Dolar 32,4665
%-0.06
Euro 34,7382
%-0.67
Altın 2.440,150
%0.16
Bist-100 9.935,00
%2.24

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Genelge sonrası CHP’de kritik toplantı: Neler konuşuldu?

Genelge sonrası CHP’de kritik toplantı: Neler konuşuldu?

CHP İzmir İl Yönetim Kurulu üyeleri, İl Başkanı Deniz Yücel başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda bir araya geldi. Toplantının ana gündem maddesinin ‘milletvekilliği istifası’ ve Yücel’in olası istifasını ardından ‘il başkanını kim olacağı’ olduğu ifade edildi. Toplantıda, yönetim kurulu üyelerinin Yücel’in olası istifasının ardından yeni il başkanının il yönetim kurulundan, oylamayla belirlenecek bir kişi olması yönünde taleplerini dile getirdikleri öğrenildi. Öte yandan; Toplantı sonrasında basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Yücel, 2023 seçimlerinde kendisini milletvekili olarak görüp görmediği sorusuna ise; “Ben de merak ediyorum, gerçekten merak ediyorum” şeklinde yanıt verdi.

  • Ege Postası
  • 06.12.2022 - 13:37

TENZİLE AŞÇI/EGEPOSTASI- CHP Genel Merkezi’nin Haziran 2023 seçimlerinde milletvekili aday adayı olmak isteyen il, ilçe ve belde başkaları yönetim kurulu üyelerinin istifa etmelerine ilişkin genelge göndermiş ve istifa etmek isteyenler için süreç dün aşlamıştı.

Öte yandan; genelgede belirtilen istifa süresinin başlamasının ardından CHP İzmir İl Yönetim Kurulu üyeleri, İl Başkanı Deniz Yücel başkanlığında gerçekleştirilen kahvaltılı toplantıda bir araya geldi.

2 saatten uzun süren toplantının ana gündem maddesinin ‘milletvekilliği istifası’ ve Yücel’in olası istifasını ardından ‘il başkanını kim olacağı’ olduğu öğrenilirken toplantının ardından basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Başkan Yücel, kısa ve net ifadeler kullandı.

Milletvekilliği için istifa sürecinin başlamasının ardından Kültür, Sanat, Sağlık ve Kadın Politikalarından Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Fulya Alçay, milletvekili adayı olmak için dün istifa dilekçesini vermişti.

İlk dilekçenin gelmesinin ardından yönetim kurulu üyelerinden olası başka istifaların gündeme gelip gelmediğine ilişkin soruya yanıt veren Yücel, “Hayır, gelmedi” dedi.

“BEN DE MERAK EDİYORUM”

Milletvekili adayı olmak için kulislerde istifasına kesin gözüyle bakılan Başkan Yücel, istifa edip etmeyeceği ve 2023 seçimlerinde kendisini milletvekili olarak görüp görmediği sorusuna ise; “Ben de merak ediyorum, gerçekten merak ediyorum” şeklinde yanıt verdi.

YÖNETİMDEN ‘BAŞKANLIK’ TALEBİ

Öte yandan; toplantıda yönetim kurulu üyelerinin, Yücel’in istifa etmesi durumunda Genel Merkez tarafından yönetimin feshedilmesi riskine karşılık, Başkan Yücel’e ‘istifa etmeyin’ yönünde talepte bulunup bulunmadığı merak edilirken yönetimin Yücel’e bu yönde bir talebinin olmadığı belirtildi.

İl yönetiminden ise Deniz Yücel ve il yöneticilerinden milletvekilliği için istifalar olması durumunda il yönetimi olarak ‘amasız’ destek olacaklarını belirtti.

Toplantıda, il yönetim kurulu üyelerinin Yücel’in istifasının ardından gelecek il başkanını yönetim dışından olmaması ve yönetim içinde yapılacak oylamayla yönetim kurulu üyeleri arasından seçilmesi yönünde talepte bulundukları öğrenildi. Yönetim kurulu üyelerinin bu konuda Başkan Yüce’e karşı kararlı duruş sergilediği ifade edildi.

Yücel’in ise talebe olumlu yaklaştığı ve il yönetiminin dışından bir atamayı kabul etmeyeceklerini, yeni başkanın yönetim içinden seçilmesi için genel merkez ile gerekli görüşmeleri yapacağını söylediği öğrenildi. Başkan Yücel’in il yönetimine tam destek vereceği ve moral kaybına uğranmaması gerektiğini ilettiği ileri sürüldü.

YENİ İSTİFA TALEBİ YOK

Dün, Alçay’ın istifasının ardından başka yönetim kurulu üyelerinin de istifa edip etmeyeceği merak konusu olurken toplantıda, herhangi bir yönetim kurulu üyesinin Başkan Yücel’e bu yönde bir talepte bulunmadığı belirtildi.

YÖNETİMDEN ‘BAYIR’ SİTEMİ

Yönetim kurulundan bazı üyelerin ayrıca, Başkan Yücel’e CHP İzmir Milletvekili Tacettin Bayır’ın ‘il başkanı adayım’ cebinde açıklaması konusunda sitem ettiği ve seçilmiş bir yönetime atanmış bir başkanın gelmemesi gerektiğini söylediği iddia edildi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.