Dolar 32,5416
%-0.02
Euro 34,8825
%0.05
Altın 2.432,290
%0.09
Bist-100 9.645,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Güzelbahçe’den çağrı: İstanbul Sözleşmesinden vazgeçmiyoruz

Güzelbahçe’den çağrı: İstanbul Sözleşmesinden vazgeçmiyoruz

20 Mart 2021 tarihinde Resmi Gazete de yayımlanan Cumhurbaşkanı kararı ile İstanbul Sözleşmesinin “Türkiye Cumhuriyeti” tarafından feshedilmesine karar verildiğinin açıklaması üzerine Güzelbahçe Kent Konseyi Kadın Meclisi konuyla ilgili bir basın açıklaması yaptı.

  • Ege Postası
  • 29.06.2021 - 12:28

Basın açıklamasına CHP Güzelbahçe İlçe Başkanı Çağlayan Bilgen, İyi Parti Güzelbahçe İlçe Başkanı Afet Albaş, CHP Urla Kadın Kolları, Deva Partisi İzmir İl Kadın Kolları Politikaları temsilcisi Pınar Güngör, Güzelbahçe Belediye Meclis üyeleri, Güzelbahçe Belediyesi Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Komisyonu, Atatürkçü Düşünce Derneği Güzelbahçe Şubesi, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Güzelbahçe Şubesi, Türk Kadınlar Birliği Isparta ve Güzelbahçe Şubesi, Türk Anneler Derneği Güzelbahçe Şubesi, Güzelbahçe Kültür Sanat ve Musiki Derneği, Güzelbahçe Küçük Ev Kültür ve Sanat Derneği, Ege Bölgesi Karadenizli Kadınlar Derneği, Gündoğdu Halk Konseyi Güzelbahçe Kültür Çevre ve Güzelleştirme Derneği, Güzelbahçe Yarımada Güç Birliği Derneği, CHP Güzelbahçe Kadın Kolları, İyi Parti Güzelbahçe Kadın Kolları katıldı.

‘Kabul etmiyoruz’

Şiddetin, kadın katliamının, tecavüz ve tacizlerin artarak sürdüğü kadına karşı tüm şiddet biçimlerinin, sıradanlaştırıldığı söyleyen Güzelbahçe Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Ayşe Akın, “LGBTİ + lerin sistematik olarak hedef gösterildiği bir ortamda sözleşmenin kaldırılmasını gündeme getirmek tüm bu suçlara zemin hazırlamak demektir. Bu girişimin arkasından 6284’ün etkisiz hale getirilmesi boşanan kadının yoksulluk nafakasının kısıtlanması çocuk istismarcılarının af edilmesi, tecavüzcü ile evliliğin yeniden getirilmesi ve evlilik yaşının 16’nın da altına, çocuklarla cinsel ilişki yaşının 15’in altına indirilmesi şiddet suçlarında “ somut delil aranması aile arabuluculuğu gibi temel haklara saldırıların gündeme alındığını biliyoruz. Açık olarak ilan ediyoruz. Kazanılmış haklarımızın hiç birinden VAZGEÇMİYORUZ. İstanbul sözleşmesi eşit ve şiddetten uzak hayat hakkımızın güvencesidir. İstanbul sözleşmesi din, dil, ırk, sınıf, cinsiyet, toplumsal cinsiyet, cinsel yönelim, cinsiyet kimliği, sağlık durumu, engellilik, yaş, medeni hal, doğum yeri, göçmenlik gibi nedenlerle ayrımcılığa uğramaksızın şiddetten uzak bir hayat, yaşama hakkının garantisidir. İstanbul sözleşmesi sınırları aşan mücadelemizin belgesidir.

İstanbul sözleşmesi şiddet görenlerin korunması en temel ihtiyaçların karşılanması için tüm kamu görevlilerinin etkin görev yapmasını barınmadan çocuk bakımına, psikolojik destekten ücretsiz sağlık hizmetlerine erişime, istihdam olanakları sağlanmasından, tüm sağlık ve sosyal hizmet olanaklarının hız nitelikli bir biçimde sunulmasına kadar bütün hizmetlerin yerine getirilmesini şart koşar. Tüm kamusal hizmetlere nitelikli hızlı güvenli ücretsiz bir biçimde ulaşma hakkımız için, eşit özgür şiddetsiz bir üniversite Eğitiminin her kademesinde toplumsal cinsiyet eşitliği için, doğduğu yerde yaşadığı, yoksulluk savaş ve şiddet nedeniyle göçe zorlananların şiddete karşı korunmasının güvencesi, gerçeklerin üstü örtülmesin 1 kişi daha aramızdan ayrılmasın, şiddete karşı somut adımlar atılsın diye, biz güvenli bir yaşam ve toplumsal cinsiyet eşitliği için dil ve kimlik haklarımız içinde, sözleşmenin feshi 1 Temmuzda resmen gerçekleşecek. Danıştay dava dilekçelerimize ne zaman yanıt verecek. Beklettiğiniz askıya aldığınız görmezden, duymazdan geldiğiniz bizim yaşam hakkımız 1 Temmuzda Türkiye’nin sözleşmeden çıktığı ilan edildikten sonra iş işten geçtikten sonra mı karar verilecek? 1 Temmuzdan sonra da sözleşmeyi nasıl kazandıysak öyle savunacağız. Toplumsal cinsiyet eşitliğinin sağlandığı gerçek adaletin uygulandığı, demokratik bir hukuk devletinde eşit özgür ve şiddetten uzak bir yaşam sürmek hakkımız. Söz konusu olan hayatımız. İstanbul Sözleşmesi hayatlarımızın güvencesidir. Öncelikle kadınları ve kız çocuklarını ve ayrımcılık yapmadan herkesi korumak ve şiddetsiz bir toplum yaratmak için yapılmış bir sözleşmeden vazgeçmek şiddeti onaylamak anlamına gelmektedir. Bu nedenle İstanbul Sözleşmesinin çok önemli olduğunu ifade ederek kadın hakları kazanımlarını kaybettirecek her türlü geri adıma karşı olduğumuz ve kadının insan haklarını sağlaması Kadın Erkek eşitliğinin hayata geçirilmesi, kamusal ve özel alanda şiddetin sona erdirilmesi yönünde mücadelemizi sürdüreceğimizi Kamuoyunla paylaşıyoruz. İSTANBUL SÖZLEŞMESİ YAŞATIR, İSTANBUL SÖZLEŞMESİNDEN VAZGEÇMİYORUZ” diyerek konuşmasını tamamladı.

İstanbul Sözleşmesi’nin toplumun bütünleştireceğini ayrıştırmayacağını söyleyen CHP Güzelbahçe İlçe Başkanı Çağlayan Bilgen, sözleşmenin amasız, fakatsız tekrardan kabul edilip bir an önce yürürlüğe girmesi gerektiğini söyledi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.