Dolar 32,6139
%0.43
Euro 34,7867
%0.16
Altın 2.500,620
%0.65
Bist-100 9.525,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Eski başkan Cevat Durak'tan CHP’ye dayanışma çağrısı: Birlikte yürümeliyiz

Eski başkan Cevat Durak'tan CHP’ye dayanışma çağrısı: Birlikte yürümeliyiz

Karşıyaka eski Belediye Başkanı Cevat Durak, Cumhuriyet Halk Partisi’nde görev alan partililerin dayanışması gerektiğine değinerek, gençlerin önünün açılması gerektiğini vurguladı. Öte yandan ülkenin içinde bulunduğu ekonomik sorunlardan bahseden Durak, 6’lı masanın ekonomi modelini açıklaması gerektiğine değindi.

  • Ege Postası
  • 30.11.2022 - 16:10

EGEPOSTASI- Karşıyaka eski Belediye Başkanı Cevat Durak,  Büyük İzmir TV’de yayınlanan Figen Avcıoğlu ile Gündeme Dair programında önemli açıklamalarda bulundu. 

Karşıyaka’da uzun yıllar görev yaptığını belirten Cevat Durak, ‘’İzmir genelinde de çalışmalarımız oldu. Büyük bir özveri ile çalışarak ve sırası geldiğinde bırakmasını bildik. Bizden sonrakilere de tavsiyem, sırası geldiğinde bırakmasını bilmek ve yeni gelen arkadaşlara o görevi teslim edebilmektir. Hizmetin sınırı yok.  Mümkün olduğu kadar özveri ile çalışan tüm arkadaşlarımız insana hizmet veriyor. Memnun etmek çok kolay değil. Hele bu dönem ekonomik sıkıntılardan dolayı başkanlık yapmak çok daha zorlaştı. Dilerim hepsi başarılı olur ve onların arkasında durmak ve destek vermemiz gerekiyor. Bizim en büyük sıkıntımız partili arkadaşlarımızın belediye başkanı olması. Hepsi bir yerde denetmen. Hepsi ben burada olsam bunları yaparım ve başarılı olup, daha iyisini yaparım mücadelesi içerisinde’’ ifadelerini kullandı. 

‘Küsmeden birbirimize destek olmamız gerekiyor’' 

Parti içerisinde dayanışmanın önemine vurgu yapan Durak, ‘’ Bugün geldiğimiz noktada sıkıntılarımız var. İnşallah Genel Başkanımızı da Cumhurbaşkanı olarak seçtireceğiz. Biz bir sürü söz verdik bu sözleri yerine getirmemiz gerekiyor. Küsmeden hepimizin mücadele içerisinde partimize destek olmamız gerekiyor. Cumhuriyet Halk Partisi’nin işi de çok kolay değil. Seçim sürecinde diğer partilerden adaylar kullanmak zorunda kalacak. Bütün bu hesapların çok iyi yapılması gerekiyor. Bunlar zamanında konuşulursa sıkıntılar olmaz diye düşünüyorum. Biz partililer olarak birbirimize sarılırsak bu işi götürürüz’’ dedi. 

Öncelikli hedef Cumhurbaşkanlığı 

CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel’in milletvekilliği adaylığını değerlendiren Cevat Durak, ‘’Deniz Yücel bunu hak eden bir arkadaş. Partide mücadele ederken bir takım yerleri de istemek en doğal haktır. Yücel gibi partiye emek verip zor günlerinde görev yapmış arkadaşımızın başarılı olmasını bende çok isterim. Dışarıdan adaylar dışında partisi için emek vermiş insanların aday olması daha iyi olur. Hedef Cumhurbaşkanlığı sürecidir. Milletvekilli de tabi önemli. Biz parlamentoda belli bir sayısal gücü almalıyız ki parlamenter sistemi tekrar getirelim. Öncelikli hedef Cumhurbaşkanlığı ve ikinci hedef milletvekilliği seçimi. Biz Cumhurbaşkanlığını alamazsak, milletvekilliğinde çoğunluğu alsak bile başarılı olamayacağız. Bütün bunlar birbirini bağlayan şeyler. Biz önce partili olup, parti için emek vermek gerekiyor’’ ifadelerine yer verdi. 

Partide gençlerin önünün açılması gerekiyor 

Adaylık sorusuna yanıt veren Durak, ‘’Benim partiye borcum her zaman var. Bir daha aday olur muyum ve süreç ne getirir bilmiyorum, bu bir zamanlama olayıdır. Ben artık gençlerin önünün açılması gerektiğine inanıyorum. Bizler de onların abisi olarak onlara yol gösterelim. Genç arkadaşlarımıza tecrübeler ile tamamlarız. Kavga ortamı yaratılmamalıdır. Küsmeden bütün arkadaşlarımız partimize sırtını dönemden mücadele etmeli. Sırası geldiğinde herkese yer var, beklemesini öğrenmeliler. CHP kocaman bir aile. Küsen arkadaşlarımızı da kucaklayarak yeni bir birliktelikle güzel şeyler yakalayabiliriz. Dışlanmış bir kesim var, uzun süredir hiç sorulmamış ve gönül alma olayı olmamış bir kesim var partide. Bizler yakalandığımız zaman ve biraz gururumuz okşandığında dağları deviririz. Ben aday değilim, gençlerin önü açılsın istiyorum. Sadece meclisi iyileştirmek değil, demokrasiyi güçlendirmek gerekir. Denetim mekanizmasını olayın içine çekmediğiniz sürece olmaz’’ dedi. 

