Dolar 32,5004
%0.08
Euro 34,6901
%-0.12
Altın 2.496,860
%0.5
Bist-100 9.693,00
%1.77

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Kaya'dan Büyükşehir'e spor kulübü destek eleştirisi: Binde bir bile değil

Kaya'dan Büyükşehir'e spor kulübü destek eleştirisi: Binde bir bile değil

AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, İzmir Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu'nu ziyaret etti. İzmir'de bulunan amatör spor kulüplerinin çalışmalarını değerlendiren Kaya, CHP'li İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin amatör sporcuları ve kulüpleri ihmal ettiğini belirterek, "Biz desteğimizi hep verdik, vermeye de devam edeceğiz. Bu konuda yaptığımız yasa değişiklikleriyle, belediyelerin amatör spor kulüplerine nakdi yardım yapabilmelerinin önünü açtık. Hem nakdi yardımda, hem malzeme yardımında bulunabiliyorlar. Bir önceki yıl genel bütçe vergi gelirlerinden tahakkuk eden miktarın; büyükşehir belediyeleri için binde yedisi, ilçe belediyeleri için ise binde on ikisi oranında nakdi yardım yapabilirler. Ama bakıyoruz, İzmir'de CHP'li Büyükşehir Belediyesi bu konuda çok duyarsız. Bırakın binde yediyi, binde bir kadar bile yardımı yok." dedi.

  • Ege Postası
  • 04.09.2022 - 13:56

AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, saha çalışmaları kapsamında Konak'taydı. İlk olarak İzmir Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu'nu ziyaret eden Kaya, Başkan Efkan Muhtar ve Yönetim Kurulu Üyeleri ile bir araya geldi. AK Parti Konak İlçe Başkanı Sait Başdaş'ın da hazır bulunduğu toplantıda, İzmir'de bulunan amatör spor kulüplerinin çalışmaları değerlendirildi. CHP'li İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin amatör sporcuları ve kulüpleri ihmal ettiğini belirten Kaya, Büyükşehir Belediye Başkanı Soyer'in yasayı doğru uygulayarak amatör spora destek vermesi gerektiğini ifade etti.

KAYA'YA SPORA DESTEKLERİNDEN DOLAYI PLAKET VE TEŞEKKÜR GELDİ

İzmir Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu'nu ziyaretinde, Kaya'ya amatör spora katkılarından dolayı plaket verildi. AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya'nın sporun ve sporcuların her zaman yanında olduğunu gördüklerini ifade eden İzmir Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı Efkan Muhtar, "Spora ve sporculara verilen destekleri unutmayız. Sporun birleştiren, dostluğu, kardeşliği pekiştiren yönünü her daim görüyoruz. Bu konuda duyarlı olan ve desteklerini esirgemeyen Sayın Mahmut Atilla Kaya'ya teşekkür ediyoruz" şeklinde konuştu.

CHP'Lİ BÜYÜKŞEHİR, GELİRİNİN BİNDE BİRİ KADAR BİLE YARDIM YAPMIYOR!

Spora her zaman destek verdiklerini, vermeye de devam edeceklerini belirten AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya ise, "Amatör spor kulüpleri, gençlerimizi kötü alışkanlıklardan uzak tutup, düzenli, bilinçli ve sağlıklı spor yapmaya teşvik etmektedir. Tabi bunları yaparken de gerek maddi anlamda gerekse manevi anlamda teşvik edilmeleri gerekmektedir. Biz desteğimizi hep verdik, vermeye de devam edeceğiz. Bu konuda yaptığımız yasa değişiklikleriyle, belediyelerin amatör spor kulüplerine nakdi yardım yapabilmelerinin önünü açtık. Hem nakdi yardımda, hem malzeme yardımında bulunabiliyorlar. Bir önceki yıl genel bütçe vergi gelirlerinden tahakkuk eden miktarın; büyükşehir belediyeleri için binde yedisi, ilçe belediyeleri için ise binde on ikisi oranında nakdi yardım yapabilirler. Ama bakıyoruz, İzmir'de CHP'li Büyükşehir Belediyesi bu konuda çok duyarsız. Bırakın binde yediyi, binde bir kadar bile yardımı yok. Eğer yasal sınır oranında yardımda bulunsalar, İzmir'deki hiçbir amatör spor kulübümüz sıkıntı çekmez. Ama maalesef bu konuda elle tutulur bir destekleri yok" dedi.

ADALETSİZLİK YAPIYORLAR, HAKSIZ REKABET VAR!

CHP'li belediyelerin bazı kulüplere yardım yapıp bazı kulüplere yardım yapmadıklarını hatırlatan Kaya, "Bakıyoruz, kendi bünyelerinde bazı spor kulüpleri kurmuşlar, oralara para aktarıyorlar. Bu kulüpler marifetiyle hem amatör spor kulüpleri ile rekabet ediyorlar, hem de kaynakları bir yerlere aktarıyorlar. Ortada bir adaletsizlik var. Haksız rekabet var. Ayrıca sporda bir ayrıştırma yapmaları çok yanlış. Buradan CHP'li Soyer'e sesleniyorum, kimse sizden ulufe istemiyor, amatör sporcuların yasayla hak ettiğini kendilerine verin" şeklinde konuştu.

KONAK'TA YOĞUN PROGRAM

ASKF'deki programının ardından Alsancak Mustafa Denizli Stadyumu'na geçen Kaya, MHP İl Başkanı Sayın Veysel Şahin ile birlikte yapımı tamamlanan Alsancak Gençlik Merkezi'ni ziyaret etti. Daha sonra İzmir Kahveciler Odası'na giden Kaya, Oda Başkanı Hakkı Kırdı ve Yönetim Kurulu Üyeleri ile buluştu. Kaya, Konak'taki yoğun programını Gıda Çarşısı'nda yaptığı esnaf ziyaretleri ile devam ettirdi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.