Dolar 32,5555
%0.21
Euro 34,9592
%-0.04
Altın 2.458,740
%0.92
Bist-100 9.886,00
%1.74

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İzmir siyasetinden Şükürer'e eleştiriler çığ gibi!

İzmir siyasetinden Şükürer'e eleştiriler çığ gibi!

İzmir Ekonomik Kalkınma ve Koordinasyon Kurulu (İEKKK) Başkanı Sıtkı Şükürer'in İzmir’e mübadele ile gelen göçmenlere yönelik sözleri İzmir siyasetini ayağa kaldırdı. Şükürer, AK Parti, CHP, MHP ve İYİ Partili siyasiler tarafından arka arkaya eleştiri yağmuruna tutuldu.

  • Ege Postası
  • 24.01.2022 - 16:55

EGEPOSTASI - İzmir Ekonomik Kalkınma ve Koordinasyon Kurulu (İEKKK) Başkanı Sıtkı Şükürer’in bir gazeteye verdiği röportajda İzmir’de yaşayan muhacirlere yönelik söylemleri kentin bir numaralı tartışma konusu haline geldi.

Şükürer "Bu kentin mübadeleyle gelen insanları, daha sonra İç Anadolu'dan gelen insanları, daha sonra Doğu ve Güneydoğu'dan gelen insanları, daha sonra başka yerlerden gelen insanlar. Her gelen, her gelen bir daha istisna. En büyük ihanet mübadeleyle gelenlerdir. Bu kente sürekli mütemadiyen ihanet ediyorlar. Dünyanın en büyük lağım çukurunu ben yaratmadım. Bu kentin sonradan gelen bu insanları yarattı. Dünyanın en güzel tarihsel dokusunu yok edip de Çin Seddi gibi Laz müteahhiti kalitesiyle sekiz katlı Çin setlerini bir başkası yapmadı, İzmirli yaptı. Hala her şekilde imkân verdiğin takdirde bir Afrika çekirgesi, bir kımıl zararlısı gibi bugün kentin en münevver kesimi dediğimiz insanlar, bu insanlara desen ki şu 8 kat yerine 13 kat müsaade ediyorum. Üç ay da süreniz var. Üçüncü dakikada burada filizleri çıkarlar" dedi.

Şükürer’in bu sözleri hem Millet İttifakı, hem de Cumhur İttifakı partilerinin İzmir milletvekilleri ve il başkanları tarafından büyük tepkiyle karşılandı. İzmirli siyasiler arka arkaya sosyal medyadan kınama mesajları yayınlayarak Şükürer'in sözlerinin kabul edilemez olduğunu dile getirdi. 

KİMLER TEPKİ GÖSTERDİ?

AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli, AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, CHP İzmir Milletvekilleri Kamil Okyay Sındır, Kani Beko ve Sevda Erdan Kılıç, MHP İzmir İl Başkanı Veysel Şahin ve İYİ Parti Genel Başkan Başdanışmanı ve İzmir Milletvekili Aytun Çıray.

ÖZÜR DİLEDİ

Şükürer gelen sert tepkiler üzerine sözlerinin yanlış anlaşıldığını belirterek özür diledi. Şükürer “Röportaj ortamında kolay sarf edilen kimi ifadelerin filtresiz olarak yansıtılması bazı haklı tepkilere neden olmuştur. Bu anlamıyla bir “özür” borcumuz olduğu anlaşılmaktadır. Özetle, sevgili hemşerilerimizi rencide etmek gibi bir niyetimiz yoktur” ifadelerini kullandı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.