Dolar 32,4885
%0.24
Euro 34,5803
%0.25
Altın 2.478,340
%-0.2
Bist-100 9.561,00
%-1.23

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İlçe yönetiminden Susmuş’a rest: ‘Testi kırıldı’

İlçe yönetiminden Susmuş’a rest: ‘Testi kırıldı’

Son aylarda görevden almalar ve istifa çağrılarıyla gergin günlerin yaşandığı CHP Bayraklı İlçe örgütünde flaş bir gelişme yaşandı. Bayraklı İlçe Başkanı Pınar Susmuş’un istifasını isteyen 12 ilçe yöneticisini temsilen dört ilçe yöneticisinin bugün İl Başkanlığı’na gelerek İl Başkanı Deniz Yücel ile görüştüğü öğrenildi. Temsilcilerin Başkan Yücel’e, Susmuş’un ilçe yönetimini kucaklayamadığını, daha fazla birlikte yol yürüyemeyeceklerini söyledikleri ve istifa çağrılarında kararlı olduklarını söyledikleri belirtildi.

  • Ege Postası
  • 03.03.2021 - 14:44

TENZİLE AŞÇI/EGEPOSTASI- Son dönemlerde yönetim kurulu üyeleri ve İlçe Başkanı Pınar Susmuş arasında yaşanan gerilimlerle gündeme gelen CHP Bayraklı İlçe Başkanlığı’nda gerilim tırmanmaya devam ediyor.

Başkan Susmuş’un geçtiğimiz aralık ayında seçimle göreve gelmiş olan 24 mahalle yöneticisini görevden almasıyla ilçede başlayan gerilim, İlçe eski Sekreteri Kemal Kaygül’ün karar defterini ilçe başkanlığı dışına çıkarması ve Susmuş’un Kaygül’ü görevden almasıyla devam etmişti.

Yaşanan gerginliklerin ardından yönetimden istifa sesleri yükselmeye başlamıştı. İlçede yaşanan sorunlarının büyümesinin ardından CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, devreye girmiş ve hem ilçe başkanı Susmuş’a hem de ilçe yönetim kurulu üyelerine uzlaşı sağlanması yönünde talimatlar vermişti. 
Başkan yücel ayrıca Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal ve Susmuş ile de bir araya gelmiş ve sorun yaşanmaması mesajı vermişti.

Ancak ilçedeki uzlaşı iklimi uzun sürmemiş ve geçtiğimiz hafta ilçe yönetim kurulu üyelerinden Mehmet Kaya, Serkan Yıldırım ve Ali İzzet Uğur, Susmuş’tan istifa etmesini istemişlerdi. 

Susmuş’un gelen istifa çağrısına ise “Ben tek başıma kalsam da istifa etmem” diyerek yanıt verdiği ifade edilmişti.

Öte yandan, ilçe yönetiminden 12 yönetici, Susmuş’un istifası için imza toplamışlardı. 

İL BAŞKANLIĞı’NDA KRİTİK GÖRÜŞME

Susmuş’un istifa edip etmeyeceği sorusu gündemdeyken bugün, 12 kişiyi temsilen ilçe yönetim kurulu üyelerinden Teoman Karaca, Serkan Yıldırım, Ali İzzet Uğur ve Erol Atkın’ın İl Başkanlığı’na gelerek Başkan Deniz Yücel ile görüştüğü öğrenildi. 

Başkan Yücel’in ilçe yöneticilerine ilçedeki sorun durumu sorduğu ifade edilirken, ilçe yöneticilerinin ise, Başkan Yücel’e, “Pınar Susmuş ile yürümüyor, ilçede yönetimi kucaklayamıyor. Testi kırıldı” dedikleri ve Susmuş’un istifası için imza veren 12 kişinin kararlarından dönmeyeceklerini kesin bir dille  ifade ettikleri belirtildi.

Bir diğer yandan; 12 imzacıyı temsilen Başkan Yücel ile görüşen dört temsilcinin parti içi yıpranmama mesajı vererek, “Biz partimizin kamuoyunda yıpranmasını istemiyoruz ve sizden gelecek direktifleri bekliyoruz” dedikleri iddia edildi.

Başlan Yücel’in ise yöneticilerden gelen ifadeleri değerlendirip konuyla ilgili verilecek kararı kendilerine ileteceğini söylediği öğrenildi.  

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.