolar 32,5688
%0.29
Euro 34,7538
%0.06
Altın 2.491,290
%0.27
Bist-100 9.525,00
%-0.06

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Kırkpınar’dan gençlere mesaj: Umudunuzu kaybederseniz kendinizi kaybedersiniz

Kırkpınar’dan gençlere mesaj: Umudunuzu kaybederseniz kendinizi kaybedersiniz

İYİ Parti İzmir İl Başkanı Hüsmen Kırkpınar, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kapsamında düzenledikleri alternatif anma töreninde gençlere seslendi. Mevcut iktidarı ilk seçimlerde göndereceklerini belirten Kırkpınar, “Kaybettiğiniz bir şey olursa bunu yeniden kazanırsınız. Ama umudunuzu kaybederseniz kendiniz kaybolursunuz. Umudumuzu sağlam tutacağız. Yarınlara umutla bakıp yarın cumhuriyete karşı olanları o sandığa gömeceğiz” dedi.

  • Ege Postası
  • 19.05.2022 - 17:09

TENZİLE AŞÇI/EGEPOSTASI- İYİ Parti İzmir İl Başkanlığı 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kapsamında anma töreni düzenledi.

Tören kapsamında; ilk olarak Cumhuriyet Meydanı'nda bulunan Atatürk heykeline çelenk bırakan İYİ Parti İzmir İl Başkanı Hüsmen Kırkpınar ve partililer ardından Gündoğdu Meydanı’nda buluştu.

Buluşma sonrası uzun bir kortej halinde '10. Yıl Marşı' ve ‘İzmir Marşı’ ile 'Mustafa Kemal Atatürk'ün askerleriyiz' sloganları ile yürüyüş yapan İYİ Parti ekibi sonrasında ise yeniden Cumhuriyet Meydanı’na gelerek basın açıklaması düzenledi

Alanda konuşan İl Başkanı Kırkpınar, yaptığı konuşmada isim vermeden mevcut iktidara seçim göndermesi yaparken gençlere de “Umudunuzu kaybetmeyin” mesajı verdi.

“BUGÜN ÖZGÜR BAĞIMSIZ VE RAHAT BİR ŞEKİLDE NEFES ALIYORSAK”

Kurtuluş savaşının başlangıcı ve bağımsız Türkiye cumhuriyetinin var olmasındaki tarihsel sürece değinen Başkan Kırkpınar, “Mustafa Kemal Atatürk tütün İskelesi’ne yol arkadaşlarıyla birlikte indikten sonra… O hikayeyi biliyorsunuz. Bağımsızlığın ilk işareti. Sonrasında Erzurum ve Sivas kongresi. 622 yıl 3 kıtada hüküm sürmüş ama dünyanın o süreçteki gelişimine ayak uyduramayan Osmanlı İmparatorluğu şehir şehir topraklarını kaybetti. Elimizde bir Anadolu kalmıştı. İngiliz donanması boğazdaydı. Padişahın vermiş olduğu bir evrakla tütün iskelesine çıkan Mustafa Kemal Atatürk’ün kafasında yüzünü muasır medeniyetlere dönmüş, yepyeni bir Türkiye cumhuriyeti kurmak vardır. Ve silah arkadaşlarıyla birlikte öncelikle 23 Nisan 1920 de TBMM’yi açtı sonra da bu sulara son düşmanı da göndererek 1922 yılının sonundan 1923 yılına giderken Lozan Antlaşmasıyla Türkiye cumhuriyetinin mukavelesini imzalatmış oldu. Biz bugün özgür bağımsız ve rahat bir şekilde nefes alıyorsak bunu Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarına borçluyuz” dedi.

“YAPILACAK İLK SEÇİMDE ONLARA GÜLE GÜLE DİYECEĞİZ”

İsim vermeden mevcut iktidarı eleştiren Kırkpınar, “İçinden geçtiğimiz bu süreçte cumhuriyetle hesaplaşmaları olan, Atatürk’ün kurduğu cumhuriyetin temel değerlerine karşı duran her kim varsa bilsin ki yapılacak ilk seçimde onlara güle güle diyeceğiz” diye konuştu.

“UMUDUMUZU SAĞLAM TUTACAĞIZ”

Gençlere umutlu olmaları yönünde de mesaj veren Kırkpınar, “Bugün hem Gençlik ve Spor Bayramı hem de Atatürk’ü anma günü. Aramızda İYİ Parti’nin gençleri yok. Çünkü onlar dün Ankara’ya gittiler. Onlar söz verdiler bugün bütün 19 Mayıs etkinliklerine katılacaklar. Dün ben çocuktum önce 23 Nisanları sonra 19 Mayısları kutladık. Atatürk ün emanet ettiği cumhuriyete sahip çıktık. Bugün 7 yaşından 77 yaşına her bir ferdiyle cumhuriyetin temel ilkelerine sahip çıkacak çok güçlü bir milletimiz var. Biz, umudumuzu sonuna kadar korumak durumundayız. Kaybettiğiniz bir şey olursa bunu yeniden kazanırsınız. Ama umudunuzu kaybederseniz kendiniz kaybolursunuz. Umudumuzu sağlam tutacağız. Yarınlara umutla bakıp yarın cumhuriyete karşı olanları o sandığa gömeceğiz” ifadelerini kullandı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.