Dolar 32,5814
%0.33
Euro 34,6861
%-0.13
Altın 2.520,880
%1.46
Bist-100 9.525,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Görevden alınan Erdoğan'dan ilk açıklama: Dikkat çeken ‘liste’ detayı!

Görevden alınan Erdoğan'dan ilk açıklama: Dikkat çeken ‘liste’ detayı!

CHP İzmir İl Başkanlığı tarafından Menemen İlçe Başkanlığı görevinden alınan Turan Erdoğan sosyal medyadan açıklamalarda bulundu. Açıklamasında liste detayına dikkat çeken Erdoğan, ayrıca karara itiraz edeceğini açıkladı.

  • Ege Postası
  • 20.03.2021 - 23:38

Geçtiğimiz Perşembe gerçekleşen Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir İl Yönetimi haftalık olağan toplantısında Menemen Belediyesi’nde yaşanan krizlerden sonra CHP Menemen İlçe Başkanı ve yönetimini görevden almıştı. Görevden alınan Turan Erdoğan, sessizliğini bozdu ve sosyal medyadan açıklamalarda bulundu.

Erdoğan açıklamasında kendisinin göreve gelmeden önce meclis üye listesinin hazır olduğuna dikkat çekerken, görevden alınması kararına itiraz edeceğini açıkladı.

Erdoğan konuya ilişkin açıklamasında şu ifadeleri kullandı;

"Üyelerimizden ve vatandaşlarımızdan çok sayıda telefonlar alıyoruz.

İl başkanlığımız tarafından görevden alındığımız ile ilgili 19.03.2021 cuma günü tarafımıza yazı tebliğ edildi.

Görev aldığımız ilk günden itibaren tamamen partimizin menfaati doğrultusunda, CHP’nin ilkeleri, programı, tüzüğüne uygun olarak çalışmalarımızı sürdürdük.

Görevimize pandemi ile mücadele ederek başladık ve bir senelik görev süremiz boyunca yaşanan birçok olumsuz gelişmeler ile üstlerimizin bilgisi dahilinde mücadele ettik.

Mevcut yönetim olarak görev almadan önce oluşturulan meclis üye listesinin mağduriyetini yaşadık, Millet ittifakının sayısal çoğunluğu mevcutken, beraberliğin yaşanmasında payı bulunan, bazı meclis üyeleri yaşadığımız tüm olumsuzlukların başlıca sorumlularıdır.

5 gün itiraz süremiz var, pazartesi günü bu itiraz hakkımızı kullanacağız.

Cumhuriyet Halk Partisi büyük ve güçlü bir çınardır. İl Başkanlığımızın tebligatında yer alan görevden alınmamıza dair ileri sürülen gerekçelerin detaylarını, parti içi yasal sürecin devam etmesi sebebiyle paylaşmamız doğru değildir.

Her koşulda iktidara yürüdüğümüz bu önemli yolda makam, mevki, koltuk gözetmeksizin partimizin neferleri olmaya devam edeceğiz. Genel Merkezimizin aldığı ve alacağı her karara saygı duyacağız.

Cumhuriyet Halk Partisinde görev almak büyük bir onurdur."

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.