Dolar 32,4375
%-0.15
Euro 34,7411
%-0.66
Altın 2.441,870
%0.23
Bist-100 9.916,00
%2.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İYİ Partili Akburak'tan seçim çıkışı: Erken de olabilir baskın da olabilir!

İYİ Partili Akburak'tan seçim çıkışı: Erken de olabilir baskın da olabilir!

İYİ Parti Sivil Toplum Kuruluşlarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Burak Akburak, İYİ Parti İzmir İl Başkanlığında, kentteki STK’larla yaptıkları görüşmeleri anlatan bir basın toplantısı gerçekleştirdi. Toplantıda, iktidara geldikleri dönem Türkiye'yi STK’larla birlikte yöneteceklerini ifade eden Akburak, erkem seçime yönelik değerlendirme yaptı ve “İzmir hazır, Ankara hazır mı Beştepe'ye sormak lazım. Şahsi olarak ben seçimin, gününde yapılacağını düşünmüyorum. Ben bir seçim bekliyorum. Erken seçim de olabilir, baskın seçim de olabilir” dedi.

  • Ege Postası
  • 08.04.2021 - 17:49

ÖZLEM KARA/ EGEPOSTASI-İYİ Parti İzmir İl Binası'nda düzenlenen basın toplantısına İYİ Parti İzmir İl Başkanı Hüsmen Kırkpınar'ın yanı sıra, STK'lardan sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Burak Akburak, STK'lardan sorumlu başkan yardımcıları Sevin Çağlayan, Cem Karakeçili, Mehmet Aslan, Bora Yörükoğlu, Nihan İçelli de katıldı.

Toplantıda konuşan Akburak, “Biz bağımsız ve özgür STK'lar istiyoruz.  Devletler bir çok yerinde kendine katkı sağlayacak STK'lara destek verirler. Bizde projeye göre değil derneğe göre yatırım yapılıyor. Bugün gençlerimiz kendileri ile ilgili bir çok faaliyette bulunmak istiyorlar. Ancak bugün iktidara ne kadar yakınsa o kadar destek alabiliyorlar” ifadelerini kullandı.

"ŞEHİRLERİN ÜZERİNDE BİR KALKINMA DÜŞÜNÜYORUZ"

 İYİ Parti'nin iktidar olması durumunda ülkeyi STK’larla yöneteceklerini belirten Akburak, gün içerisinde gerçekleştiridkleri ziyaretler hakkında bilgi verdi ve "Bugün STK başkanlarımız ile İzmir'de il başkanımızın organizasyonu ile bir araya geldik, faaliyetlerimiz konuştuk. Bir takım STK'ları ziyaret ettik. Göztepe Spor Kulübünü ziyaret ettik, stada bayıldım. İzmir'e yakışan bir stat olmuş. Bunun yanında İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odasını ziyaret ettik. Genel Başkanımız Ocak 2020 yılı itibarı ile il il geziyor. STK ilişkileri başkanlığı olarak bugün aynı zamanda diğer ekiplerimiz İzmir Barosu'nu ziyarete gittiler. Biz, parti olarak özellikle amatör spor kulüplerine önem veriyoruz. Özellikle gençlerin madde bağımlılığından uzaklaşması için bunlar çok önemli ve bizde iktidarımız döneminde amatör spor kulüplerini destekleyeceğiz. Yarın  İzmir Ticaret Odası'nı ziyaret edeceğiz. Tüm Türkiye'yi geziyoruz. Biz İYİ Parti olarak bir mottomuz var, biz Türkiye'yi STK'lar ile yöneteceğiz diyoruz. Önce spor kulüplerini ziyaret ettik, orada en büyük sıkıntı taraftarlar ile bir araya gelememek. Bu şekilde de gelir kaybı oluyor. Göztepe de altyapısını geliştirmek istiyor, bunun için bir tesis yapmak istiyorlar Torbalı’da. Ancak bu projede kaldığı için seslerini duyurmamızı istediler. Meslek odaları da pandemide gelir kayıplarından dolayı kredi kullanmışlar ancak gelir elde edemediği için ödemde sıkıntılar yaşanıyor. Bizim gittiğimiz yerlerde İzmir'de yerel talepler ile ilgili bir talep gelmedi.  İYİ Parti'nin kalkınma modelinde şehirlerin özelinde bir kalkınma düşünüyoruz. Genel alınacak kararlarla tüm şehirlerin bir tutulmasını önermiyoruz. Geçen ay  yerelimiz buraya geldiğinde bütün İzmir özelinde yapılacak çalışmaları değerlendirdiler. Ancak İzmir iktidardan hakkettiği değeri alamıyor. İzmir'e karşı büyük bir haksızlık yaşıyor. Turizm'e özellikle inanç turizmi geliştirilebildi. İzmir'de turist başına 666 dolarlık bir gelir var. Turist sayısı 2 milyona çıkartır ve 700 dolar seviyesine gelirse 700 milyon dolarlık bir gelir. İzmir için yapacağımız çok şey var” dedi.

