Dolar 32,5137
%-0.08
Euro 34,9473
%0.34
Altın 2.435,870
%0.52
Bist-100 9.794,00
%0.74

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Karabağ’ın ihracına ilişkin disiplin kurulu başkanları ne dedi?

Karabağ’ın ihracına ilişkin disiplin kurulu başkanları ne dedi?

İki dönem Bayraklı Belediye başkanlığını yapan ve 2019 Kasım ayında partisi CHP’den ihraç edilen Hasan Karabağ’ın ihracına ilişkin yaşanan tartışmalara son noktayı il disiplin kurulu başkanları koydu. İhraç kararının il disiplin kurulundan çıktığını belirten önceki dönem İl Disiplin Kurulu Başkanı Galip Cengiz, yaşanan süreci anlattı.

  • Ege Postası
  • 31.08.2021 - 09:24

TENZİLE AŞÇI/EGEPOSTASI- İki dönem Bayraklı Belediye başkanlığını yapan Hasan Karabağ, hakkında 31 Mart 2019 yerel seçimleri aday belirleme sürecindeki açıklamaları nedeniyle kesin ihraç talebiyle disipline sevk edilmiş ve 2019 yılı kasım ayında partiden ihraç edilmişti.

Ancak geçtiğimiz günlerde Karabağ’a, partiden ihraç edildiğinin resmi olarak tebliğ edilmediği ortaya çıkmış, yaşanan gelişmelerin ardından ihraç tebliği Karabağ’ın avukatına yapılmıştı.

Öte yandan; Karabağ’ın belediye başkanıyken sarf ettiği sözler nedeniyle disipline sevk edilmesi, kararın YDK mı yoksa İl Disiplin Kurulu tarafından mı verildiği konusunda bazı soru işaretlerini akıllara getirmişti. 

Konuya ilişkin konuşan Karabağ, kararın İl Disiplin Kurulu tarafından verildiğini söylerken savunma yapmadığını da ifade etmişti.

“TÜZÜKTE DE TEBLİGATA İLİŞKİN BİR ŞEY YOK”

Yaşanan sürece ilişkin konuşan CHP İzmir İl Disiplin Kurulu Başkanı Mehmet Seyrek, Karabağ kararının kendilerinin vermediğini ifade ederken il disiplin kurulunun tebligat yapma gibi bir görevi olmadığının altını çizdi ve şunları söyledi; “O kararı biz vermedik, dolayısıyla bizimle bir ilgisi yok. İkincisi, bizim tebligatla ilgili bir görevimiz yok. Tebligatları biz yapmayız. Biz kararı yönetime veririz. Yönetime kararı verdikten sonra bizden çıkmıştır. Disiplin kurulu tebligat yapmaz. Bizim verdiğimiz kararları il yönetimi yapar. Ama YDK’nın kararlarının nasıl tebliğ edileceği konusunda bir bilgimiz yok. Belediye başkanları ya da il başkanlarının disiplin işlemlerini YDK yapar. Onların tebligat konusunu da bilemiyorum. Tüzükte de tebligata ilişkin bir şey yok.”

“KARAR, İL DİSİPLİN KURULUNDAN ÇIKTI”

Karabağ’ın partiden ihraç edilmesi sürecini anlatan önceki dönem İl Disiplin Kurulu Başkanı Galip Cengiz ise YDK oluruyla ihraç kararını il disiplin kurulunun verdiğini ifade etti ve “Belediye başkanlığı döneminde işlediği bir suç olduğu için soruşturmanın YDK’da yapılması kanaatindeydik. Dosya bize geldiğinde biz, dosyanın YDK’ya gitmesi yönünde karar verdik. YDK, inceledi ve ‘bu kişi şu anda belediye başkanı değil. Dolayısıyla il disiplin kurulunda soruşturmasının yapılması gerekir’ dedi. YDK kararları kesin olduğundan dolayı bizim de ısrar kararımız olamadığı için karara uyduk. Biz kendisi hakkında ihraç kararı verdik. Karar, il disiplin kurulundan çıktı” dedi.

“MAHKEMELER GİBİ ADRES ARAŞTIRMASI YAPMA YÜKÜMLÜLÜĞÜMÜZ YOK”

Kararın tebliği konusunda yaşanan sorunlara da değinen Cengiz, tebliğin Karabağ’ın partide kayıtlı adresine gönderildiğini belirtti ve “Bu kararların hepsi tebliğe çıktı. Ancak şöyle bir şey var. Bu bizim tüzüğümüzde ve disiplin yönetmeliğimizde de var. Kişinin partide kayıtlı olduğu adresine tebligat çıkarılır deniliyor. Yani kişi adresini değiştirdiyse bize bunu bildirmesi lazım. Bildirmiyorsa mevcut adrese yapılan tebligat geçerli sayılıyor. Bizim mahkemeler gibi adres araştırması yapmak, kişiyi mutlaka bulmak gibi bir yükümlülüğümüz yok. Tüzüğümüz böyle diyor. Bilinen adrese tebligat çıkarılmıştır. Burada bir noksanlık yok. Disiplin kurulu, tebligat işlerine karımıyor. Kararını il başkanlığına bildiriyor ve il başkanlığı bu işi yapıyor. Zaten il disiplin kurulunun sekreteryası yoktur. İl başkanlığının sekreteryası bu işi yapıyor” diye konuştu.

“SAVUNMAYA GELMEDİ”

Son olarak Karabağ’ın savunmamasının alınmaması konusunda da değinen Cengiz, “Hasan Karabağ savunmaya çağrıldı ama kendisi savunmaya yapmaya gelmediği için savunması alınmadı” dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.