Dolar 32,3695
%0.16
Euro 34,9596
%-0.3
Altın 2.325,370
%0.21
Bist-100 9,13
%0.5

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Genelge sonrası CHP İzmir’den ilk ‘vekillik’ istifası! Fulya Alçay yola çıktı!

Genelge sonrası CHP İzmir’den ilk ‘vekillik’ istifası! Fulya Alçay yola çıktı!

Haziran 2023’te yapılması planlanan genel seçimler öncesi, CHP Genel Merkezi’nin milletvekili aday adayı olmak isteyen il, ilçe ve belde başkanları ve yönetim kurulu üyelerinin istifasına ilişkin gönderdiği genelge sonrasında CHP İzmir’den ilk istifa geldi. CHP İzmir İl Başkanlığı Kültür Sanat ve Kadın Politikalarından Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Fulya Alçay, bugün düzenlenen basın açıklamasıyla milletvekili aday adayı olduğunu duyurdu. Alçay, “Daha demokratik ve daha güçlü bir Türkiye’yi hakim kılmak için, milletin vekili olmak istiyorum. Mücadele edenler hep kazananlar değildir ama kazananlar hep mücadele edenlerdir. İşte bu kararlılıkla milletin iktidarı ve halkın kurtuluşu için çalışacağıma söz veriyorum” dedi.

  • Ege Postası
  • 05.12.2022 - 16:31

TENZİLE AŞÇI/EGEPOSTASI- Haziran 2023’te yapılması planlanan genel seçimler öncesi, CHP Genel Merkezi, il, ilçe ve belde başkanlarının milletvekili olmak için istifa etmelerine ilişkin genelge göndermişti.

Gönderilen genelge kapsamında milletvekili aday adayı olmak isteyen isimlerin 5 Aralık 26 Aralık tarihlerinde istifa etmesi talimatı verilirken İzmir’den ilk istifa geldi.

Bir dönem İl Sekreterliği görevini de yürüten CHP İzmir İl Başkanlığı Kültür Sanat ve Kadın Politikalarından Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Fulya Alçay, bugün düzenlenen basın açıklamasıyla milletvekili aday adayı olduğunu duyurdu.

Açıklamada Alçay’a CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce ve CHP Güzelbahçe İlçe Başkanı Çağlayan Bilgen eşlik etti.

ALÇAY: İL YÖNETİM KURULU ÜYELİĞİMDEN AYRILIYORUM

Uzun yıllar partinin birçok kademesinde görev yaptığını ifade ederek konuşmasına başlayan Alçay, “Benim için hem tatlı bir hüzün hem de büyük bir heyecanın farklı duygular hissettirdiği bugünde yeni bir yola çıkarken yanımda olan herkese çok teşekkür ediyorum 18 yaşından itibaren CHP çatısı altında genç bir üye olarak mücadeleye başladım. CHP Güzelbahçe Gençlik Kollarında başladığım bu mücadelede 22 yaşımda il yönetim kurulu üyeliğine seçildim. Bugüne kadar üst üste, 4 dönem boyunca, 5 il başkanı ile birlikte bugüne kadar onur duyduğum, il yönetim kurulu üyeliği görevini yerine getirdim. Bugün itibariyle de partimin yayınlamış olduğu genelge doğrultusunda yaklaşık 11 yıldır büyük bir sorumluluk ve özeriyle yerine getirmek için sarf ettiğim, Cumhuriyet’in 2.yüzyılında yeniden inşa edilecek olan adalet, demokrasi ve huzur iktidarına, yani Millet iktidarının kuruluşuna bir tuğla koyabilmek için geceli gündüzlü çalıştığım il yönetim kurulu üyeliğimden ayrılıyorum” dedi.

