Dolar 32,5153
%-0.08
Euro 34,9815
%0.44
Altın 2.435,580
%0.51
Bist-100 9.797,00
%0.77

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Grup kararına uymamışlardı: ‘3 fire’nin disipline sevki için düğmeye basıldı

Grup kararına uymamışlardı: ‘3 fire’nin disipline sevki için düğmeye basıldı

Dün gerçekleştirilen Menemen Belediye Meclisi’nden Menemen Belediye Başkan Vekili Aydın Pehlivan’a borçlanma yetkisi verilmesi konusunda grup kararına uymayan CHP’li meclis üyeleri Hasan Ünal, Ali Aydın ve Rasim Yiğit Özge hakkında ilçe yönetimi kararını verdi. 3 ismin kesin ihraç istemiyle disipline sevk edilmesi için dosyaları hazırlandı. Dosyalar il yönetimine gönderilecek ve il yönetimi ilerleyen toplantılarında konuyu görüşecek.

  • Ege Postası
  • 02.03.2021 - 19:44

EGEPOSTASI- Dün gerçekleştirilen Menemen Belediye Meclis toplantısında Menemen Belediye Başkan Vekili Aydın Pehlivan'a, belediyede görev yapan ancak maaşlarını alamayan personellerin maaşlarının ödenmesinde kullanılmak üzere İller Bankası’ndan 65 milyon lira borçlanma yetkisi verilmesi meclis üyelerine sunulmuş ve uzun tartışmalar sonucunda Millet İttifakı’nın 15 ‘ret’ oyuna karşılık 16 ‘kabul’ oyuyla birlikte borçlanma yetkisi oy çokluğu ile kabul edilmişti. 

Açık oylamada, CHP grubundan 3 meclis üyesi, AK Parti lehine oy kullanmış ve CHP grubu 1 Aralık Menemen Belediye Başkan Vekili seçimlerinden sonra yine ‘3 fire’ vermişti. CHP'li meclis üyeleri Hasan Ünal, Ali Aydın ve Rasim Yiğit Özge grup kararına uymayarak borçlanmada kabul oyu kullanmışlardı.

Yaşanan gelişmelerin ardından grup kararına uymayan üç ismin disipline sevk edileceği konuşumaya başlanmıştı.

İlçe yönetimi bugün yaptığı toplantıda, grup kararına uymayan üç isim ile ilgili kesin ihraç istemiyle disiplin dosyaları hazırlandı. Dosyalar CHP İzmir İl Yönetimi'ne gönderilecek.

İl yönetimi önümüzdeki toplnatılarında konuyu gündeme alarak 3 ismin disiplin sürecinin başlatılması için düğmeye basacak.

ÖTa yandan, kulislerde konuşulanlara göre; açık oylamayla birlikte grup kararına uymayan üç ismin 1 Aralık Menemen Belediye Başkan Vekili seçimlerinde Millet İttifakı adayı Deniz Karakurt'a oy vermyen ve kamuoyunda '3 fire' olarak isimlendirilen kişiler olduğu iddiaları güçlenmiş oldu.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.