Dolar 32,3462
%0.3
Euro 35,1024
%-0.05
Altın 2.309,340
%1.4
Bist-100 9,08
%3.1

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İYİ Parti’ye geçeceği iddia edilmişti: Şengül transferinde son durum ne?

İYİ Parti’ye geçeceği iddia edilmişti: Şengül transferinde son durum ne?

Geçtiğimiz aylarda AK Parti’den ihraç edilen AK Parti İzmir İl eski Başkanı ve eski milletvekili Aydın Şengül’ün İYİ Parti’ye geçeceği iddiaları gündeme gelmişti. Şengül iddiaları İYİ Parti kanadında ayrılıklara neden olurken muhtemel transfere ilişkin henüz net bir sonuç çıkmadı. Edinilen bilgilere göre; görüşmeler halen devam ederken Şengül’ün ‘siyaset’ konusunda kararsız bir tutumu var. 

  • Ege Postası
  • 25.01.2023 - 12:50

TENZİLE AŞÇI/EGEPOSTASI- Geçtiğimiz aylarda AK Parti’den ihraç edilen AK Parti İzmir İl eski Başkanı ve eski milletvekili Aydın Şengül’ün İYİ Parti’ye geçeceği iddiaları gündeme gelmişti.

İddiaların ardından kamuyounda iki farklı kutup oluşmuştu. İYİ Parti Genel Başkan Başdanışmanı Aytun Çıray, Çıray, “Bir inceleme yaparak ilçe başkanlarımızın görüşlerinin yer aldığı raporu genel başkanımıza sundum. Bu parti fikir kulübü değil, yeniçeri ocağı da değildir. Bir hiyerarşi vardır ve ona göre davranılır” diyerek Şengül transferine sıcak bakmadığı mesajını vermişti.

Şengül’le transfer görüşmelerini yürüten İYİ Parti TBMM Grup Başkanvekili ve İzmir Milletvekili Müsavat Dervişoğlu ise geçtiğimiz Eylül ayında Çıray’ın tam tersi ifadeler kullanmış ve “Aydın Bey’le görüşüyorum. İYİ Parti'ye katılımı ile alakalı olarak ise evet, böyle bir çalışmamız vardır. Aydın Bey’in İYİ Parti'ye katılmasının iktidar çevrelerinde birtakım sıkıntılar, panik yaratacağını da biliyorum. Ben siyaseti şeffaf yapan biriyim. Vatandaştan gizli saklım yok. Bir şeyi yaparken de olgunlaşmasını bekleyecek tecrübeye sahibim. Sayın Aydın Şengül de kendi arkadaşlarıyla konuşuyor. Zamanı geldiğinde İYİ Parti'ye katılacağına dair umudum var" demişti.

SESSİZLİĞİNİ KORUYOR

Öte yandan; transfer ve görüşme konusunun gündeme gelmesinin üzerinden yaklaşık 5 ay geçmesine olmasına rağmen Şengül konusu henüz sonuçlanmadı.

Geçtiğimiz aylarda Şengül’ün transfer görüşmelerinin sonuçlanması için Pazar günü gerçekleştirilen İY Parti İzmir  İl 3. Olağan Kongresi sonrası işaret edilirken kongrenin sona ermesiyle birlikte Şengül’ün İYİ Parti kararının ne olacağı yeniden gündeme geldi.

Edinilen bilgilere göre; bugüne kadar İYİ Parti’ye geçip geçmeyeceği konusunda herhangi bir beyanda bulunmayan Şengül, teklifi değerlendirme aşamasında

Transfer konusunda sessizliğini koruyan Şengül’ün aktif siyasete dönüp dönmeme konusunda kararsız olduğu ve Dervişoğlu’na net bir yanıt vermediği öğrenildi. 

Şengül’ün nihai kararını, ilerleyen dönemde şekillenecek olan siyasi konjonktüre göre karar vereceği ifade edildi. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.