Dolar 32,4375
%-0.15
Euro 34,7411
%-0.66
Altın 2.441,280
%0.21
Bist-100 9.916,00
%2.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Gazeteci Umutoğulları’dan CHP İzmir’e tepki: Bayraklı’ya operasyon çekiyorlar

Gazeteci Umutoğulları’dan CHP İzmir’e tepki: Bayraklı’ya operasyon çekiyorlar

Gazeteci Mithat Umutoğulları, CHP Bayraklı ilçe örgütünde yaşanan problemlere dikkat çekerek CHP Bayraklı İlçe Başkanı Didem Gültekin’e, CHP İzmir il yönetimi tarafından operasyon çekildiğini söyledi. Gazeteci Umutoğulları açıklamasında, ‘’ Bayraklı’da Didem Gültekin hakkında başlatılan algı operasyonu vardı. Algıyı yıkmak biraz zaman alıyor. İlçe başkanının arkasında kulis yapanlar kısmen başarılı oldu. Bu gerilim ilçe başkanı ve il yöneticileri arasında çıkan tartışmadan kaynaklanıyor. İlçe kongresinden hemen sonra il yöneticileri Bornova, Çiğli ve Bayraklı ile birlikte yürümek istediklerini ve siyasi bir yapı oluşturmak istediklerini söylüyor. Bu kişiler Yücel’in haberinin olduğunu ileri sürüyor. İl başkanının yanında da bu iddiayı yalanlıyorlar’’ dedi.

  • Ege Postası
  • 28.11.2022 - 18:54

EGEPOSTASI- Gazeteci Mithat Umutoğulları, Büyük İzmir TV’de yayınlanan 8.Gün programında gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu. 

DERBİNİN FATURASINI VALİ KÖŞGER’E KESMEK HAKSIZLIKTIR 

Dün Altay- Göztepe maçında yaşanan olaylar hakkında değerlendirmelerde bulunan Gazeteci Mithat Umutoğulları, ‘’İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger, geldiği günden beri kentte hem İzmirlilerle hem gençlerle kurduğu diyaloglarla, alışık olmadığımız bir vali portresi çizdi. Valimiz, İzmir için bir kazanım. Ben bir gazeteci olarak bir valinin otoritenin dayattığı şeyleri yapmak yerine halkla iç içe olmasını takdir ediyorum. Valiliğin izni ile birlikte dün yaşanan olayla hemen gözler Vali’ye çevrildi. Sayın Vali taraftarların takımlarını desteklemesi için yasağı kaldırdı. Bir maçta devletin yetkilisi Vali Köşger, insanlar barış içinde oturup tatlı bir rekabet izlesinler istedi. Taraftar maça gitmese kahvehaneye gidecek yine taraftarlar arasında olay yaşanacaktı. Bu yaşanan olayın faturasını İzmir valisine çıkarmak büyük bir haksızlık olur'' dedi.

Yaşanan olayın sorumlusunun Göztepe olduğunu belirten Umutoğulları, ''Maçta çok alışık olduğumuz bir taraftar vardı. ‘Buranın ağası benim’ diyen bir taraftar topluluğuydu. Bunu yapan bir taraftara, bu kafaya biz neyi anlatacağız? Bu kadar şiddet meyillisi bir toplumda bundan sonra hiçbir taraftar başka taraftarın sahasına gitmeyecek mi? Bu kadar çağ dışı bir durum olamaz. Demokrasinin beşiği dediğimiz bir kente yakıştıramadık. Bu olay bir kent için utanılacak bir şey. Bu işin sorumlusu Göztepe spor kulübüdür. Kulüpler ev sahibini ve misafirini korumak zorunda. Göztepe’ye seyircisiz maç oynatma cezası verilmesi gerektiğini düşünüyorum. Ambulans şoförü fişekleri içeri sokuyor. Burada yetkililerin soruşturma açması gerekiyor. Bu şoförün daha önceden kaydı var. bu adamın sahaya girişi yasak. Buraya gelen görevlilerin, yetkililerin, foto muhabirlerinin bilgileri alınmalıdır. Bu şoför fişek yerine silah soksaydı ne olacaktı? Kaleciye vuran adamın yaptığı planlayarak, tasarlayarak adam öldürmeye girer’’ ifadelerine yer verdi. 

