Dolar 32,4485
%-0.08
Euro 34,7187
%-0.04
Altın 2.499,020
%0.58
Bist-100 9.693,00
%1.77

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Karabağlar TOKİ tartışmasında AK Partili Kaya'dan videolu eleştiri

Karabağlar TOKİ tartışmasında AK Partili Kaya'dan videolu eleştiri

Karabağlar Belediye Meclisi’nde gündeme gelen TOKİ’nin Karabağlar’da üniversite yapılması planlanan alan için konut ihalesine çıkma tartışmasında AK Parti İzmir Milletvekili Atilla Kaya sosyal medya hesabından bir video yayınlayarak Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu'na sert sözlerle eleştirdi.

  • Ege Postası
  • 08.01.2021 - 10:53

EGEPOSTASI- Karabağlar’da İzmir Demokrasi Üniversitesi için ayrılan 80 hektarlık alanın 42 hektarının TOKİ tarafından konut alanı olarak ihaleye çıkartılması tartışmaları sürüyor.

Dün CHP İzmir Milletvekili Ednan Arslan ile AK Parti İzmir Milletvekili Atilla Kaya arasında tartışmalar sürdü.

Kaya, Karabağlar'a yapılacak ve dar gelirli vatandaşların sıcak bir yuvaya kavuşmalarını sağlayacak sosyal konut projesinin kuralarının geçen yıl 25 Şubat'ta çekildiğini alanın sosyal konut proje alanı olduğunu vurgularken, Arslan alanın kaderi için referandum çağrısı yapmıştı.

Öte yandan Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu ise ocak ayı olağan meclis toplantsında Toplu Konut İdaresi’nin (TOKİ) yargı kararlarına karşın ve imar planı olmadan, Uzundere’de İzmir Demokrasi Üniversitesi’ne ayrılmasını istedikleri alana konut yapmak için ihaleye çıkmasına tepki göstermiş ve TOKİ’nin alan ile ilgili mahkeme kararına saygı duyması gerektiğini ifade etmişti.

AK Parti ve CHP arasında atışmalar tam gaz devam ederken, AK Parti MKYK Üyesi ve İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya'da yeni bir açıklama geldi.

Kaya sosyal medya hesabından, 25 Şubat 2020 tarihinde çekilen kura töreninden kesitlerin yer aldığı bir video yayınlarken, paylaşımında Selvitopu'nu sert sözlerle eleştirdi.

Kaya şu ifadeleri kullandı;

"Tarih: 25 Şubat 2020 

TOKİ İzmir / Karabağlar Sosyal Konutlar kura töreni...

Vicdan sahibi hangi insan, bu güzel hemşehrilerimizin umutlarına, hayallerine ve mutluluğuna düşman olabilir. 

Tabi ki CHP, tabi ki Muhittin Selvitopu!"

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.