Dolar 32,4845
%-0.17
Euro 34,9469
%0.34
Altın 2.436,140
%0.53
Bist-100 9.717,00
%-0.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İl Başkanı Oğuz'dan 'istifa' yorumu: Şekilsel anlamda şık olmadı

İl Başkanı Oğuz'dan 'istifa' yorumu: Şekilsel anlamda şık olmadı

Memleket Partisi İzmir İl Başkanı Cüneyt Oğuz, Büyük İzmir TV'de yayınlanan Özgür Yorum programında geçtiğimiz haftalarda Memleket Partisi'nde yaşanan istifalarla ilgili konuştu. Oğuz, "İstifalar şekilsel anlamda çok şık olmadı. İstifa edenlerden ikisi CHP’den tanıdığım ve beraber siyaset yaptığım siyasi büyüklerimdir. 10 gün öncesine kadar ne farklıydı da bir anda fikirleri değişti?" dedi. İstifaların partiyi olumsuz etkilemediğini vurgulayan Oğuz, "Partimiz tüm örgütlerimizle daha da bütünleşti ve kenetlendi. Her geçen gün İzmir’de partimize katılımlar devam ediyor. Bundan sonra Memleket Partisi vites büyütüp, otobanda iktidar yolculuğuna çıkacaktır" ifadelerini kullandı.

  • Ege Postası
  • 01.07.2022 - 20:23

EGEPOSTASI – Memleket Partisi İl Başkanı Cüneyt Oğuz, Büyük İzmir TV’de yayınlanan Özgür Yorum programının konuğu oldu.

Oğuz, Türkiye ve İzmir gündemine ilişkin Doğan Beyazgül’ün sorularını yanıtladı.

“İSTİFALAR ŞEKİLSEL ANLAMDA ŞIK OLMADI”

Geçtiğimiz haftalarda Memleket Partisi Genel Başkan Vekili ve Parti Sözcüsü Prof. Dr. Gaye Usluer ile Genel Sekreter Prof. Dr. Hakkı Akalın’ın da bulunduğu 6 ismin ve İzmir örgütünden de 4 ismin partiden istifa etmesini değerlendirdi. Oğuz “İki hafta önce bizim partimizin en üst organlarında görev yapan iki siyasetçiydi. Benim bugün savunduğum fikrilerin tamamını savunan siyasetçi arkadaşlarımızdı. 10 gün öncesine kadar ne farklıydı da bir anda fikirleri değişti? İstifalar şekilsel anlamda çok şık olmadı. İstifa edenlerden ikisi CHP’den tanıdığım ve beraber siyaset yaptığım siyasi büyüklerimdir. Ancak siyasi etik anlamında, bizim gördüğümüz siyasi parti kültürü içerisinde yola çıktığımız arkadaşların bu yöntemle isitfa etmelerinin doğru olmadığını savunuyoruz. Kendi düşünceleridir. Biz demokrat, demorkasyi savunan bir partiyiz. Biz inanmışlarla, gönüllülerle yola çıktık. Biz Türkiye’yi seven, Türkiye’nin geleceğini düşünen ve büyük bir fedakarlık yaparak, koltuk peşinde olmadan, tamamen vatan sevdasıyla yola çıkmış insanlarız. Memleket Partisi kesinlikle pazarlıklar ve küçük hesaplar için kurulmuş bir parti değildir. Memleket Partisi Türkiye’yi uçurumun kenarından almak için kurulmuştur. Bu parti içinde görev alan tüm arkadaşlarımızın özveriyle, fedakarlıklarla çalışması ve birtakım beklentilerini ertelemesi gerkiyor. İşin arka tarafını bilemem. 2 hafta önce Memleket Partisi’ndeydiniz. CHP’den ayrılmış olmanızın, farklı düşünüyor olmanızın gerekçelerini bize anlatıyordunuz. 2 hafta içinde ne değişti?” ifadelerini kullandı.

“İSTİFALAR PARTİDE SIKINTI YARATMADI”

İstifaların partide herhangi bir sıkıntı doğurmadığının altını çizen Oğuz “Partimiz tüm örgütlerimizle daha da bütünleşti ve kenetlendi. Ne ben, ne de herhangi bir ilçe başkanımız görevden ayrıldı. Yolumuzdan sapmadık. İstifaların olduğu gün Karşıyaka’da partimize birçok üye geldi. Aynı gün İzmir’in diğer ilçeleriyle beraber toplam 22 üye gelmişti. Her geçen gün İzmir’de partimize katılımlar devam ediyor. Partimizin önü açıldı, hız kazandı. Bundan sonra Memleket Partisi vites büyütüp, otobanda iktidar yolculuğuna çıkacaktır. Bizden ayrılan arkadaşlarımız da biliyorlar. Biz AKP’nin ya da üçüncü bir şahsın finansmanı değiliz. Memleket Partisi, CHP’de yenilik arayan ekibin öncülüğünde Memleket Hareketi’yle başlayıp, daha sonra da partileşmiştir. Sadece CHP’lileri bünyesinde barındırmayan, AK Parti, MHP ve İYİ Parti’den birçok insanın da çözüm olarak gördüğü siyasi partidir. Biz bu yola çıktığımız zaman ‘Tek yol memleket’ diyen memleket sevdalısı arkadaşlarımızla yola çıktık. Kimseye milletvekili veya belediye başkanı olma sözü vermedik. Onun için memleketin menfaatleri için ortak noktada buluşabileceğimiz bir parti ortaya çıkarmamız gerekiyor” dedi.

“CHP’DE İL BAŞKANI OLSAYDIM İNCE DE GENEL BAŞKAN OLURDU”

Oğuz, “CHP 1. sıradan İzmir Milletvekilliği adaylığı için size teklif yaparsa ne düşünürsünüz?” sorusuna ise şu yanıtı verdi:

“Ben böyle bir şey düşünmem. Zaten onlar da cesaret edemezler. Ben milletvekili, belediye başkanı, meclis üyesi ya da herhangi bir şey olmak için yola çıkmadım. CHP içerisinde bir mücadeleye girmiştik. CHP’de İzmir İl Başkan adayı oldum. Fiilen kazanmış olduğum seçimi baskılar ve birtakım masa oyunlarından sonra kaybettik. O gün ben il başkanı olsaydım bugün Muharrem İnce de CHP Genel Başkanı olurdu, 6’lı masaya da ihtiyaç olmazdı. Muharrem İnce Genel Başkan olsaydı CHP bugün yüzde 45’lerde Türkiye’yi temsil eden, ana muhalefet partisi olurdu. Belki de erken seçim çoktan yapılmış, Türkiye şu krizden büyük bir umut içerisinde çıkıyor olurdu.”

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.