Dolar 32,3765
%0.18
Euro 34,9820
%-0.24
Altın 2.325,600
%0.22
Bist-100 9,07
%-0.12

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İzmir'in ikinci çevre yolu projesinde önemli gelişme

İzmir'in ikinci çevre yolu projesinde önemli gelişme

AK Parti Genel Başkanvekili Binali Yıldırım'ın Başbakanlık görevi döneminde çalışmalarını başlattığı İzmir Kuzey-Doğu Çevre Otoyolu'nun proje çalışmaları kapsamında koridor etüdü, harita alım çalışmaları ve yatay düşey hat çalışmalarının tamamlanarak onaylandığı bildirildi. AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, "Şimdi de İzmir'e ikinci çevre yolunu kazandırarak, hemşehrilerimize kent içi yoğun trafiğe takılmadan, daha rahat ve konforlu seyahat etme imkanını sağlayacağız" dedi.

  • Ege Postası
  • 15.04.2021 - 11:25

AK Parti Genel Başkanvekili ve İzmir Milletvekili Binali Yıldırım'ın Başbakanlığı döneminde çalışmalarını başlattığı İzmir Kuzey-Doğu Çevre Otoyolu'nun proje çalışmaları kapsamında; koridor etüdü, harita alım çalışmaları, yatay düşey hat çalışmaları tamamlanarak onaylandı. ÇED sürecinin devam ettiği, kentin ikinci çevre yolu olacak projeyle ilgili bilgi veren AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, "Başbakanımız Sayın Binali Yıldırım'ın talimatlarıyla başlatılan projede önemli aşamalar geride kaldı. Koridor etüdü, harita alım çalışmaları, yatay düşey hat çalışmaları tamamlanarak onaylandı. ÇED sürecinde, 15 Nisan'da halkın katılımı toplantısı yapılacak. Kavşak Projeleri ve AR-GE Hizmetlerine ilişkin çalışmalar devam ediyor. Tüm bu çalışmaların 2021 yılı sonu itibari ile tamamlanması hedefleniyor" şeklinde konuştu.

KOYUNDERE'DE BAŞLAYACAK, BUCA'DA SONLANACAK

Proje güzergahının toplam uzunluğunun yaklaşık 40,823 kilometre olduğunu, (2 x 3) şeritli ve platform genişliği toplam 37,5 metre olacak şekilde tasarlandığını belirten Kaya, "İzmir'in en önemli sorunlarından birisinin trafik olduğunu, kentteki mevcut yolların kapasitenin üzerinde kullanıldığını biliyoruz. Burada çok önemli bir alternatif oluşturulacak. İzmir Kuzey-Doğu Çevre Otoyolu Projesi'nin güzergahı Menemen-Çandarlı Otoyolu'nun Koyundere Kavşağı kesiminden ayrılarak başlayacak. Menemen ve Çiğli'nin doğusundaki dağlık kesimden güney istikametinde geçerek doğuya yönelecek. Bu kesimde de Bayraklı ve Karşıyaka'nın kuzeyinden doğu istikametinde geçen proje hattı, Bornova Çevre Yolu hattına oturarak Evka-4 Mahallesi'nin altından tünelle geçecek. Bu kesimin devamında Homeros Vadisi'ni ve Manisa yolunu keserek Bornova'nın etrafından dolaşan proje güzergahı Ambarlar kesimine ulaşacak ve İzmir-Ankara Devlet Yolu ile İzmir-İstanbul Otoyolu ile kesişecek. Bu noktadan itibaren sanayi sitelerinin doğusundaki dağlık kesimi kullanarak güney istikametinde ilerleyen güzergah, proje sonunda mevcut Buca Kavşağı'na bağlanarak da son bulacak" dedi.

İZMİR'İN TRAFİK SORUNUNA BÜYÜK ÇÖZÜM

Her gün işlerine, okullarına, evlerine gitmeye çalışan milyonlarca İzmirli vatandaşın, trafikte çile dolu saatler yaşadığını hatırlatan Kaya, "İzmir'in trafiği hemşehrilerimize her gün ayrı kabus yaşatıyor. Kentin dört bir yanında sabah akşam ayrı çile çeken İzmirliler bu işkenceyi hak etmiyor. Kent içi trafiği düzenlemenin merkezi hükümetin değil yerel yönetimin görevi olduğu aşikar. Asli görevimiz olmadığı halde, yerel yönetim adım atmadığı için İzmir'in trafikle ilgili sorunlarını çözme adına bugüne kadar birçok projeyi tamamladık. Mevcut Çevre Yolu ve Konak Tüneli ortada. Yaptığımız tüm hizmetleri açılan onlarca davaya ve yerel yönetimin türlü engellemelerine rağmen yaptık. Şimdi de İzmir'e ikinci çevre yolunu kazandırarak, hemşehrilerimize kent içi yoğun trafiğe takılmadan, daha rahat ve konforlu seyahat etme imkanını sağlayacağız" bilgisini verdi. 

YAKLAŞIK 41 KM UZUNLUK, TOPLAM 11 KAVŞAK, 13 VİYADÜK VE 12 TÜNEL 

Proje kapsamında yaklaşık 41 km uzunluğundaki güzergah üzerinde, dört adedi otoyol-otoyol ve otoyol-devlet yolu bağlantısı olmak üzere toplam 11 adet kavşak planlandığını ifade eden AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, "Proje güzergahında; 13 adet Viyadük (Toplam 4.300 metre), 12 adet Tünel (Toplam 15.980 metre), 32 adet Menfez, 6 adet Duvar, 1 adet Servis Alanı ve Park Alanı planlandı. Başbakanımız Sayın Binali Yıldırım'ın her zaman söylediği gibi, 'Söz konusu İzmir ise gerisi teferruattır' anlayışıyla çalışıyoruz. İzmir'in büyüyen yapısına ayak uyduran ve gelişimini destekleyen ulaşım yatırımlarını tek tek hayata geçiriyoruz. Hemşehrilerimizin konforlu, güvenli ve zamandan tasarruf ederek seyahat edebilmelerini istiyoruz. Projenin her aşamasıyla bizzat ilgilenen Ulaştırma ve Altyapı Bakanımız Sayın Adil Karaismailoğlu'na, Karayolları Genel Müdürümüz Abdulkadir Uraloğlu'na, emeği geçen herkese İzmirli hemşehrilerimiz adına teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.