AK PARTİLİ ÖZALAN AGRESİF TAVIRLARIYLA İZMİRLİLERİN NEFRETİNİ KAZANDI

AK Parti İzmir Milletvekili Alpay Özalan’ın 6’lı masa ile ilgili yayınladığı videoya tepki gösteren Gazeteci Umutoğulları, ‘’Alpay Özalan siyasette kalmak için uğraşıyor. Bir insan anca bu kadar bu ülkeye ihanet eder. Meclise bakıyorsunuz, kavgayı çıkaran yumruk atan biri. Hakaretlere varan cümleler kullanan Alpay Özalan’dır. Bir vekilin görevi 6’lı masayı ve genel başkanlarını eleştirmek değildir. Sıradan hiçbir özelliği olmayan ve sadece medyatik olduğu için meclise giren biri. Bugüne kadar İzmir ile ilgili tek bir soruna değindiğini görmedik. Erdoğan’ın dikkatini çekmek için siyasete yakışmayan davranışlarda bulunan biridir. Alpay’ı dinleyecek tahammülümüz kalmadı. Özalan’ın İzmir ile ilgili sorunları oturup çalışması gerekir. Beşiktaş forması giyen ve İzmir milletvekili olan Özalan, dün İzmir’de yaşanan olayla ilgili herhangi bir şey söylemedi. Siyasette var olma ve kendini pazarlama bütün hayatın hayatının önüne geçmiş. Diğer AK Partili vekiller de siyaset yapıyor ve aynı zamanda muhalefet yapıyor. Alpay Özalan’ı hiç İzmir sokaklarında görmedik. Siyaset insanla yapılıyor. Sokağa bu kadar inanmış bir partini vekili sadece kendi koltuğunu sağlamlaştırmak için yaptıklarıyla rahatsız ediyor. Daha dün eleştirdiği Davutoğlu başbakanlık yaptı. Yarın Meral Akşener, Cumhurbaşkanının çağrısına evet dese aynı şeyleri söyleyebilecek mi? Alpay Özalan’ın siyaseti bilmediği kesin. Siyasetin dilini, dengelerini bilmiyor. Agresif tavrıyla İzmirlerin nefretini kazanmış bir siyasetçi. Eline silah alıp rakiplerine sıkmadığı kaldı. Ne AK Parti’nin tarzına yakışır bir siyaset yapmıyor. Önümüzdeki dönem biz onu vekil olarak görmek istemiyoruz. Özalan’ın ne İzmir’e ne Türkiye siyasetine faydası olmaz. Biz ahlaklı siyasetçiler istiyoruz. Kimsenin inancı bizi ilgilendirmez. Alevilik ile ilgili vurgu yapması çok yanlış’’ ifadelerini kullandı. 

CHP İZMİR’DE BİR OTORİTE PROBLEMİ VAR

CHP İzmir’de otorite problemi olduğuna dikkat çeken Umutoğulları, ‘’Türkiye’de kan gövdeyi götürse bile CHP’nin içindeki iktidar vazgeçmiyor. CHP’nin temel sorunu parti içinde yaşanan savaşlardır. Partinin genel başkanı bir taraftan iktidarla, bir taraftan kendi ortaklarıyla uğraşıyor. Her geçen gün İçişleri bakanı çıkıp ortaya bir laf atıyor. CHP bunlarla uğraşırken kendi içinde de bir savaş yaşanıyor. CHP İzmir’de bir otorite problemi var. Herkes siyasi kariyeri için siyaset yapıyor. Seçime hazırlanmak için bir çaba yok. Şu an bir kırılma var. İl Başkanı istifa edecek ve yerine kim gelecek kavgası var. Deniz Yücel’in geldiği günden beri ilçelerde yaşanan gerilimler var. Adalet duygusunun bu kadar dibe vurduğu bir dönem olmadı. İlçe başkanı ses kaydından dolayı partiden istifa etmek zorunda kalıyor. Ses kaydını alan kişi disipline veriliyor. Küfür eden ilçe başkanı disipline verilmiyor. Parti içindeki adalet kişiye göre işliyor. Adalet duygusunu kaybeden bir partide hiç kimse hakkaniyet aramasın’’ dedi. 

