Dolar 32,6004
%0.39
Euro 34,7967
%0.19
Altın 2.496,940
%0.5
Bist-100 9.473,00
%-0.54

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Gaziemir'deki çöp krizinde AK Parti de dahil oldu

Gaziemir'deki çöp krizinde AK Parti de dahil oldu

Gaziemir’de yaşanan çöp krizine AK Parti de dahil oldu. Çöp toplayacak şirketin alacaklarını iddia ederek kontak kapatması sonrası açıklama yapan Gaziemir Belediyesi’ne AK Parti Grup Başkanvekili, Uğur İnan Atmaca’dan sert tepki geldi. Atmaca, Gaziemir Belediyesi’ni halka yalan söylemekle suçladı. Gaziemir'deki krize AK Parti de dahil oldu

  • Ege Postası
  • 11.12.2019 - 17:21

EGEPOSTASI - Gaziemir’de belediyenin şirkete yapması gereken hak edişleri ödememesi üzerine yaşanan krizde şirket 26 çöp kamyonuna kontak kapattırmış ve çöpleri toplamamıştı. Gaziemir Belediyesi ise bu gelişmenin ardından şirket yetkilileri hakkında Gaziemir halkına karşı suç işlediğini belirten bir açıklama yaptı.

Belediye ile şirket arasında krize neden olan gelişmeler sonrası Gaziemir Belediye Meclisi AK Parti Grup Başkanvekili Uğur İnan Atmaca, sosyal medyadan yaşananlara sert tepki gösteri.

“Zorunlu açıklama değil! Halka yalan söylüyorsunuz, Sarnıç piknik alanındaki kiracı firma ile çöp işini yapan firma aynı değil” diyerek Gaziemir Belediyesi’ne tepki gösterdi. AK Partili Atmaca sosyal medyadan zehir zemberek açıklamalarda bulundu.
 

İlgili Haber

Atmaca’nın açıklaması şöyle;

“Gaziemir Belediye Başkanlığı tarafından 11.12.2019 tarihinde basın yayın organlarına Gaziemir Belediyesi’nden zorunlu açıklama başlığı adı altında basın açıklaması yollanmıştır. Açıklama akıllara bir sürü soru işareti getirdiği gibi belediye başkanı ve ekibinin ne kadar yetersiz olduğunun da kanıtıdır.

Belediye yaptığı açıklamada “iki yıldır belediyemizin çöp toplama işlerini yapan şeker petrol firması, bugün araçları hizmete çıkarmayarak Gaziemir halkına karşı suç işlemektedir” demektedir. Firma sahipleri 9 aydır hak ediş ödemesi almadığını iddia etmekte başkan ve başkan yardımcısı Necati Kırmaz’ın ve Temizlik İşleri Müdürünün dahi kendileri ile görüşmediğini randevu vermediklerini iddia etmektedir. Gaziemir halkına karşı suçu belediye başkanı ve başkan yardımcısının işlediği ortadadır. Hem firma ile görüşmeyeceksiniz. Sonrada firmanın Gaziemir halkına karşı suç işlediğini söyleyeceksiniz.

Belediye yaptığı basın açıklamasında “belediyenin temizlik ihalesini alan ve daha önceki dönemde 91 bin metrekarelik sarnıç piknik alanı da tahsis edilmiş olan bu firma, bu alana yapmayı taahhüt ettiği macera parkı ve paintball tesisiyle ilgili bugüne kadar bir çivi bile çakmamıştır. Verdiği hiçbir taahhüdü yerine getirmeyen Şeker Petrol Firması’na Gaziemir halkının çıkarı gözetilerek alanın kullanımıyla ilgili herhangi bir süre uzatımı verilmemiştir. Belirtilen arazinin, tekrar halka açık piknik alanı olarak kullanılacağı firmaya iletilerek alanı tahliye etmesi istenmiştir” demektedir. Belediye Başkanı Halil Arda Hukuksuz bir işlemi de burada bize göstermiştir. Kendi yazarak bunu itiraf etmiştir. Allah aşkına sarnıç piknik alanı ile bu firmanın ne alakası vardır. Sarnıç piknik alanında ki proje alanında imalatların yapılmaması ile ilgili çöp toplama işinin ne alakası vardır. Yapmış olduğu hukuksuzluğa yine bir kılıf arama peşine düşmüştür. Sarnıç piknik alanından birilerine rant sağlamaya çalışan belediye başkanı Halil Arda nedense çöp toplanmamasını bu konuya bağlayıp. Tahliye ediyorum diye çöpü toplamıyorlar diyerek su gibi üste çıkmaya çalışmaktadır.

Ayrıca sarnıç piknik alanında kiracı firma ile ilgili yapacağımız araştırmaların sonucunu kamuoyu ile paylaşacağımı buradan ilan ediyorum…”

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.