Dolar 32,5745
%0.09
Euro 34,8891
%0.07
Altın 2.434,650
%0.19
Bist-100 9.645,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İYİ Partili Çobanoğlu’ndan CHP’ye gönderme: İzmir’de iktidar yorgunluğu yaşıyorlar

İYİ Partili Çobanoğlu’ndan CHP’ye gönderme: İzmir’de iktidar yorgunluğu yaşıyorlar

İYİ Parti Bayraklı İlçe Başkanı Erdinç Çobanoğlu, Cumhuriyet Halk Partisi’nin İzmir’de iktidar yorgunluğu yaşadığını ileri sürerek, ‘’ Halk, hizmet noktasında en pahalı suyu tüketiyor. Başka illerle kıyasladığımızda, başta imar planları olmak üzere bir çok şey ters gittiğini görüyoruz. Bizden İYİ Parti’ye neden oy kayıyor diye oturup tahlil yapsınlar. Bizim de vaatlerimiz var ve daha iyi yöneteceğimizi söylüyoruz.’’ dedi.

  • Ege Postası
  • 06.12.2022 - 13:31

EGEPOSTASI- İYİ Parti Bayraklı İlçe Başkanı Erdinç Çobanoğlu, Büyük İzmir’de yayınlanan Gündeme Dair programında önemli açıklamalarda bulundu. 

İYİ Parti Bayraklı İlçe Başkanı Çobanoğlu, ‘’Ben 2014’ün sonunda kafamda siyaseti bitirmiştim. AK Parti’de siyaseti genel başkan belirliyor. Çözüm süreci ve ekonomideki sıkıntlar 2013 ylının sonunda olan hadiseler beni rahatsız etti. Parti içinde eleştiri yaparsınız ama bir yere kadar. Bırakıp başka partiye geçmedim. 2017 ‘de İYİ Parti’nin kurulmasıyla siyasete yeni bir ışık oldu. İYİ Parti’ye ilk başladığımızda sayımız azdı her gün üstüne koyarak 4 yıl sonunda iktidara ortak bir parti haline geldik. İnacımızla bölgemizde birinci parti olarak seçimlerden çıkacağız’’ dedi. 

KONRGELERİMİZDE DEMOKRASİ ŞÖLENİ VARDI

İYİ Parti İzmir il Başkanlığı için 3 adayın olduğuna dikkat çeken İYİ Partili Çobanoğlu, ‘’4 yıldır yaptığımız bir çalışma var ve seçimlere çok az kaldı. Bugüne kadar kongrelerimizde rakip çıkmıyordu. Yönetim kurullarını biz ayarlıyorduk ama artık öyle bir noktaya geldik ki rakiplerimiz çıkıyor. Rekabetin olması ve partimize teveccühün olması iktidara yürüdüğümüzü gösterir. Yönetim kurulunu yaparken çok zorlandık. 110 kişi yönetime girmek için müracaat etti. Kongremiz kavgasız, gürültüsüz demokrai şöleni halinde geçti. Benim gönlümden geçen aday partimizi İzmir’de ipi göğüsleyecek hale getirecek başkan ve yönetim kuruludur. 3 adayımız var şimdilik. O adayları değerlendireceğiz ve ona göre oyumuzu kullanacağız. Şu an desteklediğim herhangi biri yok. İlçelerle birlikte çalışacağımız için koordinasyon çok önemli’’ ifadelerine yer verdi. 

İYİ PARTİ, KÖTÜNÜN İYİSİNE OY VERENLER İÇİN UMUT IŞIĞI 

Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem ile Türkiye’nin değişim sürecine gireceğini belirten İYİ Partili Çobanoğlu, ‘’CHP’nin, ‘İzmir bizim kalemiz’ dediği, karşısında AK Parti’nin de, ‘biz bir tek Kadifekale’yi tanırız’ dediğini duyarak 2017’ye kadar geldik. Artık siyaset değişim baş gösterdi. İYİ Parti ile güneş ışığı doğdu. İktidar partisi başta ekonomi olmak üzere adalette, sağlıkta bir çok hatalar yaptı. Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi diye bir tek adam rejimi var, dünyada örneği yok. Onu çıkacak bir muhalefet partisi yoktu. Burada İYİ Parti’nin ortaya çıkması, kötünün iyisine oy vermek mecburiyetinde kalan insanlar için bir umut ışığı oldu. Cumhurbaşkanlığı seçimi bizim için ok önemli. Bizim amacımız parlamenter sisteme dönüp, ülkenin daha demokratik bir şekilde yönetilmesi. Bu sistemin gelişmesi gerekiyor. Genel Başkanımız 6’lı masada sistemin değişmesi için gerekeni yapıyor’’ dedi. 

BİZ SMS SİYASETİ YAPMIYORUZ 

Muhalefetin ve iktidarın siyasetine tepki gösteren Çobanoğlu, ‘’Benim siyaset anlayışımda insana dokunmak vardır. Biz SMS mesajlarıyla siyaset yapmıyoruz. Basına demeçler vererek siyaset yapmıyoruz. Biz halkın içindeyiz. Ev toplantıları, kahve toplantıları yapıyoruz. Bu çalışmalarımıza kongrelerimizden dolayı ara verdik. Bugün itibariyle yeniden sahalara döneceğiz. Genel Başkanımıza kadar inanılmaz bir ilgi var ve gençler bizim partimize çok ilgi gösteriyor. Gençlerimizin gelecek korkusu var. Kimi işsiz, kimi KPSS’den sonuç bekliyor. Siyasete girersek işimizden oluruz korkusu var. Bunlara rağmen gençlerden çok fazla ilgi ve alaka var’’ ifadelerine yer verdi. 

