Dolar 32,5745
%0.09
Euro 34,8891
%0.07
Altın 2.434,650
%0.19
Bist-100 9.645,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Gelecek Partisi’nde yaprak dökümü: Bir başkan daha istifa etti

Gelecek Partisi’nde yaprak dökümü: Bir başkan daha istifa etti

Gelecek Partisi İzmir’de 4. İl Başkanı Hakan Yazar’ın atanmasının ardından yaprak dökümü yeniden başladı. Atanmayla birlikte başlayan ilçe başkanlığı istifalarına bir yenisi daha eklendi. Gelecek Partisi Menderes İlçe Başkanı Hanife Kural, partisinden istifa ettiğini açıkladı. Başkan Kural, istifasına gerekçe olarak partisi tarafından taraf olmakla suçlanmasını gösterdi ve “Yeni gelenin birleştirmek yerine, ayrıştırma niyetini gördüğüm şu bir iki gün içinde daha fazla bu partinin güzel ülkeme ve geleceğime herhangi bir faydası olmayacağını düşünüyorum” dedi.

  • Ege Postası
  • 31.01.2021 - 18:44

EGEPOSTASI- Kurulduğu günden bu gene İzmir’de üç il başkanı değişen Gelecek Partisi İzmir’de son il başkanı ise geçtiğimiz hafta atanmıştı.
Genel Merkez, var olan sorunları çözmesi ve İzmir2de yeniden teşkilatlanmanın sağlanması için kurucu üyelerden Hakan Yazar’ı İzmir İl Başkanı Olarak atamıştı. 

Yazar’ın başkan olarak atanmasının ardından ise, örgüt içerisinden başkan isteyen ilçelerden tepkiler art arda gelmişti.

İlk olarak Aliağa İlçe Başkanı Gürcan Alkan partisinden istifa etmişti.

Son olarak Menderes İlçe Başkanı Hanife Kural da partisinden istifa ettiğini duyurdu.

Başkan Kural, istifasına gerekçe olarak ise partisi tarafından taraf olmakla suçlanmasını gösterdi. 

Başkan Kural, istifasına ilişkin yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı; “Güzel ümitler ve niyetler ile aldığım Gelecek Partisi İzmir Menderes İlçe Başkanlığı görevini, taraf olmakla suçlanıp, defalarca haksızlıklara uğrayıp yeni gelenin birleştirmek yerine, ayrıştırma niyetini gördüğüm şu bir iki gün içinde daha fazla bu partinin güzel ülkeme ve geleceğime herhangi bir faydası olmayacağını düşünüyorum. Kendi  içinde uzlaşamayan insan değeri, etik kıymeti bilmeyen, siyasi geçmişi olmayan kurallar kaidelerden bihaber olan insanlarla fazlasıyla mesai harcadım. Bundan sonraki süreçte her zaman telefonum tüm hemşerilerime açık olacak. Ofisimin kapısı da açık. Menderes İlçe Başkanlığından ve parti üyeliğimden istifa ediyorum. Tüm kamuoyuna duyurulur hayırlısı olsun."

Başkan Kural'ın istifasının Genel Merkez tarafından kabul edildiği belirtilirken Kural'ın ardından Gelecek Partisi Torbalı İlçe Başkanı Muharrem Gümüştaş'ın da istifa ettiği öğrenildi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.