Dolar 32,3654
%0.15
Euro 34,9546
%-0.32
Altın 2.325,560
%0.22
Bist-100 9,08
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İYİ Parti'ye Buca'da çirkin saldırı

İYİ Parti'ye Buca'da çirkin saldırı

İYİ Parti Buca İlçe Teşkilatı'nın ilçede kurduğu üye kayıt standında kadın ilçe yöneticileri iki kişinin saldırısına uğradı. Olayla ilgili sosyal medyadan açıklama yapan İYİ Parti İzmir İl Başkanı Hüsmen Kırkpınar, "Güvenlik güçleri olaya müdahale etmişlerdir. Bu menfur saldırıyı şiddetle kınıyoruz" dedi.

  • Ege Postası
  • 15.11.2021 - 17:58

EGEPOSTASI – Buca’da İYİ Parti İlçe Teşkilatı’nın üye kayıt çalışmaları kapsamında kurduğu stantta tatsız bir olay yaşandı.

İYİ Parti İzmir İl Başkanı Hüsmen Kırkpınar’ın sosyal medya hesabından yaptığı açıklamaya göre kimliği belirsiz iki kişi, kadın ilçe yöneticilerine fiziksel ve sözlü saldırıda bulundu. 

Kırkpınar konuyla ilgili açıklamasında, “Bugün, Buca ilçe teşkilatımızın kadın yöneticileri, kurdukları üye kayıt standında, iki şehir eşkiyasının küfürleri ve saldırılarına maruz kalmıştır." dedi

Güvenlik güçlerinin olaya müdahale ettiğini belirten Kırkpınar, “Bu menfur saldırıyı şiddetle kınıyoruz” diye ekledi.

Kırkpınar, şüpheli şahısların güvenlik güçleri tarafından gözaltına alınma görüntülerini de sosyal medya hesabından paylaştı.

“OLUŞTURULAN NEFRET DİLİNİ İYİ'LİKLE YENECEĞİZ”

İYİ Parti İzmir İl Başkanlığı'nın açıklamasında ise, “Buca İlçe teşkilatımızın kadın üyelerine kurdukları yeni üye kayıt standında küfürlü ve fiziksel saldırıda bulunulmuştur. Bu işin faillerini kınıyor ve ilan ediyoruz; oluşturulan nefret dilini İYİ’likle yenecek, İYİ Parti’nin güneşi ile karanlıkları aydınlatacağız” denildi.

DERVİŞOĞLU: "VAKA-I ADİYEDEN SAYILMAZ"

İYİ Parti TBMM Grup Başkan Vekili ve İzmir Milletvekili Müsavat Dervişoğlu, "Bu alçak saldırı, kim tarafından yapılmış olursa olsun anayasanın bize tanıdığı siyaset yapma özgürlüğüne yöneltilmiş bir tecavüz girişimidir. Dolayısı ile vaka-ı adiyeden sayılamaz. Savcıları göreve davet ediyor, bu konunun takipçisi olacağımızı ilan ediyorum." dedi.

ÇIRAY: "SİYASİ BİR SALDIRI OLMADIĞI GÖRÜLÜYOR"

İYİ Parti İzmir Milletvekili Aytun Çıray da, “Buca Emniyet Müdürümüzle konuşup bilgi aldım. Siyasi bir saldırı olmadığı görülüyor. Olaya anında müdahale eden Buca Emniyet Müdürü ve çalışma arkadaşlarına teşekkür ederim” paylaşımında bulundu.

CHP’DEN KINAMA MESAJI

CHP Buca İlçe Başkanlığı da çirkin saldırıyı kınayan bir açıklama yaparak, “Millet İttifakı ortağımız, İYİ Parti Buca İlçe Başkanlığının kadın yöneticilerine, kurdukları üye kayıt standında yapılan saldırıyı şiddetle kınıyoruz. Kutuplaştıran, ötekileştiren, ayrıştıranlara inat demokrasiyi, toplumsal barışı ve umudu omuz omuza büyütmeye devam edeceğiz” mesajına yer verdi.

ERHAN KILIÇ: "BU OLAY NE İNSANLIĞA NE DE SİYASİ AHLAKA SIĞAR"

Buca Belediye Başkanı Erhan Kılıç ise, "Millet İttifakı ortağımız @iyipartibuca35 Teşkilatı'nın kadın yöneticilerinin kurdukları üye standına yapılan saldırıyı kınıyoruz. Bu olay,ne insanlığa ne de siyasi ahlaka sığar! Başta çirkin olayı yaşayanlar olmak üzere tüm İYİ Partililere geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz." açıklamasında bulundu.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.