Dolar 32,5920
%0.32
Euro 35,0059
%0.1
Altın 2.451,220
%0.62
Bist-100 9.792,00
%0.77

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Eski başkandan ihraç kararına flaş hamle: Top YDK’da

Eski başkandan ihraç kararına flaş hamle: Top YDK’da

İki dönem Bayraklı Belediyesi’nin başkanlığını yapan Hasan Karabağ 2019 Kasım ayında partisi CHP’den ihraç edilmişti. Ancak Karabağ’ın ihraç kararının kendisine resmi olarak tebliğ edilmediği öğrenildi ortaya çıktı. Öte yandan; eski Başkan Karabağ’ın ise konuyu CHP Yüksek Disiplin Kurulu’na taşıyacağı öğrenildi. 

  • Ege Postası
  • 29.08.2021 - 20:31

EGEPOSTASI- İki dönem Bayraklı Belediyesi’nin başkanlığını yapan Hasan Karabağ hakkında 2019 31 Mart yerel seçimleri aday belirleme sürecinde yaptığı açıklamalar nedeniyle kesin ihraç talebiyle dosya hazırlanmıştı. 
Karabağ disiplin sürecine girmesine neden olan sözleri belediye başkanı iken söylediği için dosya Merkez Yönetim Kurulu’na gönderilmiş, oradan da Yüksek Disiplin Kurulu’na sevk edilmişti. Yüksek Disiplin Kurulu ise geçtiğimiz hafta İzmir’e geri göndermişti. İL Disiplin Kurulu ise 2019 Kasım ayında karara bağlamış ve Karabağ’ı partiden ihraç etmişti.

TEBLİĞ EDİLMEMİŞ

Öte yandan; geçtiğimiz günlerde flaş bir gelişme yaşandı.

Karabağ’a, partiden ihraç edildiğinin resmi olarak tebliğ edilmediği öğrenildi.

Yaşanan tebliğ karmaşasının ise Karabağ’ın avukatının ihraç tebliğine ilişkin İl Başkanı Deniz Yücel’i aramasıyla ortaya çıktığı belirtildi. 

Edinilen bilgilere göre; Karabağ’ın avukatı İl Başkanı Yücel’i arayıp durumu aktarıyor. İl başkanı Yücel’in konuya ilişkin araştırma yapmasının ardından, İl Disiplin Kurulu’nun hatası olduğu ve Karabağ’n tebliğ kararını kendisine iletmedikleri ortaya çıkıyor.

Yapılan hatanın tespitinin ardından, Karabağ’ın ihracına ilişkin resmi tebliğ Karabağ’ın avukatına yapılıyor. 

KARABAĞ’DAN FLAŞ HAMLE

Bu gelişimelerin ardından  ihraç kararının tebliğ edilmesinin ardından eski Başkan  Karabağ’ın ise konuyu YDK’ya taşımaya hazırlandığı öğrenildi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.