Dolar 32,4463
%0.11
Euro 34,4790
%-0.04
Altın 2.475,650
%-0.3
Bist-100 9.645,00
%-0.36

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İYİ Parti’de yeni başkan görevi devraldı: Bezircilioğlu’ndan ‘Dervişoğlu’ açıklaması

İYİ Parti’de yeni başkan görevi devraldı: Bezircilioğlu’ndan ‘Dervişoğlu’ açıklaması

Geçtiğimiz Pazar günü gerçekleştirilen İYİ Parti 3. Olağan İzmir Kongresi’nde Sinan Bezircilioğlu, mazbatasını almasının ardından il başkanı olarak ilk açıklamasını yaptı. Açıklamasında birlikte ve beraberlik mesajı veren Bezircilioğlu, rekabetin kongrede kaldığının altını çizerken İYİ Parti TBMM Grup Başkanvekili ve İzmir Milletvekili Müsavat Dervişoğlu’nun kendisine yönelik “tanımıyorum” sözlerine de yanıt verdi ve “Kendisine saygımız ve sevgimiz sonsuzdur. Kongre atmosferi içinde söylenen sözler kongrede kalmıştır. Tabii ki de birlikte çalışacağız. Birlikte el ele verip çalışacağız ve İzmir’de İYİ Parti’yi birinci parti yapacağız” dedi.

  • Ege Postası
  • 25.01.2023 - 15:13

TENZİLE AŞÇI/EGEPOSTASI- Geçtiğimiz Pazar günü gerçekleştirilen İYİ Parti 3. Olağan İzmir Kongresi’nde Sinan Bezircilioğlu, il başkanı seçilmişti. Kongreden 3 gün sonra Bezircilioğlu mazbatasını alırken partinin il bakanlığında devir teslim töreni yapıldı.

Törenin öncesinde ise Bezircilioğlu, il başkanı olarak ilk basın toplantısını gerçekleştirdi.

Birlikte ve beraberlik mesajı veren Bezircilioğlu, kongre sürecine ilişkin soruları da yanıtlarken “Rekabet kongrede kaldı” mesajını verdi.

“TEK YUMRUK OLARAK…”

Açıklamasında kongre sonrasında büyük bir hızla çalışılacağını belirten Bezircilioğlu, “teşkilat” vurgusu yaptı ve “Bugün, geleceğin ilk günü. Hepimiz ortak bir gelecek için bugünden itibaren hep beraber birlik ve beraberlik içerisinde, tek bir aile olarak,” tek bir yumruk olarak büyük bir İzmir İYİ Parti ailesi olarak yolumuza kaldığımız yerden devam ediyoruz. Çok verimli bir kongre dönemi oldu. Teşkilatlarımız bu kongre döneminde dinamizm kazandı. Parti içi hareketlilik hat safhaya ulaştı. Bundan sonra bu dinamizmi, bu hareketi ve enerjiyi İYİ Parti İzmir ailesi olarak Mayıs ayında yapılacak genel seçimler öncesi sahaya yansıtarak İYİ Partiyi İzmir’de birinci parti yapma en büyük hedefimizdir. Bunu sahada başaracak olan kıymetli teşkilatlarımızdır. Biz her zaman ‘Her zaman ve her zaman partimizi ayakta tutan, omuzlarında yükselten teşkilatlarımızın emrinde olacağız dedik. Bu parti iktidara teşkilatlarımızın omzunda yürüyecektir. Hep beraber, birlik ve beraberlik içinde yeni dönemde herkesi kucaklayacak iktidara yürüyeceğiz. Yeni dönemin partimize, İzmir’imize ve ülkemize hayırlı olmasını ediyorum. İzmir iyi olacak, Türkiye İYİ olacak” dedi.

“SÖYLENEN SÖZLER KONGREDE KALDI”

Kongrede İYİ Parti TBMM Grup Başkanvekili ve İzmir Milletvekili Müsavat Dervişoğlu’nun Bezircilioğlu’na yönelik “tanımıyorum” sözlerini de değerlendiren Başkan Bezircilioğlu, “Müsavat abimiz bizim milletvekilimizdir. Kendisine saygımız ve sevgimiz sonsuzdur. Kongre atmosferi içinde söylenen sözler kongrede kalmıştır. Tabii ki de birlikte çalışacağız. Kendisi partimiz grup başkanvekili ve büyüğümüzdür. Birlikte çalışıp beraber olacağız. Birlikte el ele verip çalışacağız ve İzmir’de İYİ Parti’yi birinci parti yapacağız” diye konuştu.

“İZMİR İYİ BELEDİYECİLİKLE TANIŞACAK”

Konuşma esnasında bazı partililerin İzmir’de Osman Kibar dönemini hatırlatmasının üzerine “belediyecilikte İYİ parti” mesajı veren Bezircilioğlu, “İnşallah İzmir yine İYİ belediyecilikle tanışarak Osman Kibar, Burhan Özfatura dönemlerini yaşayacak. İzmir şu anda hizmet görüyor Ama İYİ Parti yönetiminde daha iyi bir hizmet görecek sizi temin ederim” ifadelerini kullandı.

