Dolar 32,3879
%0.22
Euro 35,0337
%-0.09
Altın 2.326,280
%0.25
Bist-100 9,14
%0.69

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İYİ Parti'den Soyer'e tam destek

İYİ Parti'den Soyer'e tam destek

İYİ Parti Hukuk ve Adalet Politikaları Başkanı Bahadır Erdem, İçişleri Bakanlığı tarafından soruşturma başlatılan İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin iftiralara maruz kaldığını ve benzer iftiraların İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne de atıldığını dile getirdi. Erdem, "Sayın İmamoğlu'nu 2 defa seçtirdiler. İlkinde 40 bin fark yediler. İkinci seçimlerde 800 bin oy farkla İstanbul halkı iktidara tokat attı. Anlaşılan bu tokatta almaları gereken dersi almamışlar. Şimdi bu tokadı genel seçimlerde yiyecekler. Biz bu nedenle İYİ Parti olarak İmamoğlu'nun da, Tunç Soyer'in de Mansur Yavaş'ın da yani tüm haksızlığa uğrayan başkanlarımızın arkasında duracağız."

  • Ege Postası
  • 08.01.2022 - 13:45

İYİ Parti Hukuk ve Adalet Politikaları Başkanı Prof. Dr. Bahadır Erdem, partisinin İzmir İl Başkanlığı’nda gerçekleştirdiği basın toplantısında Türkiye ve İzmir gündemine dair açıklamalarda bulundu.

Erdem toplantıda CHP, İYİ Parti, Saadet Partisi, Demokrat Parti, Gelecek Partisi ve DEVA Partisi'nin "Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem" çalışmasıyla ilgili bilgi verdi.

Erdem, "Güçlendirilmiş bir parlamenter sistem, yepyeni bir parlamenter sistem olarak çözümlerini Türkiye'ye sunuyor. Bu sistem eski parlamenter sistem değil. Eski parlamenter sistemin hem mevzuattaki eksikleri ve yanlışlarından hem de Türkiye siyasetinin yaşattığı acıların bize öğrettiklerinden aldığımız derslerle oluşturduğumuz yepyeni güçlü bir parlamenter sistem." diye konuştu. Bu sistem kapsamında cumhurbaşkanının parti üyesi olamayacağını ve 7 yıllığına, tek bir dönem görev yapacağını anlatan Erdem, "Bunun tam olarak kurallarını çizdikten sonra cumhurbaşkanının nasıl seçileceğine ise milletle hep beraber karar vereceğiz. Bu, anayasayı hazırlama döneminde karar vereceğimiz bir husus. Yani millet mi seçecek yoksa meclis mi seçecek. Bizim için önemli olan cumhurbaşkanının tam anlamıyla tarafsız ve partisiz olmasıdır. Bu sistemle en önemlisi bir kere daha seçilemeyecek. Bakanlar Kurulu, Meclis'e karşı sorumlu olacak. Şu an hiç kimse Meclis'e yani millete hesap vermiyor." ifadesini kullandı.

"GEREKEN DERSİ ALMAMIŞLAR"

Öte yandan Erdem, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nde bazı çalışanların, terör örgütleriyle iltisaklı olduğu iddiasıyla İçişleri Bakanlığı tarafından özel teftiş başlatılması ve benzer iddiaların İzmir Büyükşehir Belediyesi'yle ilgili de ortaya atıması üzerine şu şekilde konuştu:

"Sayın İmamoğlu'nu 2 defa seçtirdiler. İlkinde 40 bin fark yediler. İkinci seçimlerde 800 bin oy farkla İstanbul halkı iktidara tokat attı. Anlaşılan bu tokatta almaları gereken dersi almamışlar. Şimdi bu tokadı genel seçimlerde yiyecekler. Biz bu nedenle İYİ Parti olarak İmamoğlu'nun da, Tunç Soyer'in de Mansur Yavaş'ın da yani tüm haksızlığa uğrayan başkanlarımızın arkasında duracağız."

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.