Dolar 32,3613
%0.14
Euro 34,9630
%-0.29
Altın 2.325,440
%0.22
Bist-100 9,08
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İYİ Parti İzmir’de yeni il başkanı belli oldu

İYİ Parti İzmir’de yeni il başkanı belli oldu

İYİ Parti 3. Olağan İzmir İl Kongresi bugün gerçekleştirildi. Başkanlık için Ülkü Doğan ve Sinan Bezircilioğlu’nun yarıştığı kongrede yarışı 14 oy farkla kazanarak il başkanı koltuğuna oturan isim Sinan Bezircilioğlu oldu. 672 delegeden 657'sinin oy kullandığı ve 652 oyun geçerli sayıldığı seçimde Bezircilioğlu 333 oy, rakibi Doğan ise 319 oy aldı. Bezircilioğlu, “İnşallah İzmir’imiz ve İYİ Partimiz adına hayırla vesile olur. İYİ Parti ailesi olarak aldığımız yerden devam edeceğiz" dedi.

  • Ege Postası
  • 22.01.2023 - 17:49

TENZİLE AŞÇI/EGEPOSTASI- İYİ Parti 3. Olağan İzmir İl Kongresi bugün Kültürpark Celal Atik Spor Salonu'nda gerçekleştirildi.

Kongreye, İYİ Parti Genel Başkan Yardımcıları Rıdvan Uz ile Mehmet Tolga Akalın, İYİ Parti Genel Başkan Başdanışmanı ve İzmir Milletvekili Aytun Çıray, TBMM Grup Başkanvekili ve İzmir Milletvekili Müsavat Dervişoğlu, İYİ Parti Grup Başkanvekili ve Samsun Milletvekili Erhan Usta Tekirdağ Milletvekili Enez Kaplan, mevcut İl Başkanı Hüsmen Kırkpınar, Eski Çalışma Bakanı Yaşar Okuyan, Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Şerafettin Kılıç, CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu, Gelecek Partisi İzmir İl Başkanı Onur Sivaslı, CHP İzmir İl Sekreteri Ahmet Yıldız, il başkan adayları Ülkü Doğan ve Sinan Bezircilioğlu ile delegeler katıldı. 

"Ayrımcılık” ve “kutuplaşma” iddialarının gölgesinde sancılı geçen sürecin sonunda kongrede başkanlık için Ülkü Doğan ve Sinan Bezircilioğlu yarışırken yarışın kazananı Bezircilioğlu oldu.

672 delegenin olduğu kongrede 657 delege oy kullanırken 652 oy geçerli sayıldı. Yeni il başkanı 333 oy alırken rakibi ise 319 oy aldı. Kongrede 5 oy geçersiz sayıldı.

DERVİŞOĞLU SALONU TERK ETTİ

Resmi sonuçlar henüz açıklanmadan gayrı resmi sonuçlar belli olduğunda İYİ Parti TBMM Grup Başkanvekili Müsavat Dervişoğlu’nun salonu terk etmesi ise dikkat çekti. Parti kulislerinde Dervişoğlu'nun Doğan'a destek verdiği iddia edilmişti.

KIRKPINAR: KAZANAN PARTİMİZ OLSUN

Resmi sonuçların açıklanmasından önce konuşan eski il başkanı Hüsmen Kırkpınar, “Ben bugün yapılan kongremizin kardeşlik hukukuna uyan kongre olacağını belirmiştim. Bugünde hem Ülkü kardeşim hem Sinan kardeşim bu hukuk içinde yarıştırlar. Her ikisini tebrik ediyorum. Kazanan partimiz olsun. İzmir el ele sloganlarını alkışlıyorum” dedi.

BEZİRCİLİOĞLU: HİÇBİR SIKINTIMIZ YOK

Seçimi kazanan İYİ Parti İzmir İl yeni Başkanı Sinan Bezircilioğlu ise, “İnşallah İzmir’imiz ve İYİ Partimiz adına hayırla vesile olur. İnşallah kaldığımız yerden İYİ Parti ailesi olarak devam edeceğiz. Hiçbir sıkıntımız yok. Bundan sonra da iktidar yürüyüşümüze devam edeceğiz” diye konuştu.

“SÖZÜMÜN ARKASIMDAYIM”

Kongre sonuçlarını resmi olarak açıklanmasının ardından kürsüde bir kez daha konuşan Bezircilioğlu, şunları söyledi;

“Bugün bana ve ekibime göstermiş olduğunuz teveccühten dolayı son derece müteşekkirim. Zaman artık birlikte ve beraberlik zamanıdır. Önümüzde çok çok çok önemli bir seçim var. Çok kısa bir süre var. Birlik ve beraberliği çok kısa zamanda tesis edip tekrar tek bir yumruk ve tek bir aile olarak İYİ Parti İzmir ailesi olarak yolumuza devam edeceğiz Bütün ilçelerde ziyaretlerimde bir söz vermiştim. Onun arkasındayım. ‘Bana oy veren vermeyen her kim varsa Allah nasip ederse 3 ay içi biz belki de Sinan Bezircilioğlu’na oy vermedik ama iyi ki de başkan olmuş’ dedirteceğim demiştim. Biz bir olacağız, iri olacağız ve diri olacağız. Bu kongremizin İYİ Partimiz, İzmir’imiz ve, teşkilatlarımız ve hepimiz için hayrı uğurlu olmasını biliyorum. Biz asında bu birlikteliğin temelini Öztürk başkanımla birlikte attık. Kendisinin ne kadar büyük bir fedakarlıkta bulunduğunu ok iyi biliyoruz. Ben ömrümün sonuna kadar unutmayacağım bir dost ve kardeş kazandım. Biz bir birlikte bir temel attık. Bu attığımız temel büyük İYİ Parti ailesini kapsayacak.”

Bezircilioğlu'nun ardından kısa bir konuşma yapan Öztürk Keskin ise “Hepimizin birbirine ihtiyacı var. Mücadelemiz İzmir’in anahtarını Genel Başkanımıza teslim edene kadar devam edecektir” dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.