Dolar 32,3286
%0.24
Euro 35,0658
%-0.16
Altın 2.301,820
%1.07
Bist-100 9,04
%2.68

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İl Başkanı Yücel'den ilk değerlendirme: Uygur'un emanetine sahip çıkılacak

İl Başkanı Yücel'den ilk değerlendirme: Uygur'un emanetine sahip çıkılacak

Torbalı'nın yeni Belediye Başkanı CHP adayı Mihtat Tekin seçilirken, CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel değerlendirmelerde bulundu. Yücel, "Torbalı halkının iradesi sandıkta tecelli etti. Kaybettiğimiz Ramazan İsmail Uygur bizim ve Torbalı için çok önemli birisiydi. Onun emanetine bundan sonra meclis üyelerimiz ile birlikte Mithat Tekin başkanımız sahip çıkacak" dedi.

  • Ege Postası
  • 27.04.2021 - 17:15

TENZİLE AŞÇI / EGEPOSTASI - Torbalı'nın yeni belediye başkanı bugün gerçekleştirilen olağanüstü meclis toplantısında yapılan seçimle belli oldu.

Seçimde Cumhur İttifakı'nın adayı Özgür Erman Çağlar ile CHP'nin adayı Mithat Tekin yarıştı.

Belediye başkanının üçüncü tur oylamada belli olduğu seçimde kazanan CHP'nin adayı Tekin oldu. 

18 Nisan'da tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden merhum başkan İsmail Uygur'un yerine yapılan seçimde CHP'nin adayının kazanmasının ardından CHP İZmir İl Başkanı Deniz Yücel seçimi ve telefon iddialarını değerlendirdi.

Seçime ilişkin genel bir değerlendirme yapan İl Başkanı Yücel, "Genel başkan yardımcımız bir açıklama yaptı. Bugün Torbalı Belediyesi meclis üyelerimiz yeni başkanını seçti. Torbalı halkının iradesi sandıkta tecelli etti. Kaybettiğimiz Ramazan İsmail Uygur bizim ve Torbalı için çok önemli birisiydi. Onun emanetine bundan sonra meclis üyelerimiz ile birlikte Mithat Tekin başkanımız sahip çıkacak. Yaptığı projeler, çalışmalar ve fikirler kaldığı yerden daha da ileriye giderek Torbalı halkına ulaşacak" diye konuştu. 

Oylama esnasında gerilime neden olan telefon iddialarına ilişkin de açıklama yapan Başkan Yücel, "Birtakım iddiaları varsa tabii ki itiraz edebilirler, gerekli süreci başlatabilirler. Ama duyumla, söylemle, soyut iddialarla bu şekilde ortaya çıkılması ve oylama devam ederken bu gibi şeylerin ortaya atılması doğru bir şey değildir" dedi.

Bu arada seçimin ardından CHP Grubu kabristana merhum başkan Uygur'un mezarını ziyarete gitti.

Ziyarete ilişkin CHP PM Üyesi ve İzmir Milletvekili Ednan Arslan, "Torbalı halkına verdiği hizmetle vatandaşın gönlünde taht kuran merhum  Belediye Başkanımız İsmail Uygur’u kabri başında andık. Anısı sonsuza dek bizimle olacak." dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.