Dolar 32,5400
%0
Euro 34,9007
%0.21
Altın 2.422,640
%-0.02
Bist-100 9.718,00
%-0.04

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İl Disiplin Kurulu Üyesi'nden Başkan Sandal'a şok suçlama!

İl Disiplin Kurulu Üyesi'nden Başkan Sandal'a şok suçlama!

CHP Bayraklı İlçe Kongresi adaylarından Samed Tekin, seçimi kazanan Didem Gültekin'in listesinde ‘gençlik kotasının ihlal edildiği’ iddiasıyla kongrenin iptali için yapılan itirazların reddedilmesine sert tepki gösterdi. CHP İzmir İl Disiplin Kurulu Üyesi Selahattin Güzel ise Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal’ı belediyede çalışan delegelere baskı yapmakla suçladı. Güzel, kongrede yarışan adaylardan Samed Tekin'in sosyal medya paylaşımının altına Başkan Sandal ve partisini suçlayan ithamlarda bulunurken, "Serdar Sandal öyle bir baskı kullandı ki tarih bunu bir gün yazacak? "Dedi ki git beyaz listeyi zarfa koy, mühürlü mavi ve sarı listeyi bana getir. Şeytani bir zeka oyunu yaparak belediye de çalışan delegeleri kontrol altına aldılar. Kimse kıpırdayamadı. Delegelerin özgür iradesine ket vuruldu" dedi.

  • Ege Postası
  • 16.03.2022 - 09:52

EGEPOSTASI – Geçtiğimiz Pazar günü yapılan ve Didem Gültekin’in zaferiyle sonuçlanan CHP Bayraklı İlçe Kongresi’yle ilgili tartışmalar bitmek bilmiyor.

Kongre adaylarından Samed Tekin’I destekleyen delegelerden bir kısmı, Didem Gültekin'in listesinde CHP tüzüğüne göre yüzde 20 olması gereken gençlik kotasına uyulmadığını öne sürerek kongrenin iptali için İlçe Seçim Kurulu’na itiraz etmişti.

Delegelerden Ramazan Güler, Nevzat Kaya ve Mehmet Levent Emre'nin başvurusunu inceleyen İlçe Seçim Kurulu, kongrenin iptali için yapılan itirazı reddetti. 

TEKİN: YSK’YA İTİRAZ EDECEĞİZ

Karara tepki gösteren Samed Tekin, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

“Bir hukuk garabetiyle karşı karşıyayız! Başkan Adayı olarak katıldığım CHP Bayraklı İlçe Kongresinde “gençlik için geliyoruz” söylemini kullanan, kazanan (!) listede 2018 tarihli tüzüğümüze ve Kongreler Yönetmeliğimize göre %20 genç kotası 4 eksikle açıkça ihlal edilmiştir. İlçe Seçim kuruluna yaptığımız itiraz, CHP nin 2014 yılındaki, iptal edilen geçersiz -eski tüzüğünün maddeleri gerekçe gösterilerek, “gençlik kotasının ihlal edildiği üstü kapalı kabul edilerek “ İlgili son yasal düzenlemeyi dahi bilmeden, eski-geçersiz- düzenlemeye göre reddedilmiştir. Verilen bu hukuksuz karara karşı tam kanunsuzluk nedeniyle Yüksek Seçim Kuruluna itiraz edeceğiz. Genel Başkanımızın dediği gibi hak, hukuk, adalet peşinde olacağız. Kamuoyunun bilgisine saygıyla sunarız…”

İL DİSİPLİN KURULU ÜYESİNDEN ŞOK SÖZLER

Öte yandan Tekin’in paylaşımına yorum yapan İl Disiplin Kurulu Üyesi Selahattin Güzel’in ifadeleri de tepkilere neden oldu. Güzel, “Üç renk vardı. Mavi, beyaz, sarı... Bu üç renge neden mühür bastırıldı? Soru bu... Neden biliyor musunuz? Serdar Sandal öyle bir baskı kullandı ki tarih bunu bir gün yazacak? "Dedi ki git beyaz listeyi zarfa koy, mühürlü mavi ve sarı listeyi bana getir. Şeytani bir zeka oyunu yaparak belediye de çalışan delegeleri kontrol altına aldılar. Kimse kıpırdayamadı. Delegelerin özgür iradesine ket vuruldu. Ben böyle bir acımasız kongre görmedim. CHP gibi saygın bir partiye hiç yakışmıyor” dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.