Dolar 32,5262
%0.24
Euro 34,8574
%0.39
Altın 2.476,680
%0.58
Bist-100 9.530,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Gaziemir ‘Denetim Komisyonu’ tartışmalarında ikinci perde

Gaziemir ‘Denetim Komisyonu’ tartışmalarında ikinci perde

Gaziemir Belediyesi Ocak ayı Olağan Meclis Toplantısı’nda yaşanan ‘Denetim Komisyonu aday krizi’ CHP İzmir İl Yönetimi’ne taşındı. Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda’nın da aralarında olduğu CHP’li 11 Meclis üyesi, Denetim Komisyonu seçimlerinde yaşanan olaylar nedeniyle 10 meclis üyesinin Disiplin Kuruluna sevk edilmesi talebinde bulundu. Konuyla ilgili konuşan CHP Grup Başkan Vekili İzel Zenginobuz Derinsu, gerekçeli kararları hakkında bilgi verirken talebin reddedildiği iddialarına ilişkin ise, “Gerekirse İl Başkanımız Deniz Yücel ile konuyla ilgili görüşeceğiz. Üst merciler de var. Gerekirse konuyla ilgili üst mercilere de başvururuz” dedi.

  • Ege Postası
  • 28.01.2021 - 14:03

TENZİLE AŞÇI/EGEPOSTASI- Gaziemir Belediyesi Ocak ayı Olağan Meclis Toplantısı ilk oturumunda Denetim Komisyonu üye seçimlerinde CHP grubu içerisinde komisyon aday krizi yaşanmıştı. 

4 Ocak tarihinde gerçekleştirilen mecliste, CHP Grup Başkan Vekili İzel Zenginobuz Derinsu’nun Denetim Komisyonu için yapılacak seçim öncesinde grup toplantısında belirlenen listeyi meclise sunmuştu. Derinsu, partinin komisyon için önerdiği adaylarının kendisiyle birlikte Ali Kavasu, Meral Yiğit ve Sercan Doğan olduğunu dile getirmişti. Ancak Murat Serim, Levent Çağlarsu, Bengü Sayköse, Ünal Işık’ın grup kararına uymayarak komisyona üye oldukları söylenmişti. Mecliste Murat Serim, Levent Çağlarsu, Bengü Sayköse, Ünal Işık’ın ile AKP’den Uğur İnan Atmaca yapılan seçimin ardından denetim komisyonuna seçilmişlerdi.

Üye seçiminin ardından Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda konuya ilişkin tepkisini şu ifadelerle dile getirmişti; “CHP’li arkadaşlarımız AKP’li üyelerin oylarıyla seçildi. Hayırlı olsun” 

İL YÖNETİM KURULU’NA TAŞINDI

Yaşanan gelişmelerij ardından “Denetim Komisyonu krizi” CHP İzmir İl Yönetim Kurulu’na taşınmıştı.

Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda’nın da aralarında olduğu CHP’li 11 Meclis üyesi, Denetim Komisyonu seçimlerinde yaşanan olaylar nedeniyle; Ünal Işık, Levent Çağlarsu, Murat Serin, Tahir Türkbay, Emin Aksoy, Cemal Çalışkan, Nevin Mutlu, İlhan Özköse, Bengü Sayköse, Lütfü Özcan'ın Disiplin Kuruluna sevk edilmesi talebinde bulundu.

Yaşanan gelişmelerin ardından açıklama yapan CHP Gaziemir İlçe Başkanı Kasım Özkan ise grup toplantısında yeterli çoğunluk sağlanamadığı için grup kararı alınmadığını söylemişti.

Ancak Yönetim Kurulu’nun ortada “grup kararı olmadığı” gerekçesiyle talebi reddettiği iddia edildi.

ZENGİNOBUZ’DAN AÇIKLAMA

Yaşanan gelişmeleri değerlendiren CHP Grup Başkan Vekili İzel Zenginobuz Derinsu, başvurularının gerçelerini şu şekilde açıkladı; “Biz bu arkadaşlarımızın disipline sevk edilmesi için Ocak ayı Belediye Meclis toplantısı birinci oturumundan hemen sonraki gün yani 5 Ocak’ta İl Yönetim Kurulu’na bir başvuruda bulunduk. Başvurudaki gerekçemiz bu kişilerin grup kararına uymamaları. Bahsi geçen arkadaşlar grup toplantısına gelmeyerek grup toplantısının yapılmasını engellediler. Daha mecliste yaşananların ardından sanki grup kararı yokmuş gibi bir algı yarattılar. Biz bu durumun üzerine dilekçemizi yazıp İl Yönetim Kurulu’na sunduk. Zaten dilekçe çok ayrıntılı değil. Bahsettiğim hususlar yer alıyor.”

İl Yönetim Kurulu’nun taleplerini reddettiği iddialarına da değinen Zenginobuz, “Talebimizi yaklaşık bir ay önce yaptık ve bize henüz bu konuda herhangi bir şey tebliğ edilmedi. Reddedildiğine dair bazı iddialar var ancak benim kulağıma o yönde bir şey gelmedi. Biz zaten gerekirse İl Başkanımız Deniz Yücel ile konuyla ilgili görüşeceğiz. Üst merciler de var. Gerekirse konuyla ilgili üst mercilere de başvururuz” dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.