Dolar 32,5135
%-0.08
Euro 34,9664
%0.4
Altın 2.435,500
%0.51
Bist-100 9.717,00
%-0.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Gözler Gelecek Partisi’ne çevrildi: Yeni il başkanı kim olacak

Gözler Gelecek Partisi’ne çevrildi: Yeni il başkanı kim olacak

İl yönetimi kademesinde yaşanan istifalarla gündeme gelen Gelecek Partisi İzmir’de geçtiğimiz hafta bir toplu istifa daha yaşanmış ve mevcut İl Başkanı Cüneyt İşçilik ile birlikte İl yönetimi istifa etmişti. İstifanın ardından gözler yeniden Gelecek Partisi İzmir’e çevirilirken yeni il başkanının kim olacağı soruları sorulmaya başlandı. Genel Merkez’in konu üzerindeki çalışmaları devam ederken teşkilatın daha önce kurucu teşkilat başkanı olan Hakan Yazar’ı istediği öğrenildi.

  • Ege Postası
  • 18.01.2021 - 15:02

EGEPOSTASI- 2020 yılı eylül ayında istifa krizleriyle gündeme gelen Gelecek Partisi İzmir Başkanlığı geçtiğimiz günlerde bir kez daha istifa kriziyle gündeme gelmişti.

İzmir İl Başkanlığı’nın kuruluşunun ardından Gelecek Partisi İzmir’de üç il başkanı değişmiş ve parti, başkan değişiklikleriyle İzmir gündemine oturmuştu.

İlk olarak mevcut il başkanı Cem Kavur 2020’nin Ağustos ayında il yönetimi ile birlikte istifa etmiş ve yerine Serhat Şener getirilmişti. Ancak partinin İzmir yönetimi bu kez de ilçelerden gelen istifalarla karışmıştı.

İlçe başkanları arasındaki sorunlarla gündeme gelen Gelecek Partisi’nde ekim ayında gerçekleştirilen il kongresi ile başkanlık koltuğuna İletişim ve Medya Sorumlusu Cüneyt İşçilik oturmuştu. Ancak İşçilik de geçtiğimiz hafta il yönetimiyle birlikte istifa ettiğini açıklamıştı.

İşçilik’in istifasıyla birlikte teşkilatlanma sorunlarıyla gündeme gelen Gelecek Partisi İzmir’de bir yılda 3 il başkanı değişmiş oldu.

Son istifanın ardından gözler yeniden Gelecek Partisi İzmir İl Başkanlığı’na çevrildi.

ŞİMDİ NE OLACAK'

Edinilen bilgilere göre; Gelecek Partisi İzmir’de il başkanlığı koltuğuna oturacak isim geçtiğimiz Cuma günü belirlenecekti. Ancak Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Özdağ’ın uğradığı saldırı karar sürecini geciktirdi.

Genel Merkez’in il başkanlığı için net bir isim vermediği belirtilirken daha önce kurucu teşkilat başkanı olan Hakan Yazar’ın ismi üzerine yoğunlaşıldığı öğrenildi.

Göreve gelecek il başkanını İzmir’de, eski yönetimlerden miras kalan teşkilatlanma sıkıntısı bekliyor. 17 ilçe başkanlığının olduğu İzmir’de son istifalarla birlikte ilçe teşkilatı sayısı 10'a düştü. Geriye kalan ilçeler ise Bornova, Menemen, Çiğli, Dikili, torbalı, Menderes, Seferihisar, Konak, Buca, Karabağlar ve Aliağa oldu. Gelecek olan isim, kentte sıfırdan teşkilatlanma çalışmalarına başlayacak.

Öte yandan, il teşkilatının kurulduğu günden bu yana sürekli paranın konuşulmasının, teşkilatlanmayı olumsuz etkilediği ifade edildi.

TEŞKİLAT HAKAN YAZAR’I İSTİYOR

Daha önce partiden istifa eden bazı isimlerin, il başkanlığı görevi verildiği takdirde başkanlık görevini yerine getirecekleri haberleri çıksa da bu isimlerin partiye resmi üyeliği olmadığı için Genel Merkez’in bu isimlere olumsuz baktığı öne sürüldü. Öte yandan teşkilatın ise yeni birini ya da ilçe başkanlarından birini il başkanı olarak görmek istedikleri ifade edildi. 

Bir diğer yandan teşkilatın başka bir sıkıntısının da Genel Merkez’in İzmir’e çok müdahale etmesi olduğu belirtildi ve bu durum ‘İzmir teşkilatı dikiş tutmuyor’ yorumlarına sebep oldu.

Edinilen bilgilere göre; geçtiğimiz günlerde İzmir’e gelen ancak Özdağ’a yönelik saldırı sonrasında Ankara’ya dönmek zorunda kalan  İzmir Koordinatörü Ahmet Akçay’ın bugün il başkanlığı koltuğuna oturacak ismin belirlenmesi için yeniden  İzmir’e geldi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.