Dolar 32,7007
%0.7
Euro 34,9095
%0.51
Altın 2.505,300
%0.84
Bist-100 9.525,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İsveç'te Kuran-ı Kerim yakılmasına İzmir'den tepki yağdı

İsveç'te Kuran-ı Kerim yakılmasına İzmir'den tepki yağdı

İzmir’deki siyasi partilerin temsilcileri, İsveç'teki Türkiye Büyükelçiliği önünde Kuran-ı Kerim yakılmasına tepki gösterdi.

  • Ege Postası
  • 21.01.2023 - 19:16

EGEPOSTASI- İsveç'te Türkiye'nin Stockholm Büyükelçiliği önünde Danimarkalı ırkçı Sıkı Yön Partisi (Stram Kurs) lideri Rasmus Paludan tarafından Kur'an-ı Kerim yakılmasına İzmir’deki siyasi partilerin temsilcilerinden tepki geldi.

“BU İFADE ÖZGÜRLÜĞÜ DEĞİLDİR”

AK Partili İzmir Milletvekilleri;

AK Parti İzmir Milletvekili Hamza Dağ, “Stockholm Büyükelçiliğimizin önünde Kur'an-ı Kerim’in yakılmasını lanetliyorum. Saldırıyı gerçekleştiren esfeli safilin mertebesindeki kişi ve ona ön açan İsveç Hükümeti açık bir provokasyon yapmıştır. Bu ifade özgürlüğü değildir. Irkçılıktır, nefret suçudur, insanlık suçudur” dedi.

AK Parti İzmir Milletvekili Alpay Özalan, “Stockholm Büyükelçiliğimiz önünde Kur'an-ı Kerim yakılması ve İsveç makamlarının buna izin vermesi alçaklıktır. Ülkemize ve İslam'a karşı her türlü nefret suçunu işleyen barbarlar, kendilerini bir de medeni diye yutturmaya çalışıyor. Tek dişi kalmış canavarlar! STOP SWEDEN” ifadelerini kullandı.

“HADSİZLİKTİR, BARBARLIKTIR, NEFRET SUÇUDUR”

CHP’li İzmir Milletvekilleri;

CHP İzmir Milletvekili Ednan Arslan, “İsveç'teki Büyükelçiliğimizin önünde; sözde siyasetçinin, Kur'an-ı Kerim yakması hadsizliktir, barbarlıktır, nefret suçudur. Bu eylemi yapanları ve izin verenleri lanetliyorum” dedi.

ŞEREFSİZ ŞEREFSİZLİĞİNİ YAPMIŞ.

İYİ Partili İzmir Milletvekilleri

İyi Parti İzmir Milletvekili Aytun Çıray, “Danimarkalı ırkçı, aptal siyasetçi Türkiye'ye, İslam'a ve Hz. Muhammed'e hakaret etti...Kur'an-ı Kerim yaktı ya.."Erdoğan'a hayat öpücüğü" diye yorum yapanlar var. İnsaf! Bu ülkenin tek Müslüman'ı o mu? Alınsaydı 'Erdoğan seçime girse Muhammed'i yenerdi' sözüne alınırdı. Irkçılık insanlık düşmanlarının işidir.Danimarkalı ırkçı siyasetçi Rasmus Paludan, İsveç’teki Türk Büyükelçiliği önünde Türkiye'ye, İslam'a ve Hz. Muhammed'e hakaret etti, Kur'an-ı Kerim yaktı. Şerefsiz şerefsizliğini yapmış”

“SİYASİ VE DİPLOMATİK İLİŞKİ KURMAK BİLE ABESTİR, SAKINCALIDIR”

MHP İzmir Milletvekili Hasan Kalyoncu ise “İsveç, bu yanlıştan dönmek, Türk ve İslam toplumlarından özür dilemek mecburiyetindedir. Milli ve manevi değerlerimize husumet besleyen bir ülke ya da ülkelerle NATO ittifak hukukunu paylaşmak şöyle dursun, siyasi ve diplomatik ilişki kurmak bile abestir, sakıncalıdır” ifadelerini kullandı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.