Dolar 32,3780
%0.19
Euro 35,0278
%-0.11
Altın 2.324,000
%0.15
Bist-100 9,08
%3.1

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İYİ Parti İzmir'de kongre öncesi flaş gelişme

İYİ Parti İzmir'de kongre öncesi flaş gelişme

İYİ Parti İzmir’de 22 ocakta gerçekleştirilecek kongre öncesi flaş bir gelişme yaşandı. İl başkanlığı için sahada çalışma yapan adaylardan Öztürk Keskin, il başkanlığı adaylığından çekilerek, milletvekili aday adayı oldu.

  • Ege Postası
  • 17.01.2023 - 17:33

EGEPOSTASI- İYİ Parti İzmir’de 22 ocak pazar günü gerçekleştirilecek kongre öncesi adaylardan Öztürk Keskin, yarıştan çekildiğini duyurdu.

Hüsmen Kırkpınar’ın milletvekili adayı olabilmek için kongrede aday olmayacağını açıklamasının ardından adaylığını ilk açıklayan isim olan ve uzun süredir sahada çalışma yapan Öztürk Keskin, Ankara'da Genel Merkez düzeyinde gerçekleştirdiği görüşmenin ardından kongrede aday olmayacağını açıkladı. 

Keskin'in Genel Merkezin tavsiyesi üzerine adaylıktan çekilerek, milletvekili aday adayı olacağı öğrenildi. 

Keskin konuya ilişkin açıklaması şu ifadelere yer verdi: 

‘’Partimiz yetkili kurulları Türkiye çapında ilçelerimizden başlayarak kongrelerimizi yenileme kararı aldı. Bu çerçevede ilçe kongrelerimiz yapıldı ve ilçe kongrelerinin bitiminde partimiz il başkanlığına aday olduğumu kamuoyuna deklare ettim. Daha sonra açık veya örtülü başka arkadaşlarımız da adaylıklarını açıkladılar. O günden bu güne ilçe ilçe teşkilâtlarımızı gezdim; yapacaklarımı anlattım. Genel Başkanımız Sayın Meral Akşener hanımefendiye İzmir’in anahtarını teslim edene kadar devam edeceğiz, diye başladığımız mücadelemizi ve Genel Başkanımız Sayın Meral Akşener’e olan sarsılmaz bağlılığımızı kararlılıkla ifade ettim. Teşkilât ve delegelerimizden önemli ölçüde destek buldum, hepsine teşekkür ederim çünkü onların bu destekleri sayesinde yarışın en iddialı adayı oldum. Ancak; ülkemizin içinden geçtiği bu süreçte bazı illerde yaşanılan ve çok sevip saydığımız Genel Başkanımız Sayın Meral Akşener’i üzecek kongre süreçlerin yaşanmaması gerektiğini düşündüm. Yakın çalışma arkadaşlarımın da benden farklı düşünmediğini konuşmalarımızda gördüm.

 İzmir’de birlik ve beraberlik görüntüsünün önemini bir kez de Genel Merkezimize de iletmem üzerine Genel Başkanımız Sayın Meral Akşener’in Teşkilâtlardan sorumlu Genel Başkan Danışmanı Sayın Ömer Karakaş tarafından Ankara’ya davet edildim. Benzer görüşlerimi kendisine detaylandırarak anlattım ve oylarımızı çok daha fazla arttıracağımız İzmir’de başka illerde yaşanan sıkıntıların yaşanmasına gönlümün razı olmadığını ve Sayın Genel Başkanımızı üzmeye hakkımız olmadığını ifade ettim. Siyasetin sadece İl Başkanı olarak değil, delegelikten  milletvekilliğine partimizin lâyık göreceği her yerde yapabileceğimi ifade ettim. Bu nedenlerle Genel Başkanımızın Teşkilâtlardan Sorumlu Danışmanı Sayın Ömer Karakaş’a da arz ettiğim gibi, yaptığım istişareler sonucunda adaylıktan feragat ederek yapılacak Genel Seçimlerde "Milletvekili aday adayı" olmaya karar verdim. Bunun üzerine Ömer Başkanımız da Genel Başkanımız’ın Türk siyasetine hediye ettiği feragat anlayışının çok saygıdeğer bir tutum olduğunu ve şahsım açısından da parti vicdanının bunu her zaman dikkate alacağını ifade etti. Bu vesile ile öncelikle bu süreçte başından beri bana destek olan partililerimize, mücadele arkadaşlarıma teşekkürü bir borç bilerek, değerli ilçe başkanlarımıza, kıymetli delegelerimize ve İzmir kamuoyuna saygılarımla arz ederim.''

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.