CHP BAYRAKLI’YA OPERASYON ÇEKİLİYOR 

CHP Bayraklı’da yaşanan sorunları anlatan Mithat Umutoğulları, ‘’Bayraklı’da bir gerilim var. Bayraklı ilçe örgütüne il başkanlığı üzerinden operasyon çekildiğini düşünüyorum. Öbek çalışması ile birlikte İzmir İl Başkanı ilçelerde çalışma başlattı. Bayraklı’da öbek çalışması yapabilmesi için önce üyelerin eğitim alması ardından sahaya çıkması gerekiyor. İlden ilçeye bir yazı geliyor. İlçe başkanlığını görevini yerine getirmediği diyerek uyarıyor ve savunma istiyor. İlçe başkanı geldiği günden beri sandık çalışması yapıyor. Her şeyden önemli olan sandık güvenliğidir. Sandığı koruduğunda başarılı bir seçim süreci yaşanır. Bayraklı’da 647 sandık var. Örgüt ilçe başkanı seçildikten sonra asil ve yedek üyeleri seçmiş. Bu çalışmayı yaparken geçmiş yönetimlere göre tespit etmiş. Pınar Susmuş yönetimi seçildikten sonra Bayraklı’da ön seçimle seçilmişleri görevden aldı ve yerine atamalar yaptı. İlçe başkanı sandık çalışmaları yapıyor ve 256 kişi parti görevlisi değil. 21 kişi hiç göreve gitmemiş. 6 kişi başka siyasi partiden çıkmış. 3 kişi de engelli çıkıyor. Bayraklı İlçe Başkanı geldiği günden beri AK Parti ve MHP’den istifa eden CHP’ye gelen 800 kişiyi üye yapıp partimize kazandırdık. Örgütü parçalanmış, parti içerisinde bir kargaşa oluyor. Aradaki rekabetten üyelerde etkileniyor. Gültekin, önce örgütü toparlamış. Mahalle temsilcilerini toparlayıp, görevlendirmiş. Parti içerisindeki dağınıklığı toparlamış. İlçe örgütü kendi içerisinde de sorun yaşıyor. İlçe örgütünün arkasından iş çeviren ve Belediye Başkanı ile arasını bozmak isteyenlerde var. Bayraklı’da Didem Gültekin hakkında başlatılan algı operasyonu vardı. Algıyı yıkmak biraz zaman alıyor. İlçe başkanının arkasında kulis yapanlar kısmen başarılı oldu. Bu gerilim ilçe başkanı ve il yöneticileri arasında çıkan tartışmadan kaynaklanıyor. İlçe kongresinden hemen sonra il yöneticileri Bornova, Çiğli ve Bayraklı ile birlikte yürümek istediklerini ve siyasi bir yapı oluşturmak istediklerini söylüyor. Bu kişiler Yücel’in haberinin olduğunu ileri sürüyor. İl başkanının yanında da bu iddiayı yalanlıyorlar’’ dedi. 

