Dolar 32,5004
%0.08
Euro 34,6901
%-0.12
Altın 2.489,650
%0.21
Bist-100 9.693,00
%1.77

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İki ilçede sandıklar kuruluyor: Kongreler tek adaylı mı olacak?

İki ilçede sandıklar kuruluyor: Kongreler tek adaylı mı olacak?

Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) İzmir’de yaşanılan krizler ve istifalarla gündeme gelen Menemen ve Kınık ilçelerine İl Başkanlığı tarafından geçici yönetim atanmıştı.  Genel Merkez’in talimatının ardından olağanüstü kongreler için harekete geçen CHP İzmir İl Yönetimi'nden alınan karar sonrası 8 Ağustos'ta Menemen de, 15 Ağustos'ta ise Kınık'ta kongre yapılması kararı verdi. Kongre tarihlerinin belirlenmesinin ardından gözler ilçe başkanlarının adaylıklarına ve kongrelerin kaç adaylı geçeceğine çevrildi. 

  • Ege Postası
  • 14.07.2021 - 10:22

TENZİLE AŞÇI/EGEPOSTASI-  CHP Merkez Yönetim Kurulu (MYK) geçtiğimiz ay salgın nedeniyle ertelediği olağanüstü kongrelerin yapılması talimatı vermiş ve talimatın ardından CHP İzmir İl Başkanlığı Menemen ve Kınık kongreleri için harekete geçmişti.

Dün yapılan il yönetim kurulu toplantısında ise Menemen ve Kınık’ta sandıkların kurulacağı tarihler belirlenmişti. Yönetim kararıyla, 8 Ağustos Pazar günü Menemen İlçe Kongresi, 15 Ağustos Kınık Pazar günü de Kınık İlçe Kongresi gerçekleştirilecek.

ADAY OLACAK MI?

Serdar Aksoy’un Menemen Belediye Başkanı iken “zimmet ve irtikap” soruşturması kapsamında tutuklanıp görevden uzaklaştırılmasının ardından CHP Menemen’de başlayan çalkantılı süreç Belediye Başkan Vekili seçimi ile devam etmişti. 

Belediye başkan vekilliği seçiminde verilen ‘3 fire’, belediye meclisi CHP grubu içerisinde yaşanan istifalar ve 20 yıldan uzun bir süredir CHP yönetiminde olan Menemen'in AK Parti yönetimine geçmesiyle ilçede tansiyon yükselmişti. 

Yaşanan gelişmelerin ardından CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel ve İl Yönetimi, CHP Menemen İlçe Başkanı Turan Erdoğan'ı görevden almak istemiş ancak Erdoğan’a ilçeyi toplarması için bir süre daha destek verilmişti. 

Her türlü desteğin verilmesine rağmen ilçeyi toparlayamayan Erdoğan ve yönetimi, İl Yönetimi’nin kararıyla görevden alınmış ve yerine Ömer Güney atanmıştı.

Kongre tarihinin belirlenmesinin ardından gözler yeniden Menemen’e çevrilirken Başkan Güney’in aday olup olmayacağı ise merak konusu oldu. 

Konuya ilişkin Egepostası’na konuşan Başkan Güney, aday olacağını belirtti ve “Kongrede aday olacağım. Bu kararı zaten tek başımıza vermedik. Delege arkadaşlarımız ve partililerimizin talebi devam etmemiz noktasında oldu. Biz de devam edeceğiz ve yapacağımız işleri toparlayacağız” dedi.

YÖNETİME TALEP ÇOK

Yönetim listesinin henüz belirlenmediğini ancak çalışmaların devam ettiğini söyleyen Başkan Güney, “Yönetimimiz henüz belli değil. Yönetim için çok talep var ancak biz dengeli bir yönetim yapmak istiyoruz. Hem Menemen’i kucaklayacak hem de çalışacak bir yönetim oluşturmak istiyoruz” ifadelerini kullandı.

BAŞKA ADAY OLACAK MI?

Başkan Güney, kendisi dışında başka bir aday olup olmayacağı konusunda ise şunları söyledi; “Şu an onunla çok ilgilenmiyoruz. Erken seçim bekleniyor. Sandık sorunlarımız, müşahitler gibi alanlarda çalışmalar yapıyoruz. Delegelerle görüşüyoruz. Şu ana adar benim kulağıma adaylıkla ilgili gelen bir şey yok ama CHP’de adayların olması da normal. Anormal bir durum olmaz.”

KINIK’TA TOP DELEGELERDE

Geçtiğimiz aralık ayında Kınık İlçe Başkanı İsmail Yılmaz, sürpriz bir kararla ilçe başkanlığı görevinden istifa etmişti. Yılmaz’ın istifasının arından ilçe yönetimi kendi arasında yaptığı oylamayla Hüseyin Kocabaş’ı ilçe başkanı olarak seçmişti.

İlçe yönetiminin yaptığı oylama sonrasında Kınık ilçe yönetimi ile İl Yönetimi arasında anlaşmazlıklar ve restleşmeler başlamıştı. Yaşanan anlaşmazlıkların ardından Kocabaş ve ekibi de görevlerinden istifa ettiklerini açıklamıştı.

Yaşanan istifalar sonrası İzmir İl Yönetimi tarafından Ahmet Kanat başkanlığında Kınık’a geçici yönetim atamıştı.

Kanat’ın yeniden aday olup olmayacağı merak konusu olurken konuya ilişkin Egepostası’na konuşan Kanat, şunları söyledi; “Aday olunmaz, aday gösterilir. Delege aday gösterirse aday oluruz, göstermezlerse olmayız. Biz zaten istifalar olunca yönetim boş kalmasın diye tüzük gereği kayyum olarak atandık. Biz de görevimizi yaptık. Aday gösterirlerse aday olurum. Biz öyle de partiliyiz böyle de partiliyiz.”

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.