Dolar 32,5995
%0.38
Euro 34,7997
%0.19
Altın 2.505,390
%0.84
Bist-100 9.431,00
%-0.98

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İzmir’in Roman vekilleri Meclis’te kapıştı

İzmir’in Roman vekilleri Meclis’te kapıştı

İzmir'in iki roman milletvekili CHP'li Özcan Purçu ile AK Partili Cemal Bekle, TBMM bütçe görüşmelerinde hararetli bir tartışma yaşadı. Purçu hükümetin Romanlara pandemi sürecinde yardım etmediğinden yakınarak ''CHP’li belediyeler olmasa Romanlar aç kalmıştı'' dedi. Bekle ise Çeşme ve Selçuk'ta Roman çadırlarının mühürlenmesi üzerinden yerel yönetimleri eleştirdi.

  • Ege Postası
  • 14.12.2021 - 16:43

EGEPOSTASI – TBMM’de devam eden bütçe görüşmelerinde İzmir’in iki Roman milletvekili CHP’li Özcan Purçu ile AK Partili Cemal Bekle karşı karşıya geldi. İki vekilin Roman vatandaşların içinde bulunduğu durum ve yapılan yardımlar üzerinden bir tartışma yaşadı.

Bütçe görüşmelerinde söz alan CHP İzmir Milletvekili Özcan Purçu, Roman müzisyenlerin pandemi nedeniyle sıkıntılı günler geçirdiklerini ve yeterince destek alamadıklarını belirterek şunları söyledi:

PURÇU: CHP'Lİ BELEDİYELER OLMASA ROMANLAR AÇ KALMIŞTI''

‘‘Sizin en neşeli düğünlerinizde, en mutlu günlerinizde sizlerle, bizlerle beraber bu insanlar. Ama inanın çoğu aç. Müzik aletlerini satışa çıkardılar. Bülent Ersoy, Zeki Müren, İbrahim Tatlıses, Orhan Gencebay… hepsinin arkasında çalıyorlar ama sigortaları yok. 200’den fazla Roman müzisyen intihar etti. Ben çok üzülüyorum, değerimiz kayboldu, sanatımız bitti, bitiyor. Sahip çıkın bunlara, bu insanlara sahip çıkalım lütfen. Yoksa sanat bitti. Bin lira vermekle kaç gün geçinebilecek? Bin lirayla bir ay mı geçinecek, iki ay mı? İnanın CHP’li belediyeler olmasa Romanlar aç kalmıştı, onların erzaklarıyla geçiniyorlar’’

BEKLE: YAĞMURLU HAVADA ÇADIRLARI MÜHÜRLETTİNİZ''

Purçu’nun bu sözlerine Bekle ‘‘Ne yapmış, ya? Hangi belediye ne yapmış ya?’’ sözleriyle tepki gösterirken, Purçu ‘‘Sayın Bekle, Suriyelilere bu hükümet 35 milyar dolar para harcadı, bir kuruş şuraya para koydurmadın ya!’’ yanıtını verdi. Bekle ise Çeşme ve Selçuk’ta Roman çadırlarının mühürlenmesini hatırlatarak ‘‘Çeşme ve Selçuk’ta ne yaptınız? Rezil ettiniz ya! Yağmurlu havada çadırları mühürlettiniz ya!’’ dedi.

'RAPOR' TARTIŞMASI

2016’da yayınlanan 5 yıllık Roman Strateji Eylem Planı’nın hiç uygulanmadığı yönünde bir eleştiri getiren Purçu, ‘‘Avrupa Birliği, Avrupa Komisyonu bu yılda size raporlarda ‘Roman Strateji Eylem Planı’yla ilgili hükümet hiçbir şey yapmadı’’ dedi. 10 milyon civarında para geldi Avrupa Birliği’nden, o paranın da nereye gittiği belli değil’’ ifadelerini kullandı.

Bekle ise Purçu’ya ‘‘Raporlarda sizin belediyeler eleştiriliyor’’ cevabını verdi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.