“MİLLETİN VEKİLİ OLMAK İSTİYORUM”

Daha iyi yarınlar için mücadele etmek adına istifa ettiğini belirten Alçay, “Bu ayrılış bana inanan herkes için yeni bir mücadele anlamına gelmektedir. Bugüne kadar ailemde aldığım tüm sorumluluğu daha da artıracak ve halkın iktidarıyla karanlık günleri geride bırakacak bir Türkiye sevdasıyla milletvekili olmak istiyorum. her geçen gün daha da yoksullaştırdığı, iktidar sarhoşluğuyla görmezden geldiği halkımızın; yarınından endişe duymayacağı, çarşı pazara ya da markete gitmekten korkmayacağı, emeğin hakkının teslim edildiği, liyakatin yeniden baş tacı yapıldığı bir yönetim anlayışını hayata geçirme kararlılığıyla, milletin vekili olmak istiyorum. 20 yıldır yaşanan adaletsizliğin, eşitsizliğin, kayırmacılığın ve bozuk eğitim sisteminin en büyük mağdurları olan gençlerimizin, hayal kurmaktan korkmadıkları, kurdukları hayallerin gerçeğe dönüşebileceğine inandıkları, aldıkları eğitim doğrultusunda istihdam edildikleri, fikirlerinden ve söylemlerinden dolayı yadırganmadıkları ve yargılanmadıkları bir özgürlüğe kavuşacakları memleket hayaliyle, millettin vekili olmak istiyorum. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün 84 yıl önce bugün kadına verilen seçime ve seçilme hakkıyla birlikte kadının yaşatılması ve hayatın her alanında yer alması için 2023 yılında hayata Güçlendirilmiş Parlamenter Sistemin kadınlara emanet edildiği, TBMM’de kadının eşit temsil hakkına eriştiği, ve böylece; daha demokratik ve daha güçlü bir Türkiye’yi hakim kılmak için, milletin vekili olmak istiyorum” diye konuştu.

“KARARLILIKLA MİLLETİN İKTİDARI İÇİN ÇALIŞACAĞIMA SÖZ VERİYORUM”

Alçay, mücadelesinin TBMM’de devam edeceğini söyledi ve “Bu yolda kendisini ve çıkarlarını düşünmeden aldığı göreve içindeki vatan, millet ve cumhuriyet sevdasıyla çalışacak neferlere ihtiyaç olduğunu biliyorum. Öncelikli olarak kadınların, gençlerin ve çocuklarımızın sesi ve hak-hukuk-adalet arayışında sesinin yeterince duyulmadığını düşünen vatandaşlarımızın sesi olmak için CHP İzmir milletvekili aday adayı olduğumu sizlerle paylaşmaktan onur duyarım. Başta bu genç yaşımda bana siyasete girme cesareti veren liderimiz ve CHP Genel Başkanı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’na, 11 yıl içinde parti içinde bana birbirinden önemli görevler veren ve hala parti içinde görevlerine devam eden ilçe başkanlarına ve birlikte görev yaptığım tüm yönetim kurulu üyelerine, tüm milletvekillerine ve tüm yol arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Unutmayalım ki mücadele edenler hep kazananlar değildir ama kazananlar hep mücadele edenlerdir. İşte bu kararlılıkla milletin iktidarı ve halkın kurtuluşu için çalışacağıma söz veriyorum” ifadelerini kullandı.

YÜCEL: BU BİR SON DEĞİL, YENİ BİR BAŞLANGIÇ

Alçay’ın ardından konuşan İl Başkanı Yücel, Alçay’ın verilen her görevde başarılı olacağına inandığını ifade etti ve “Bugün CHP il yönetim kurulunda uzun süre çalışan ve emek veren, demokrasinin tüm kurumlarıyla yerleşmesi için, ülkemizi geneline hak hukuk adalet gelmesi için, kadın hakları için , daha mutlu ve yaşanabilir bir Türkiye kurmak için yaklaşık 11 yıldır il yönetimimizde çalışan Fulya Alçay arkadaşımızın yanındayız. Çok genç ve tecrübeli bir arkadaşımız. Verilen her sorumluluğu layıkıyla yerine getirebileceğine inanıyorum. Bu bir son değil, yeni bir başlangıç Bu tecrübesini TBMM’de aktarmak ve o tecrübeyi başka bir mecrada halkımızın faydasına sunmak için yeni bir yola çıkıyor. Ben kendisine hayırlı olsun diyorum. 5 sene birlikte çalıştık. 2 seçim atlattık. 2 kongre süreci, 2 kurultay ve bir tüzük kurultayı atlattık. Gerçekten her mecrada canla başla çalışan ve her zaman partiden yana tavrı ön plana çıkan bir arkadaşımız” ifadelerini kullandı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.