‘Merdiven altından ismim silindi’

CHP içerisinde yaşanan yapılaşmaya dikkat çeken CHP’li Cevat Durak, ‘’Bir burulma oluyor, MYK’dan geçiyorsunuz hiçbir sorun yok. Merdivenlerden giderken isminiz siliniyor ve yerine başka biri yazılıyor, particilikte bunlar olmamalı. Bu konuda Kemal bey düzeltmek için her şeyi yaptı. Parti büyük bir camia ve yönetim sistemi var. Herkesin kendine göre bir yapı kurmak gibi bir telaşı var. Genel Başkan Yardımcısı olmuş ama bir yapılanma içine giriyor. Biz hep beraberiz diyerek yürümeye çalışsak bizi kimse deviremez. Biz Türkiye’de yüzde 60’larla iktidar oluruz. Bugün küskünlük dediğimde kendimi kast etmedim. İnsanlar göreve gelirken güle oynaya geliyor, görevden gittikten sonra da yeni bir arkadaşa bırakmasını bilmeli. Bizler hedefi yakalayıncaya kadar koşacağız. Hedef genel seçimler. Seçim bizim birinci maddemiz ve seçimde başarılı olmalıyız. 

Hükümet ile yerel yönetimler arasında bir çekişme var

Hükümet ile yerel yönetimler arasında çekişmenin olduğunu ileri süren CHP’li Durak, ‘’Bu kavgaların hepsi zafere ulaşınca biter. Sonra hizmetler başlar. Kentsel dönüşüm çok ciddi yatırımlar. Ben Bayraklı’yı bölge bölge ayırıp, kentsel dönüşüm ile ilgili alt yapı çalışmalarını hazırladık. O dönemdeki bakan, kentsel dönüşüme dönük bir yasa çıkardı ve bizden yararlandı. Biz Karşıyaka- Bayraklı bölgesindeki bütün alanları tanımıştık. Bir kısım mahallelerin kentsel dönüşümünü büyükşehir meclisinden de geçirdik. Yıllar geçti fakat Örnekköy dışında hiçbir adım atamadık. Deprem olmasa Bayraklı’da da bir şeyler olmayacaktı. Hükümet ile yerel yönetimler arasında bir çekişme var’’ dedi.

İlçe belediyeleri ile ilgili yasa düzeltilmeli 

Başkanlık döneminde yetkilerini zorlayarak mücadele ettiğini aktaran Durak, ‘’Ben gece gündüz çalışarak, yetkim olmadığı yerde yetkimi zorlamaya çalıştım. Aziz başkan ile kavgam da bu yüzdendir. Hizmeti ne kadar hızlı yaparsam o bölge o kadar iyileşecektir. Belediye de bu şekilde gelir elde edecektir. Borçsuz bir belediye bıraktık. Çalışırsanız oluyor. 700 milyona yakın yatırım kolay değildi. Yatırım yapan 3-4 belediyeden biriydik. O dönemde benim personelle ilgili bu denli yüksek ücretler karşımıza gelmemişti. Başkanlarımızın önünde ücretleri ödeme ile ilgili ciddi bir sorunu var. İller Bankası size personel ücretini vermiyor ve başkanlar personel ücretlerini ödemekte zorlanıyor.  Biz ilçe belediyeleri ile ilgili yasayı düzeltmeyeceğimiz sürece bu sıkıntıları yaşayacağız. Büyükşehir’de de ödeme sıkıntıları oluyor ve yatırımlar hızlanmıyor. Başkanlarımızın işleri zor ve ihtiyaçları olunca onların hep yanındayız. Başkanların paraya ihtiyaçları var. Her başkanımız önce gelire kavuşsun, arından yatırımları hızlandırsın’’ ifadelerini kullandı. 

Ekonomi modeli açıklanmalı 

Altılı Masa’nın ekonomik modelini açıklaması gerektiğini belirten Cevat Durak, ‘’Halk cebindeki paraya bakıyor. Ekonomik olarak sıkıntılar var. Bu vaatlerle yaklaşmak ve yerine getirmek çok önemli. Parlamenter sistemle ilgili açıklamalar çok önemli. Bizim insanların ekonomik sıkıntılarının çözümlerini proje ile açıklamak zorundayız. 6’lı masanın birinci derece görevi budur. Kazanmak için ellerinden ne geliyorsa onu yapacaklar. Özellikle İYİ Parti’nin dikkat etmesi gerekiyor. CHP içinde de bazı unsurlar farklı şeyler yapmaya çalışacak. Kılıçdaroğlu’nun yaptığı çalışmalar doğrultusunda şu ana kadar ki süreci iyi getirdik. Son 1 ay çok önemli. Yıl sonu itibariyle zamlar yapılacak. Bizim bu konuda ekonomik modelimizi açıklamamız lazım. Bu fiyatları nasıl çekeceğimizi göstermek gerekiyor. Ekonomik modeli açıklamadan seçimin zaferi olmaz. Cumhuriyet Halk Partili arkadaşlarımız şapkalarının önüne alıp düşünsün

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.