CHP İZMİR’DE HERKES İL BAŞKANI OLMAYI BEKLİYOR 

CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel’in il yönetimindekilere, il başkanlığı için söz verdiğini dile getiren Gazeteci Umutoğulları, ‘’ İl başkanının örgüt üzerinde bir otoritesi kalmadı. İl Başkanı artık milletvekilliğine konsantre oldu. Bu yaşananların sorumlusu da vekil adayı olmak isteyen il başkanıdır. İl başkanı örgüt içerisinde de kendi beraber siyaset yaptığı yöneticilerin çoğuna il başkanlığı için söz vermiş. İl yönetimde herkes il başkanı olmayı bekliyor. İl yönetiminin bu yaşananlara sessiz kalmasının sebebi kimsenin kimseyi kırmamasıdır. Bunu yapan yöneticilerde artık kendi otoritesini kaybetmiş. Bayraklı bunun bir örneği. İl başkanı bu kadar küçük şeylerden dolayı savunma istemesi de çok anlaşılır bir şey değil. İl yöneticileri ile ilçe başkanları arasında ekipleşme talebinin ret görmesinden kaynaklı bir hesaplaşma var. Parti yetkililerinin buna izin vermemesi gerekiyor. Örgütüyle, belediye başkanıyla, ilçe örgütü ile uyumlu çalışan ve sandık çalışmalarıyla örgütün bu kadar hızlı bir şekilde organize olması çok kıymetli. Belediye başkanlığı seçiminden önce AK Parti ve MHP’nin adaylarını transfer ederek büyük bir iş yaptı. Bu kendi rakibini zayıflatmaktır’’ ifadelerine yer verdi. 

CHP’li Didem Gültekin’in, Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal ile uyum içinde çalışarak sık sık sahaya çıktığını belirten Umutoğulları, ‘’İnsanların siyasi partilere üye olmaktan korktuğu bir dönemde iktidar partisinden istifa edip CHP’ye gelmesi önemli bir olaydır. Siz bütün bu çalışmaları yapmış bir ilçe başkanını disipline veriyorsunuz. Bir çok ilçe örgütü sokağa çıkmazken Bayraklı ilçe örgütü Belediye Başkanı haftanın iki günü sokak sokak dolaşıyor. Burada ilçe başkanının kendi reklamını yapmaması insanlarda sokağa çıkmadığı algısını yaratıyor. Didem hanıma önerimdir, yaptığı her çalışmayı sosyal medya hesabından paylaşasın. Bugün hiçbir şey yapmayan adam berbere gidince fotoğraf çekiliyor, bunlar sosyal medya siyasetçilerdir. Ben il örgütünün Bayraklı ilçe örgütüne bir operasyon hazırlığı içinde olduğunu görüyorum. Ben bu konuyu örtülü bir şekilde gündeme getirdim. Umuyorum ki CHP’li yetkililer bu duruma müdahale ederler. Müdahale etmedikleri takdirde ben bütün şahısları ifşa edeceğim’’ dedi. 

CHP İZMİR İL YÖNETİMİ ŞIMARIKLIK YAPIYOR 

CHP İzmir İl Başkanı Yücel’in istifa etmesi gerektiğini değinen Umutoğulları, ‘’CHP Genel Başkanı, iktidarla, rakipleriyle uğraşıp aynı anda masayı tutmaya çalışıyor. İzmir’de ise il yönetimi şımarıklık yapıyor. Çiğli’den Karşıyaka’dan hiç şikayet gelmiyor mu? Kendi partisinin Belediye Başkanı Cemil Tugay’ı protesto ettiren sonra bu olayı durdurmak için uğraşan  ilçe başkanlarının savunmasını almadılar. Bu ilçe başkanlarının savunmasını isteyenler öbek çalışmasını bahane ederek Gültekin’in savunmasını istiyor. Didem hanımı çağırsanız gelmeyecek mi? İtibarsızlaştırmak için operasyon yapıyorlar. Partinin bu kadar ivme kazandığı bir yerde partililerin hevesini kırıyorlar. Partini bu zihniyetten kurtulması gerekiyor. Kargaşayı bitirmiş bir başkandan neden rahatsız oluyorsunuz? Orada bir sonraki dönemde belediye başkanlığı hesabı var. İlçe örgütü ile belediye uyumlu çalışmasın diye araya fitne sokuyorlar. İl Başkanı Yücel partiye iyilik yapmak istiyorsa yaşanan bu kaosu bitirmek istiyorsa çok hızlı bir şekilde istifa edip, yeni il başkanının otoritesini koyması gerekiyor’’ dedi. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.