Dolar 32,5645
%0.28
Euro 34,7240
%-0.02
Altın 2.487,200
%0.11
Bist-100 9.525,00
%-0.06

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Gözler Genel Merkez’in talimatında: AK Parti Torbalı’da aday çıkaracak mı?

Gözler Genel Merkez’in talimatında: AK Parti Torbalı’da aday çıkaracak mı?

Torbalı Belediye Başkanı İsmail Uygur’un geçtiğimiz hafta vefat etmesinin ardından gözler yeni belediye başkanının kim olacağına çevrildi. Yeni belediye başkanının seçimi için meclisin 27 Nisan Salı günü toplanacağı duyurulurken Cumhur İttifakı’nın aday çıkarıp çıkarmayacağı hala belirsizliğini koruyor. Konuya ilişkin konuşan AK Parti Torbalı İlçe Başkanı Selman Günaydın, Genel Merkez’den aday konusunda henüz bir talimat gelmediğini belirtti ve gelecek talimat doğrultusunda harekete geçeceklerini söyledi.

  • Ege Postası
  • 25.04.2021 - 17:20

TENZİLE AŞÇI/EGEPOSTASI- Torbalı Belediye Başkanı İsmail Uygur’un vefatının ardından gözler, Uygur yerine belediye başkanlığı koltuğuna oturacak ismin kim olacağına çevrilirken CHP’de aday belirleme çalışmaları devam ediyor.

İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger ise; belediye meclisine 27 Nisan Salı günü belediye başkanının belirleneceği seçim için davet çıkarmıştı.

Aday belirleme sürecinde daha önce iki kez bir araya gelen ve Torbalı Belediyesi CHP’li meclis üyelerini dinleyen CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, dün CHP İzmir milletvekillerinin katıldığı bir toplantı daha gerçekleştirmişlerdi. 

Toplantıların ardından CHP grubundan adaylık için iki isim ön plana çıkarken Cumhur İttifakı, sessizliğini koruyor.

Cumhur İttifakı’nın aday çıkarıp çıkarmayacağı hala belirsizliğini korurken parti kulislerinde, Torbalı Belediye Meclisi AK Parti Grup Başkanvekili Özgür Erman Çağlar’ın aday olacağı konuşuluyor.

Cumhur İttifakı’nın aday çıkarıp çıkarmayacağına ilişkin Egepostası’na konuşan AK Parti Torbalı İlçe Başkanı Selman Günaydın, aday konusunda Genel Merkez’den gelecek talimatı beklediklerini ifade etti.
Başkan Günaydın, konuya ilişkin şunları söyledi; “Daha Genel Merkez’den bir haber gelmedi. Bu konuda İl Başkanımızla da sürekli irtibat halindeyiz. Tabii biz kendi içimizde Cumhur İttifakı meclis üyeleriyle istişareler yapıyoruz. Ama Genle Merkez’den herhangi bir açıklama ya da talimat gelmediği için herhangi bir hareket içerisine girmedik. Biz de beklemedeyiz. Gelecek habere göre biz de adımlarımızı atacağız. Biz şu ana kadar Cumhur İttifakı meclis üyeleriyle herhangi bir aday konuşmadık şu ana kadar. Bugün ya da yarın Genel Merkez’den gelecek habere göre hareket edeceğiz.”

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.