Dolar 32,5004
%0.08
Euro 34,6901
%-0.12
Altın 2.496,860
%0.5
Bist-100 9.693,00
%1.77

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Hamza Dağ’dan 'Torbalı' çıkışı; CHP'ye sert sözler

Hamza Dağ’dan 'Torbalı' çıkışı; CHP'ye sert sözler

Torbalı Belediye Başkanı İsmail Uygur’un vefat etmesinin ardından 27 Nisan’da Torbalı meclisi olağanüstü toplanarak belediye başkanını seçti. CHP’li meclis üyelerinin oy kabinine telefonla girmeleri ve kimlikleriyle çektikleri oy pusulalarının fotoğraflarını WhatsApp grubundan attıkları iddiası büyük yankı uyandırdı. Konuya dair sosyal medya hesabından açıklama yapan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Hamza Dağ, “CHP, İzmir'de yaptığı hizmetlerle değil skandallarla gündeme gelmeye devam ediyor” dedi. Öte yandan AK Parti İzmir, sosyal medya üzerinden açılan #TorbalıdaUsulsüzSeçim hashtagı ile tepkilerini dile getirdi. #TorbalıdaUsulsüzSeçim hashtagı, kısa sürede Türkiye gündeminde, Trend Topicler arasında yer aldı.

  • Ege Postası
  • 29.04.2021 - 09:41

EGEPOSTASI- Torbalı Belediye Başkanı İsmail Uygur’un vefat etmesinin ardından 27 Nisan'da gerçekleşen olağanüstü meclis toplantısının yankıları sürüyor.

Salı günü gerçekleştirilen belediye başkanı seçiminde CHP'nin adayı Mithat Tekin olurken Cumhur İttifakı'nın adayı Özgür Erman Çağlar olmuştu.

Mithat Tekin'in 3. tur oylamada oyların salt çoğunluğunu alarak başkan seçildiği seçime damgasını vuran konu ise 'telefon krizi' olmuştu.

Cumhur İttifakı adayı Çağlar, CHP'li meclis üyelerinin oy kullanma kabinine cep telefonuyla girip oylarının fotoğrafladıklarını iddia etmiş ve oturumda şerh konulmuştu.

Öte yandan; AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli’nin dün gerçekleştirdiği basın toplantısında, seçimi yargıya taşıdıklarını belirtirken ayrıca CHP’li meclis üyelerinin hür iradelerine baskı uygulandığını iddia etmişti.

Sürekli’nin iddiaları ve seçimi yargıya taşıyacaklarını söylemesinin ardından CHP’ye bir tepki de AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Hamza Dağ’dan geldi.

Dağ, sosyal medya hesabından yapmış olduğu açılmada, “CHP, İzmir'de yaptığı hizmetlerle değil skandallarla gündeme gelmeye devam ediyor. Kendi belediye meclis üyelerine güvenmeyen, iradelerine ipotek koyan bu zihniyetin demokrasi ve özgürlükler ile ilgili tüm söylemleri hükümsüzdür” ifadelerini kullandı.

AK Parti İzmir’den Torbalı seçimlerine sosyal medyadan tepki

Torbalı Belediye Başkanlığı seçiminde yaşanan oy pusulası ile iliği fotoğraf çektirme iddiasına, AK Parti İzmir, sosyal medya üzerinden açılan #TorbalıdaUsulsüzSeçim etiketiyle tepkilerini dile getirdi.  #TorbalıdaUsulsüzSeçim etiketi, kısa sürede Türkiye gündeminde, üst sıralarda yerini aldı.

Hem seçim sırasında hem de seçim sonrasında yaşan olayların skandal olduğunu ileri süren AK Parti yönetimi, akşam saatlerinde, #TorbalıdaUsulsüzSeçim etiketi ile oy pusulası ile çekilen fotoğrafları ve seçimde divan başkanlığını yapan CHP’li meclis üyesi Özkan Yıldız’ın telefon konuşması sırasında "Devam böyle devam, fotoğrafa devam" sözlerinin görüntülere yansıdığı videoyu paylaşarak, tepki gösterdi. #TorbalıdaUsulsüzSeçim hashtagı, kısa sürede Türkiye gündeminde, Trend Topicler arasında yer aldı. 

Usulsüzlük demek, CHP demek

AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli ise, ‘’ CHP’nin maskesi Torbalı’da da düşmüştür! Demokrasi anlayışlarının sınırı ve izahı budur! Kendi seçilmişinden oyunun fotoğrafını isteyen CHP’nin gerçek derdinin; hür irade’ ‘halka hizmet’ değil; kendi varlık mücadelesi olduğu, belgesiyle bir kez daha sabittir! #TorbalıdaUsulsüzSeçim’’ dedi.

TBMM İdari Amiri ve İzmir Milletvekili Alpay Özalan da, ‘’ CHP, demokrasi anlayışını bir kez daha gösterdi. CHP'nin, Torbalı'daki seçimde meclis üyelerinden oy pusulalarının ve kimliklerinin fotoğrafını istediği ortaya çıktı. Usulsüzlük demek, CHP demek.  #TorbalıdaUsulsüzSeçim’’ dedi.

Torbalı’da demokrasi kaybettirilmiştir

AK Parti İzmir Milletvekillerinden ise şu açıklamalar geldi;

Ceyda Bölünmez Çankırı, ‘’ Açık oy gizli tasnif zihniyetinden gelen CHP’nin, dostlar alışverişte görsün kabilinden demokrasi anlayışı Torbalı’da ifşa oldu... Menemen’de yapılan usulsüzlüğün karşısında nasıl durduysak, Torbalı’da da aynı iradeyi göstereceğimizden şüphe duymayın! #TorbalıdaUsulsüzSeçim’’

Necip Nasır, ‘’ CHP'nin demokrasi anlayışına hep birlikte bakalım. Meclis üyeleri, oy kabininde kimliklerini oy kullandıkları kağıtların üzerine koyarak fotoğraf çekildiler. İl Başkanlarına ve Büyükşehir Belediye Başkanlarına bağlılıklarını ispat etmek zorunda bırakıldılar. #TorbalıdaUsulsüzSeçim’’

Cemal Bekle, ‘’CHP'nin yeni demokrasi anlayışı: ‘AÇIK OY açık sayım’ #TorbalıdaUsulsüzSeçim’’ 

Yaşar Kırkpınar, ‘’ Torbalı’da antidemokratik yollarla yapılan bir seçimin ne bizim nede Torbalılı hemşehrilerimizin nezdinde hiçbir kıymeti yoktur. Torbalı’da demokrasi kaybettirilmiştir. #TorbalıdaUsulsüzSeçim’’ dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.