Dolar 32,3823
%0.2
Euro 35,0462
%-0.05
Altın 2.326,580
%0.27
Bist-100 9,10
%0.26

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Gelecek Partili Onur Sivaslı'dan 15 Temmuz mesajı

Gelecek Partili Onur Sivaslı'dan 15 Temmuz mesajı

“Demokrasinin ve milli iradenin yanında olmak ve savunmak önemli bir erdemdir” diyen Gelecek Partisi İzmir İl Başkanı Onur Sivaslı, 15 Temmuz 2016 tarihli alçak darbe teşebbüsünün sene-i devriyesi sebebiyle açıklamalarda bulundu.

  • Ege Postası
  • 15.07.2022 - 09:32

Başkan Sivaslı, “15 Temmuz 2016’nın yıldönümünde, aziz milletimize ve devletimize yönelik alçakça darbeyi tezgâhlayan, bizzat katılan veya maddi–manevi destek sağlayan, darbelerin her türlüsünü meşrulaştırmaya çalışan tüm kesim, kişi ve zihniyeti temel insan hakları tüm demokratik değerler ve hukuk devleti adına kınıyor, şiddetle lanetliyoruz. Aziz Şehitlerimizi rahmetle ve minnetle anıyoruz, Gazilerimize sağlıklı bir ömür diliyoruz. Allah milletimize, devletimize bir daha böyle büyük acılar ve kara günler göstermesin” dedi.

Kanlı darbe kalkışmasının üzerinden 6 yıl geçmesine rağmen bu darbenin siyasi ayağının ortaya çıkarılmamasını eleştiren ve darbe sonrası ortaya çıkan 15 Temmuz Borsası iddiaları ile ilgili sürecin yavaş ilerlediğini belirten Sivaslı; “15 Temmuz’da darbe girişimi bastırılana kadar meydanlara gelmeyenler, telefonlara çıkmayanlar, sabaha kadar ortada görünmeyenler bugün kahraman gibi pozlarla toplumun önüne çıkıyorlar. Bu siyasi figürleri de kamuoyu vicdanına havale ediyoruz. Bende Temmuz günü İzmir’de Konak Meydanına inen ilk kişilerden biri olarak o meydanda kaç kişi olduğumuzu çok iyi hatırlıyorum. O gece telefonlara çıkmayan, korkudan sosyal medyada paylaşım bile yapamayan birçok kişinin bugün demokrasi havarisi gibi dolaşarak parti kurduk diye bizi eleştirmesini hayretle izliyorum.  O dönem 15 Temmuz’un kahraman ilan edilen Ankara ve İstanbul il başkanları Nedim Yamalı ve Selim Temurci ‘nin Gelecek Partisinde teşkilat başkanı ve siyasi işler başkanı olmalarından dolayı bu kahramanların adlarının programlarda artık sunulmamasını siyasi aymazlık olarak görüyorum. Eşi Erol Olçok ve oğlu Abdullah Olçok’u darbeci askerlerin açtığı ateş sonucu kaybeden kurucular kurulu üyemiz Nihal Olçok’a  iktidara yakın medya kuruluşlarında yer verilmemesini ve adlarına açılan salonlara bile davet edilmemesini 15 Temmuz’un şehitlerine bir saygısızlık olarak addediyorum.

Darbelerle mücadelenin yolu otoriterleşmek değil, adalet, demokrasi, güvenlik ve özgürlük dengesini doğru kurmaktır. Bu kurulamadığı için toplumda her geçen gün büyüyen yakınmalar ve adalet duygusunu örseleyen manzaralar ortaya çıkmıştır. 15 Temmuz ihanetini kendi yolsuzluk düzenine kılıf yapmayan çalışan iktidarı artık hukuka dönmeye, temel insan hak ve özgürlüklerine saygılı davranmaya, darbe gerekçe gösterilerek yapılan her hürlü hukuka aykırı iş ve işlemlerden dönmeye ve meydana gelen zararların giderilmesi için gerekli tedbirleri almaya davet ediyoruz. Bu minvalde GELECEK PARTİSİ olarak aşağıdaki hususların ivedilikle yerine getirilmesini öneriyoruz;

• KHK düzeni artık sona erdirilmelidir. Sorgusuz, sualsiz kamudan ihraç imkânı veren kanunlar uzatılmak yerine ortadan kaldırılmalıdır.

• Yargı üzerindeki baskıları sona erdirmek “hukuk devleti iddiasının” birinci şartıdır. Adil yargılanmanın temini için yargının yakası artık rahat bırakılmalıdır.

• Halkın temsilcisi olan TBMM’nin yok edilen itibarı ziyadesiyle iade edilmeli, devletimizin gerçek bir hukuk devleti ve demokratik bir devlet olduğu söz ve hamasetle değil fiili olarak ortaya konulmalıdır.

• Başka 15 Temmuzların yaşanmaması için siyasi partiler ve ilgili kurumlar başta olmak üzere tüm sivil toplum ile işbirliği yapılarak her türlü tedbir alınmalıdır.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.