Dolar 32,5980
%0.38
Euro 34,8685
%0.39
Altın 2.494,900
%0.42
Bist-100 9.597,00
%0.76

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Karar sonrası Başkan Sürekli’den ilk açıklama: Kanuni haklarımızı sonuna kadar kullanacağız

Karar sonrası Başkan Sürekli’den ilk açıklama: Kanuni haklarımızı sonuna kadar kullanacağız

AK Parti İzmir İl Başkanı Sürekli, Torbalı Belediye Başkanı seçimine ilişkin meclisindeki mahkemeden çıkan yürütmeyi durdurma talebinin reddi kararını değerlendirdi. Kararın ara karar olduğunu hatırlatan Başkan Sürekli, “Kanuni haklarımızı sonuna kadar kullanacağız. Değerlendirmenin ardından Bölge İdare Mahkemesi’ne başvuracağız” dedi.

  • Ege Postası
  • 04.06.2021 - 21:07

TENZİLE AŞÇI/EGEPOSTASI- Torbalı Belediye Başkanı İsmail Uygur’un vefatının ardından, Torbalı Belediye Meclisi, 27 Nisan Salı günü gerçekleştirilen ve CHP Grubunun adayı Mithat Tekin’in kazandığı belediye başkanı seçimini, AK Parti adayı Özgür Erman Çağlar yargıya taşımıştı.

İki adaylı yarışta ilk iki turda adaylardan herhangi biri oylarda 4’te 3 çoğunluğu sağlayamazken 3. turda AK Parti adayı Çağlar 14 oy alrken 17 oy alan CHP adayı Tekin başkanlık koltuğuna geçen isim olmuştu.

Seçimin hemen ardından AK Parti’nin adayı Özgür Erman Çağlar, seçimde CHP’li meclis üyelerinin kullandıkları oy pusulasının üzerine kimliklerini koyarak fotoğraf çektikleri ve bu fotoğrafları da WhatsApp grubunda ifşa ettiklerini iddia ederek gizli oy ilkesinin ihlal edildiğini iddia ederek, yürütmeyi durdurma talebiyle dava açmıştı.

Öte yandan; İzmir 1. İdare Mahkemesi, davaya ilişkin kararını verdi ve oy birliği ile seçime dair yapılan itirazların reddine karar verdi. Oy birliği ile alınan kararla seçimin usulsüz olmadığı ve geçerli olduğu ilan edildi.

Mahkemenin kararına ilişin açıklamalarda bulunan AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli, üst mahkemeye giderek karara itiraz edeceklerini ifade etti ve “Biz seçimin yenilenmesi için yürütmeyi durdurma için mahkemeye başvurmuştuk. Şu an çıkan karar bir ara karardır. Önce gerekçeli kararı göreceğiz. Ardından değerlendirme yapacağız ve kanuni haklarımızı sonuna kadar kullanacağız. Değerlendirmenin ardından Bölge İdare Mahkemesi’ne başvuracağız” dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.