KONGRELERDEN SONRA ANKARA YOLCUSU

Kongre sonrasında İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’le görüşüp görüşmediğine ilişkin soruyu da yanıtlayan Bezircilioğlu, “Bu hafta sonu kongreler tamamlanacak. Bütün kongreler bittikten sonra kendisiyle bir araya geleceğiz. Ekibimizle birlikte ziyaret edeceğiz. Kendisine İzmir’in anahtarını teslim etmek için çalışacağımızı söyleyeceğiz” dedi.

“REKABETİ KONGREDE BIRAKTIK”

Kongre öncesinde adaylar arasında yaşanan “ayrımcılık” polemiklerinin de geride kaldığını ifade eden Bezircilioğlu, şunları söyledi; “Biz bir aileyiz. Aile içinde kongre sürecinde tatlı bir rekabet vardı. Biz bu rekabeti kongrede bıraktık kongre bitti. Biz artık aile olarak tekrar bir araya gelip devam edeceğiz. Herhangi bir sıkıntımız yok. İYİ Parti İzmir ailesi olarak yolumuza kaldığımız yerden devam edeceğiz.”

“ÖNCELİĞİMİZ GENEL SEÇİMLER”

Başkan olarak çalışmalarındaki önceliğin ne olacağına ilişkin soruyu da yanıtlayan Bezircilioğlu, “Önümüzde seçim için çok kısa bir süreç var. İvedilikle ilçe başkanlarımızla bir araya gelip durum değerlendirmesi yapıp iş bölümü yapacağız. Seçim için yapılması gerekenlerin genel dökümünü yapacağız. Genel seçimlere bir an önce hazırlıkları yapıp sahaya çıkma altyapısını hazırlamak birinci önceliğimizdir” diye konuştu.

“ÖNCEKİ BAŞKANLAR ÇITAYI ÇOK ÜSTE ÇIKARDILAR”

Geçtiğimiz haftalarda göreve başlayan CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu mesajı da veren Başkan Bezircilioğlu, “Bizden önceki başkanlarımız Hüsmen Başkan ve Deniz Başkan hizmette çıtayı çok üste çıkardılar. Bizim beraber hedefimiz bu çıtayı daha da yükseltmektir. Bu seçimlerde hem İzmir’de hem Türkiye çapında başarıyı nasıl sağlayabiliriz budur” ifadelerini kullandı.

“İTTİFAK BİRİNCİ OLMA HEDEFİMİZİ ENGELLEMEZ”

Önümüzdeki dönemlerde ittifak ilişkilerinin nasıl şekilleneceğine ilişkin soruyu da yanıtlayan Bezircilioğlu, “Önümüzdeki seçimleri Millet İttifakı olarak göreceğiz. Öncelikli hedefimiz Millet ittifakı bileşenleriyle beraber mevcut iktidarı emekli etmek ve Türkiye’de yeniden güçlendirilmiş parlamenter sistemi tesis etmek ve Türkiye’mizi tekrar eski güzel düzene döndürmektir. Tabii ki de millet ittifakıyla beraber hareket ediyoruz ama bu bizim birinci parti olma hedefimize engel teşkil etmez” dedi.

KIRKPINAR’DAN ÖVGÜ

Açıklama sonrası Bezircilioğlu,  il başkanı makamında önceki il başkanı Hüsmen Kırkpınar’dan görevi teslim aldı.

Devir teslim töreninde konuşan Kırkpınar, Bezircilioğlu’na övgü yağdırdı ve şunları söyledi; “Bugün yeni bir dönem başlıyor. 4,5 yıldır yürüttüğüm il başkanlığı görevini devrettim. Kongremizde iki arkadaşımız yarıştı bunlardan Ülkü Hanım benim birlikte çalıştığım arkadaşımdı. Bir diğer aday ise baş danışmanlığımı yapan Sinan kardeşimdi. Delegenin iradesi sinan Bezircilioğlu'ndan yana oldu. Ben kendisini tebrik ediyorum. Yeni döneminde yeni yönetimle birlikte çok büyük işler başaracağını ve bu başarısının da İzmir'de yeni büyük bir damga vuracağını düşünüyorum. Çünkü bu heyetler ili büyük seçimi karşılayacaklar. Birincisi genel seçimler. Ardından da yerel seçimler olacak. 2 büyük seçimin sonucunu etkileyecek olan kadrolarımız oluştu. Bundan sonra bu kadroları 2 büyük seçim bekliyor. Ben seçilen il başkanımıza ve 30 ilçe başkanınıza da güvenim tam. Ben iddia ettim. Benim iddiamda çıtayı yükseltecek olan yeni il başkanındır. İzmir'de Türkiye'de de birinci parti olacağız” diye konuştu.

Kırkpınar’ın ardından konuşan Bezircilioğlu, “Hüsmen abi... Önce abim sonra başkanım. Ben senden çok şey öğrendim. Senin yönetiminde çalışmaktan gurur duydum. Senin koyduğun çıtayı daha da yükseltmek için elimden geleni yapacağım ant içiyorum. İyi ki abimsin. Seni çok seviyoruz ve daha iyi yerlerde görmek istiyoruz” dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.