Türkiye’nin içinde olduğu ekonomik sorunlarına dikkat çeken İYİ Partili Çobanoğlu, ‘’Belli bir grup üzerinden enflasyon hesabı yapıyorlar. Herkesin kendine göre bir enflasyonu var. Geçim sıkıntısı baş gösterdikçe insanlar kazandıkları paraların yarısı ile faturlarını ödüyor, yarısını da gıda maddesi alıyor.  Ayakkabı satışları yüzde 5 düşmüş, insanlar artık yeni ayakkabı almıyor. Yırtığı söküğü varsa kıyafetlerini tamir ettiriyor. İnsanların evlerinde makarnadan başka bir şey pişmiyor. Patates 15 lira olmuş. Biz Afrika ülkesi değiliz, her şeyin üretildiği bu topraklarda bu ülkeyi bu hale getirenler utansın. Şu ana kadar alınan ekonomik önlemler bozulan ekonomiye çare olmadı ve daha da kötüye gitti. Kendi başarısızlıklarını söylemiyorlar ve marketlere suç atıyorlar’’ ifadelerini kullandı. 

TEK BAŞIMIZA İKTİDAR OLMAYI HEDEFLİYORUZ 

İYİ Parti’nin İzmir genelinde yüzde 25oy oranın olduğuna  dikkat çeken Çobanoğlu, ‘’Seçimlere kadar daha da artacak. İki bölgede 4 veya 5 milletvekili çıkaracağımıza inanıyorum. İzmir’de 15 ilçeyi alabiliriz o 15 ilçede Bayraklı birinci ilçe olabilir. Bütün partilerden oy alıyoruz. Umutsuz bütün seçmenlerin oyuna talibiz. Parlamenter sisteme döndüğümüzde birinci parti olarak ipi göğüslersek genel başkanımızda başbakan olarak hükümeti kuracak. İnşallah tek başımıza iktidar olmayı hedefliyoruz. İYİ Parti’nin vizyon projesi var. İstediğiniz uzmanı getirin, eğer siyaseten ona destek veremiyorsanız ve özgürce çalışmasına müsade etmeyip, tepeden emirler veriyorsanız o da başarısız olur. ’’ ifadelerine yer verdi. 

CHP İZMİR’DE İKTİDAR YORGUNLUĞU YAŞIYOR 

Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Başkanlığı tarafından düzenlenen ‘meclis üyeleri’ kampında CHP Urla Meclis Üyesi Ali Yanar’ın İYİ Parti için kullandığı, ‘’İYİ Partili arkadaşlar CHP küskünlerini yanlarına çekiyorlar ve bu CHP için tehdittir’’ ifadelerini kullanmıştı. Yanar’ın sözlerini değerlendiren Çobanoğlu, ‘’Hiçkimse durduk yere partisini değiştirmez umduğunuz bulamayan ve partisinden gerekli hizmeti göremiyorsa partisini değiştirir. AK Parti bir iktidar yorgunluğu yaşıyorsa, CHP’de İzmir’de iktidar yorgunluğu yaşıyor.  Halk, hizmet noktasında en pahalı suyu tüketiyor. Başka illerle kıyasladığımızda, başta imar planları olmak üzere bir çok şey ters gittiğini görüyoruz. Bizden İYİ Parti’ye neden oy kayıyor diye oturup tahlil yapsınlar. Bizim de vaatlerimiz var ve daha iyi yöneteceğimizi söylüyoruz.’’ dedi. 

Bayraklı Belediyesi ile politik ilişkilerin olmadığına değinen Çobanoğlu, ‘’Bayraklı’nın çok problemi var. Başta imar olmak üzere, yol, su, altyapı ve elektrik sorunları var. Serdar Sandal 4 yıldır başkan olmasına rağmen biz bir hizmet görmedik. Ekonomik kriz dönemine ve deprem bölgesi olması gibi mazeretleri var ama bir şeyler yapılabilirdi. Herkes kafasına göre plan yapıyor ama sonuç yok. Çocukların oynayacağı park yok. İnsanların araba bırakcağı otopark yok. Hastanenin açılışı ve yol sorunu seçimlere yakın bir zamanda çözülecek. İktidar partisi cv topluyor. İnsanlarımızı kandırarak hareket ediyorlar’’ dedi. 

6’LI MASA BOZULMAZ 

6’lı masaya dair değerlendirmelerde bulunan İYİ Partili Çobanoğlu, ‘’Seçmenimizin tamamı Cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminden bıkmış ve Türkiye’nin parlamenter sisteme döneceğinin en büyük umdunun yaşadığı bir partiyiz. Meral hanımın o masadan kalkma ihtimali olabilir mi? O masada herkesin farklı görüş ve düşünceleri olabilir. Ortak problem Türkiye kötü bir sistem ile yönetiliyor bu sistemden güçlendirilmiş parlamenter sisteme dönmeliyiz görüşü masaya hakim. Bu sebeple o masa bozulmaz’’ dedi. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.