Dolar 32,4375
%-0.15
Euro 34,7411
%-0.66
Altın 2.441,870
%0.23
Bist-100 9.916,00
%2.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İzmir şehitleri unutmadı

İzmir şehitleri unutmadı

CHP Konak İlçe Başkanlığı, başta Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere tüm şehitlerin anısına Konak Atatürk Meydanı’nda lokma döktürdü.  Programa İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in yanı sıra birçok belediye başkanı ve CHP İzmir milletvekilleri de katıldı. Şehitlerin anısına düzenlenen programda kalabalık dikkat çekerken herhangi bir basın açıklaması yapılmadı.

  • Ege Postası
  • 04.03.2021 - 13:27

TENZİLE AŞÇI/EGEPOSTASI- CHP Konak İlçe Başkanlığı, şehitler anısına Konak Atatürk Meydanı’nda lokma hayrı gerçekleştirdi.

Programa , ev sahibi CHP Konak İlçe Başkanı Çağrı Gruşçu’nın yanında İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay, Bornova Belediye Başkanı Mustafa İduğ, Narlıdere Belediye Başkanı Ali Engin, CHP İzmir Milletvekilleri Atila Sertel, Kani Beko ve Tacettin Bayır, Gelecek Partisi İzmir İl Başkanı Hakan Yazar, CHP İzmir İl Yöneticileri şehit ve gazi yakınları ile gaziler katıldı. Vatandaşlara lokma ikram edilirken, şehitler için de dualar okundu.

Yoğun katılımın dikkat çektiği lokma hayrına ayrıca İYİ Parti, Saadet Partisi ve DEVA Partisi temsilcileri de katılarak destek verdi.

Programda konuşan Gruşçu, şehitlere saygı dolayısıyla alanda bir basın açıklaması yapılmayacağını söyledi ve “Şehitlerimiz bizim kutsalımızdır. Şehitlik ve gazilik her türlü siyasi hesabın üstündedir, öyle olmalıdır. Vatanımız için canını veren her şehit, canını vermeyi göze alan her gazimiz milletimizin ortak değeridir. Biz Cumhuriyet Halk Partisi olarak hiç kimsenin bu değerlerimiz arasında ayrımcılık yapmasına müsaade etmedik, etmeyeceğiz. Bu etkinliğimize destek veren başta İzmir Büyükşehir Belediye Başkanımız Tunç Soyer olmak üzere Konak Belediye Başkanımız Abdül Batur’a ve katılımlarıyla bizlere destek veren herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Aziz şehitlerin anısına saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Gruşçu, Başkan Soyer ve Başkan Batur’a da mikrofon uzatırken başkanlar konuşma yapmamayı tercih etti.

Öte yandan programın ardından İzmir Büyükşehir Belediyesi yazılı açıklama yaptı. Açıklamada Başkan Soyer lokma hayrına ilişkin şu mesajı paylaştı;

“İzmir birçok felaket geçirdi, aklımıza gelen gelmeyen her şeyi yaşadık. Diliyorum baharın gelmesiyle beraber bu felaketler geride kalacak. Belki bu hayırlı duanın buna da faydası olur” 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.