Dolar 32,5232
%0.11
Euro 34,9403
%-0.09
Altın 2.439,540
%0.14
Bist-100 9.717,00
%-0.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Karabağlar’da sular durulmuyor: CHP’den AK Parti’ye yargı resti

Karabağlar’da sular durulmuyor: CHP’den AK Parti’ye yargı resti

CHP Karabağlar örgütü ve Karabağlar Belediye Meclisi CHP’li meclis üyeleri, Ankara 4. İdare Mahkemesi’nin Karabağlar’da İzmir Demokrasi Üniversitesi için ayrılan 80 hektarlık alanın 42 hektarının TOKİ tarafından konut alanı olarak ihaleye çıkarılması kararına AK Parti tarafından yapılan açıklamalara yanıt verdi. Yapılan açıklamada, alan ile ilgili kararı mecliste oy birliği ile alındığına dikkat çekilirken yargı mesajı verildi.

  • Ege Postası
  • 21.05.2021 - 11:47

EGEPOSTASI- İzmir Karabağlar’da İzmir Demokrasi Üniversitesi için ayrılan 80 hektarlık alanın 42 hektarının TOKİ tarafından konut alanı olarak ihaleye çıkarılması tartışmaları hız kesmeden devam ediyor.

Bölgede imar ve ihalenin yapılmaması yönünde mahkemenin yürütmeyi durdurma kararı varken, Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu ise TOKİ’nin yargı kararlarına karşın ve imar planı olmadan, Uzundere’de İzmir Demokrasi Üniversitesi’ne ayrılmasını istedikleri alana konut yapmak için ihaleye çıkmasına tepki göstermişti.

Öte yandan; Ankara 4. İdare Mahkemesi geçtiğimiz günlerde, revizyon imar planı onaylanmamış alanda konut yapım ihalesine çıkılamayacağına hükmetmişti.

Mahkeme kararının ardından AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya yaptığı açıklamayla, açılan davalarla Karabağlar Belediyesi’nin ve Başkan Selvitopu’nun halka hizmet götürülmesini engellediğini ifade etmiş ve ne olursa olsun konutların yapılacağını söylemişti.

CHP KARABAĞLAR’DAN AK PARTİLİ KAYA’YA KONTRATAK 

Yaşanan gelişmelerin ardından CHP Karabağlar örgütü ve Karabağlar Belediye Meclisi CHP’li meclis üyeleri ortak bir basın açıklaması yaptılar. Açıklamada, alanın tamamının üniversite için kullanılmasını mecliste oy birliği ile kabul edildiğine dikkat çekilirken yargı mesajı verildi.

Yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi;
“Bizler Cumhuriyet Halk Partisi Karabağlar İlçe Yönetimi ve Cumhuriyet Halk Partisi Karabağlar Belediyesi Meclis Grubu olarak, her zaman halkımızın gerçekleri bilmesinin, hepimizin sağlıklı, mutlu ve anlamlı bir geleceği için yaşamsal önemi olduğunun bilinci ile aşağıdaki açıklamayı gerekli bulmaktayız.

Ülkemizin her geçen gün giderek derinleşen sorunları olduğu ortadadır. Hatta bu sorunlar; içimizi acıtan, yüreklerimizi burkan bir şekilde, insanlarımızın kendilerini yok etmelerine kadar varmıştır.

İnsan hakları, adalet, huzur, ahlak, sağlık, eğitim, kültür, siyaset ve nihayet ekonomi olarak cumhuriyet tarihinin en kötü, en acımasız ve öngörüden yoksun dönemini yaşadığımızı görüyoruz. İnsanlarımızın iyi niyeti sonucu ele geçirildiğini düşündüğümüz maddi ve manevi tüm değerlerimiz acımasızca talan edilmekte, her türlü kötülük sıradanlaştırılmaktadır.