"İKTİDARIMIZDA AMATÖR SPOR KULÜPLERİNE DESTEK GELECEK"

Öcenliklerinin amatör spor kulüpleri olduğunu ifade eden Akbulut, “Biz her şehirde amatör spor kulüplerini geziyoruz. Bizim iktidarımızda amatör spor kulüplerine destek gelecek. İzmir bu konuda çok şanslı çok köklü kulüpleri var. Umarım Karşıyaka da istediği stada kavuşur. Gittiğimiz her sivil toplum kuruluşu odalar yardım dernekleri spor kulüpleri… Nereye gidersek bu hepimizin gözüne çarapıyor. Biz bağımsız ve özgür STK'lar istiyoruz.  Devletler bi çok yerinde kendine katkı sağlayacak STK'lara destek verirler. Bizde projeye göre değil derneğe göre yatırım yapılıyor. Bugün gençlerimiz kendileri ile ilgili bir çok faaliyette bulunmak istiyorlar. Ancak bugün iktidara ne kadar yakınsa o kadar destek alabiliyorlar. STK'ların özgür ve bağımsız olmasını isteriz ancak maalesef 26 Aralıkta meclisten bir karar geçti, bir mahkeme tarafından kapatılır STK'lar,  ancak son çıkan kanun hem demokrasiye zarar vermiştir hem de özgürce çalışmalarına engel olmuştur. Bu kanunun İçişleri Bakanı ya da Vali kendi kararı ile birlikte dernek başkanını görevden alabilir, kayyum atayabilir ve mal varlığını elinden alabilir… Bu şartlarda ne kadar özgür olunabilir” diye konuştu.

"BEŞTEPE SEÇİME HAZIR MI BİLEMEM"

Açıklamasının ardından basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Akburak,  Ankara’da seçim havası olup olmadığı sorusunu var mı sorusuna şu şekilde yanıt verdi; “Ankara'da seçim havası var mı bilmiyorum ama İzmir'de güzel bir ortam var bunu gördüm ben. Seçim ortamında neler yapabileceğimizi gördüm ben. Hüsmen başkanımız sayesinde, neler yapabileceğimiz yaşadım. İzmir  hazır, Ankara hazır mı Beştepe'ye sormak lazım. Şahsi olarak ben seçimin, gününde yapılacağını düşünmüyorum. Ben bir seçim bekliyorum. Erken seçim de olabilir, baskın seçim de olabilir… Hükümetin ne zaman pes ettiğine bağlı bu. Hükümet hala kurtarabilir miyim diye düşünüyor ancak buradan çıkış yok. Bundan kaynaklı erken seçim olursa biz hazırız." 

"İZMİR MERKEZ SAĞIN KALESİDİR"

Türkiye'nin her yerinde aynı ilgiyi gördüklerini belirten Akburak, “İzmir de ilgi gördüğümüz yerlerden bir tanesi. İzmir eski minvaline ulaşmış. İzmir merkez sağın kalesidir. Yıllarca burada merkez sağ iktidar olmuştur. 20 yıllık AK Parti iktidarında yapı değişmişti ancak ben aynı teveccühü İYİ Parti'ye görüyorum. Yıllar önceki teveccüh, ben Doğru Yol Partisi'nde görmüş olduğum teveccühü tekrar gördüm. İYİ Parti bu teveccühü kazanmış, makul ve makbul parti olmuş. Herkes kendisinde İYİ Parti'yi görebiliyor. Yani Atatürkçüyüm diyen de, dindar bir vatandaşımız da, milliyetçi arkadaşlarımız da çok rahat kendini bu şekilde ifade edebiliyor. Dolayısıyla  İYİ Parti herkesin temsil edildiği bir siyasi parti. İzmir'in yapısına ve genetik kodlarına  uygun bir partiyiz. Dolayısıyla gecekondu yapılmıştı tapulu arazimize, yıkacağız galiba bunu İzmir'de öyle görünüyor. Bu işi çözeceğiz" dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.