Dolar 32,4985
%-0.13
Euro 34,9388
%0.32
Altın 2.432,940
%0.4
Bist-100 9.717,00
%-0.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İYİ Parti İzmir’in esnaf ziyareti sürüyor: Bu feryada ses verin! Yazıktır

İYİ Parti İzmir’in esnaf ziyareti sürüyor: Bu feryada ses verin! Yazıktır

İYİ Parti İzmir İl Başkanı Hüsmen Kırkpınar Covid-19 pandemisi nedeniyle zor günler geçiren, ayladır kepenk indiren esnafı yerinde dinlemeye ve onların sıkıntılarını dile getirmeye devam ediyor. Kırkpınar ve beraberindekiler Bornova Küçükpark’taki esnafın sıkıntılarını yerinde dinledi. Kırkpınar, “Küçükpark/Bornova esnafı kan ağlıyor bu feryada ses verin!” dedi.

  • Ege Postası
  • 20.02.2021 - 10:30

EGEPOSTASI- İYİ Parti İzmir İl Başkanlığından yapılan yazılı açıklamada İl Başkanı Hüsmen Kırkpınar’ın esnaf ziyaretinin aralıksız sürdüğü bildirildi.

İl Başkanı Kırkpınar, Bornova İlçe Başkanı Mustafa Tabak, Divan Kurulu ve Yönetim Kurulu üyeleri ile beraber pandemi nedeniyle çok zor günler geçiren Küçükpark esnafını ziyaret etti.

Geçtiğimiz günlerde Küçükpark esnafı tarafından Bornova Küçükpark’ta bir eylem düzenlenmişti. Eylemde Küçükparkt’ta faaliyet gösteren kafe, bar, lokanta ve restoranlar HES kodu ile açılmak istediklerini beyan etmişlerdi. Eyleme kayıtsız kalmayan İYİ Parti İl Başkanı Hüsmen Kırkpınar, Küçükpark’ta esnaf ile buluştu ve onların sıkıntılarını dinledi.

Aylardır pandemi nedeniyle iş yerlerinin kapalı olduğunu ve iş yerlerinin kapatıldıktan sonra destek primlerinden yararlanamadıklarını dile getiren Küçükpark esnaf bu duruma çare istedi.

Özellikle üniversite öğrencilerinin uğrak yeri konumundaki Küçükpark’taki çok sayıdaki kafe, bar ve lokanta işletmecisi artık dayanacak güçlerinin kalmadığını ve bir an önce iş yerlerinin açılması için karar alınmasını istediler.

Bazı işletmecilerin, “Yaklaşık 9 aydır kapalı olan iş yerlerimiz için kiralarımız, vergilerimiz, elektriğimiz, suyumuz ve stopajlarımız her şey işliyor. Kira ödeyemediğimiz için mülk sahiplerinden tarafımıza tahliye davası açılıyor. Çalışanlarımıza ödeme yapamadığımız için onlar da çok zor durumdalar. Oteller açık, AVM’ler açık, otoban kenarlarındaki yeme içme yerleri açık ama biz kapalıyız. AKP kongreleri hınca hınç dolu iken biz niye kapalı kalıyoruz. Bizler mağduruz. Bizler kadar yanımızda çalışanlar ve aileleri de çok zor durumda”dedikleri aktarıldı.

“BU FERYADA SES VERİN! YAZIKTIR”

‘Bizler günah keçisi olduk’ diyen Küçükpark esnafının sıkıntı ve isteklerini yerinde dinleyen Hüsmen Kırkpınar; “Küçükpark/Bornova esnafı kan ağlıyor bu feryada ses verin! Hem iş yerlerini kapatıp hem de destek primlerinden yararlandırmamak ne demek? Bu esnaf  kirasını, vergisini, çalışanlarının ücretini nasıl ödesin? Yazıktır.” İfadelerini kullandı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.