Bir yıldan fazladır devam eden zor ve çetrefilli pandemi koşullarında, Karabağlar’da yaşayan insanlarımızın yokluk ve yoksunluğuna, elimizden geldiğince derman olmaya, her şeye rağmen gereksinmelerini gidermeye, tüm gücümüzle onları sevgi ve saygı ile kucaklamaya çalışıyoruz.

Yıllardır, yapacaklarını vaat ettiklerini yapamayanlar şimdi de sorumluluklarından kurtulmak için yine yoğun bir saldırı ile yerel yönetimi ve tabi Karabağlar Belediye Başkanı’nı suçlamaya çalışıyorlar. Bu, tüm ülkede izledikleri yöntemdir. Onlar, hiçbir olumsuzluk ya da kötülükten sorumlu olamazlar, iktidardırlar ama tüm olumsuzluklar onların dışında onlara rağmen yapılan her şeydir.

KARAR OY BİRLİĞİ İLE GEÇMİŞTİ

Karabağlar’da son olarak ısrarla gündeme getirdikleri konunun kısa ve öz gerçeği şu şekildedir:

Karabağlar Belediye Meclis üyelerinin tümü (AKP’li üyeleri de dahil olmak üzere!!!) ortak karar alarak Uzundere bölgesindeki 80 hektarlık tüm alanın üniversite yerleşkesi olmasını istediklerini belirttiler. Bunun üzerine tüm partiler, sivil toplum örgütleri ve vatandaşlar hep birlikte bu isteme sahip çıktılar.
Bir süre sonra AKP ileri gelenleri (Ne olduysa oldu!) fikir değiştirdiler ve alana konut yapılmasına karar verdiler. Önce lüks konutlar yapıp satarak üniversitenin binalarını yapacaklarını, ardından dar gelirlilere konut yapacaklarını (ki bu aşamada artık üniversite binalarından söz edilmemektedir!), nihayet son olarak dar gelirlilere ve dezavantajlılara konut yapacaklarını belirttiler. Belediyemiz her aşamada konunun takipçisi oldu ve bu talanı, ilgili mahkemeden, önce yürütmeyi durdurma kararı alarak (Ocak 2020), son olarak da yapım ihalesinin iptal edilmesi ile (Mayıs 2021) durdurdu.

HER BİREYİN GÖZÜNDE DEŞİFRE OLMUŞLARDIR 

Uzundere’de 101 hektarlık bir başka alanda türlü usulsüzlüklerle binlerce konut yapan AKP’nin o zaman aklına gelmeyen dar gelirli ve dezavantajlı gruplar söylemi, bugün 80 hektarlık yeni talan için sorumsuzca ve acımasızca kullanılmaktadır (Bugüne kadar hep yaptıkları gibi!). Ne belediyemiz, ne ilçe örgütümüz ve ne de partimiz zaten zor koşullarda yaşam savaşı vermekte olan insanlarımızın zorluklarının sömürülmesini görmezden gelme lüksüne sahip değildir, hiçbir zaman da olmayacaktır!!!

Uzun uzun anlatmak gereksizdir, halkımızın her bireyinin gözünde deşifre olmuşlardır ve artık yapmak yerine suçlamak tek çareleridir, tüm ülkede olduğu gibi…

Karabağlar belediyesinin vizyon ve misyonuna sosyal demokrasinin zenginliğini, gücünü ve insani değerlerini sağlayan başta belediye başkanımız, ilçe örgütümüz ve meclis üyelerimiz her türlü engellemeye rağmen, halkımızın yararına olacağını düşündükleri gerçekçi ve bilimsel tüm girişimlere her zaman olduğu gibi katkıda bulunmaya devam edecektir. Bunun yanı sıra her türlü yasal ve insani uyarılarımızı da çekinmeden, gerekçeleriyle yapacak ve gelişmeleri halkımızla paylaşmayı sürdüreceğiz.

Bizler, Cumhuriyet Halk Partililer; yine her zaman olduğu gibi Karabağlar halkının ve halkın yerel yönetiminin içinde, yanında, yakınında olacağız, bu da böyle biline!”

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.